Σε παλαιότερο άρθρο είχα αναφερθεί στη yoga, για την ευεργετική της αξία στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου. Σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για την yoga nidra ή αλλιώς ύπνος της επίγνωσης, για τα σπουδαία οφέλη της που αφορούν στην απελευθέρωση από το άγχος, στον παραγωγικό ύπνο, στην κατάκτηση της εσωτερικής γαλήνης καθως και της επίγνωσης!

Σε τι ωφελεί η yoga nidra;

Η yoga nidra αποσκοπεί στην χαλάρωση του σώματος, οδηγεί σε έναν βαθύτερο διαλογισμό και στην κατάκτηση της πλήρους επίγνωσης. Εφαρμόζοντας την καθημερινά στη ζωή μας, θα δούμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στον εαυτό μας, εσωτερικές και εξωτερικές. Τα πιο σημαντικά οφέλη της yoga nidra είναι:

1) Καλύτερη ποιότητα ύπνου

2) Απαλλαγή από τους πόνους

3) Μείωση ή και καταπολέμηση του άγχους, του στρες και της έντασης

4) Μεγαλύτερη διάθεση για δημιουργικότητα

5) Βελτίωση της μνήμης

Καθώς μεγαλώνουμε και οι ευθύνες μας αυξάνονται, η ένταση, το άγχος και το στρες μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παθήσεις όπως, οι ημικρανίες. Η yoga nidra λοιπόν συμβάλλει σημαντικά στο να αποδεσμευτούμε από τα αρνητικά αυτά συναισθήματα αφού χαλαρώνει ολόκληρο το νευρικό σύστημα. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να την βάλεις στη ζωή σου και η αλλαγή που θα δεις μέσα σου θα είναι μεγάλη!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency