Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την ανακύκλωση. Είναι καθημερινά λάθη που κάνουμε με αποτέλεσμα να πηγαίνει χαμένη όλη μας η προσπάθεια. Διαβάστε παρακάτω τι δεν κάνουμε σωστά όσον αφορά τη ανακύκλωση και προσπαθήστε να βελτιωθείτε πάνω σε αυτό.

1. Χρησιμοποιούμε σακούλες για τα ανακυκλώσιμα προϊόντα μας

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι οι βιοδιασπώμενες και φωτοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν, γι’ αυτό και τις χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Όμως, αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται. Οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, έχουν “ημερομηνία λήξης” και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε στον μπλε κάδο όλα τα ανακυκλώσιμα, χύμα.

2. Βάζουμε τα σπασμένα γυαλιά για ανακύκλωση

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η ανακύκλωση του σπασμένου γυαλιού διότι, η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Άρα, λοιπόν, το σπασμένο γυαλί το πετάμε μόνο στους κοινούς κάδους ή το χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές μας.

3. Πετάμε τα πλαστικά μιας χρήσης στην ανακύκλωση

Τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως μαχαιροπίρουνα και καλαμάκια, ανεξάρτητα από το υλικό που είναι φτιαγμένα, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω του συστήματος της ανακύκλωσης. Άρα πρέπει να τα πετάμε στον συμβατικό κάδο, ή ακόμα καλύτερα να αποφεύγονται εντελώς! Ακόμη, όταν είναι να πετάξουμε πλαστικά μπουκάλια στην ανακύκλωση, πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε τα καπάκια, τα οποία δεν ανακυκλώνονται.

4. Αφήνουμε τις συσκευασίας με τα υπολείμματα

Εδώ πρέπει να προσέξουμε καλά, να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.

5. Ρίχνουμε τα κουτιά χυμού, γάλακτος και τοματοχυμού στην ανακύκλωση

Υπάρχουν ορισμένα κουτιά, όπως τα κουτιά γάλακτος, χυμού ή τοματοχυμού που δεν ανακυκλώνονται. Έχουν εσωτερική επένδυση από αλουμίνιο ή πολλές στρώσεις χαρτιού με πλαστικό που είναι αδύνατον να διαχωριστούν. Γι’ αυτό ελέγχουμε σωστά το κουτί πριν καταλήξει στον κάδο ανακύκλωσης.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: