Πρόκειται για την Marta C. Gonzalez, η οποία ήταν πρίμα μπαλαρίνα, ισπανικής καταγωγής, τη δεκαετία του 1960 στο New York Ballet, και πλέον έχει φύγει από τη ζωή.

Στο βίντεο βλέπουμε, την Marta C. Gonzalez που πάσχει από άνοια, να θυμάται τη χορογραφία που έκανε πριν από δεκαετίες.

Όταν η πρώην μπαλαρίνα, άκουσε την μουσική του Tchaikovsky από τη Λίμνη των κύκνων που είχε χορέψει στα νιάτα της, μέσα από ένα ζευγάρι ακουστικά, αρχίζει να κουνά τα χέρια της και να χορεύει. Η μουσική φαίνεται πως «ξεκλείδωσε» την μνήμη της, και θυμήθηκε αυτό που αγαπούσε να κάνει.

Το συγκινητικό βίντεο, που είναι τραβηγμένο το 2019, μοιράστηκε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς, με στόχο να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

Το βίντεο ανακάλυψε και ο Antonio Banderas, και το μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές του, στη σελίδα του στο facebook.

Ο ισπανικός οργανισμός, σημείωσε στην ανάρτηση του βίντεο πως «Η δύναμη της μουσικής είναι ανεκτίμητη». Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

 

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency