Ο καφές αποτελεί το αγαπημένο τονωτικό ρόφημα για τον περισσότερο κόσμο! Στην Ελλάδα καταναλώνουμε ιδιαίτερα τον ελληνικό καφέ και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Όλοι οι καφέδες αφήνουν υπολείμματα τα οποία αν δεν κομποστοποιήσουμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Αρκετές start up χρησιμοποιούν πλέον τα υπολείμματα καφέ για την κατασκευή διαφόρων προϊόντων, όπως λίπασμα για τα φυτά αλλά και για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Αφού λοιπόν απολαύσουμε τον ελληνικό μας καφέ, θα δούμε στο φλυτζάνι μας το λεγόμενο κατακάθι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα τέλειο scrub σώματος! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καφέ από την μηχανή του γαλλικού αλλά και του espresso.

Tα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1/3 της κούπας κατακάθι καφέ (ελληνικό ή γαλλικό ή espresso)
  • 1/2 της κούπας ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
  • 3 κ.σ λάδι (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή ότι άλλο έχουμε)
  • κανέλα όσο θέλουμε (προαιρετικά)

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνουμε scrub στην επιδερμίδα μας πριν ρίξουμε νερό. Μετά από κάθε χρήση μπορούμε να αποθηκεύσουμε το scrub σε ένα βαζάκι στο ψυγείο. Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μια εβδομάδα!

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency