Vegan burger φασολιών! Δες εδώ πως να το κάνεις!
Processed with VSCO with a6 preset

Vegan burger φασολιών! Δες εδώ πως να το κάνεις!

Έχεις βαρεθεί τα όσπρια σε μορφή σούπας ή έχεις δύσκολα παιδιά; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μπέργκερ φασολιών!

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 350γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 100γρ. βρώμη
  • 2 κ.σ ψιλοκκομένο μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ ρίγανη
  • 60γρ ελαιόλαδο\
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 40 λεπτά περίπου
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ρίγανη μέχρι να μαραθούν
  • Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την βρώμη και ζυμώνουμε πολύ καλά
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5-10 λεπτά μέχρι η βρώμη να τραβήξει τα περιττά υγρά
  • Πλάθουμε τα burger μας στο μέγεθος μιας παλάμης
  • Αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και ψήνουμε τα burger μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
  • Συνοδεύουμε είτε με ψωμάκι για μπέργκερ με μουστάρδα, ντομάτα, μαρούλι, είτε με ρύζι!
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το profil της ειδικού στο Instagram sto link:

https://www.instagram.com/nutrition_home/ 

Αλλά και στην ιστοσελίδα:

https://nutritionhome.gr/

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Κοντοδήμου,

▪️BSc Dietitian
▪️MSc in Public Health (MMedSci)
▪️FODMAP/IBS management-trained dietitian
▪️Personalized nutrition
▪️Healthy recipes creator