Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19 το ESPN σε συνεργασία με το Netflix, μας παρουσιάζουν το -ίσως- καλύτερο ντοκιμαντέρ σε σχέση με τον αθλητισμό όλων των εποχών.

Είναι τελικά ο Jordan ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών ή τον βοήθησαν οι συγκυρίες; Ο Pippen ένα απλό sidekick του MJ ή ένας εκ των πιο “αδικημένων” παικτών που πάτησαν ποτέ παρκέ; Ο Rodman ένας εκκεντρικός, φασαριόζος τρελάρας ή μία ιδιαίτερη διάνοια; Πόσο μεγάλος ήταν ο ρόλος του Phil Jackson στην επιτυχία και ποιος ήταν ο Jerry Krause που διέλυσε την καλύτερη ομάδα που εμφανίστηκε στην ιστορία των σπορτς; Το “Last Dance” απαντάει αυτά και άλλα πολλά παρόμοια ερωτήματα…

Την στιγμή που μιλάμε το ντοκιμαντέρ για τους Chicago Bulls είναι νούμερο ένα στις τάσεις του Netflix τόσο στην χώρα μας, όσο και παγκοσμίως. Δεν πρόκειται να σας κάνω καθόλου spoilers για την δράση του. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας (είτε είστε φίλαθλοι, είτε όχι) και μπείτε να το δείτε. Πραγματικά αξίζει!!!

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είναι τα μηνύματα που περνάει αυτή η σειρά και εδώ αξίζει να εμβαθύνουμε.Στον χώρο του αθλητισμού, όπως και σε κάθε άλλο χώρο στον οποίο διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και χρηματικά ποσά, υπάρχουν πολλές σκοτεινές γωνίες και παγίδες.

Οι πρωταγωνιστές μας δεν έχουν πρόβλημα να “τσαλακώσουν” την εικόνα τους. Στην τελική είναι μύθοι, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν!Σίγουρα όμως είναι ενδιαφέρον να ακούς την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα των σπορτς να μιλάει για τζόγο και ναρκωτικά, θέματα που αποτελούν ταμπού μέχρι και σήμερα.

Τον Scottie για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τα χρήματα που έβγαλαν στην “πλάτη” του.

Το “σκουλήκι” για την συνεχή του μάχη ανάμεσα στην λογική και την παράνοια, για τον “I don’t f@ckin care what they say about me” χαρακτήρα του.

Υπάρχει όμως και η φωτεινή πλευρά… Η πλευρά της σκληρής δουλειάς και της προπόνησης. Της προσήλωσης στον στόχο. Τη νοοτροπία του νικητή που δείχνει πως όταν μπαίνουμε για να αγωνιστούμε, αφήνουμε το εγώ μας και τις διαφορές μας έξω από το γήπεδο. Πως εκεί που ο ένας μπορεί να αποτύχει, η ομάδα μπορεί να θριαμβεύσει. Το θαυμαστό παράδειγμα του “Never give up”!!! Και φυσικά την ιστορία του ανθρώπου που ήθελε να γίνει ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών. Και τελικά το πέτυχε!

Είναι λοιπόν ο δρόμος για την κορυφή στρωμένος με ροδοπέταλα; Σίγουρα όχι κυρίες και κύριοι!

Στο “Last Dance” μας δείχνουν και μας αφηγούνται για όλα αυτά που δεν περιμέναμε ποτέ να μάθουμε με λεπτομέρειες. Δεν είναι απλά ένα reunion παλιοσειρών που χαζογελάνε για το πόσο καλοί φίλοι ήταν και για το πόσο καλά περνούσαν μαζί. Και αυτή είναι η μαγεία του! Η συνέχεια στις οθόνες σας…

Υ. Γ. Θέλω να ευχαριστήσω την δημιουργό και αρχισυντάκτρια του site, Χριστιάννα Πίτη, που με έψησε να ξανασχοληθώ με τον χώρο της δημοσιογραφίας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια!

Συντάκτης: Νίκος Φούντα, Αθλητικός Δημοσιογράφος

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: