εξωφ

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) http://www.kethis.gr/είναι μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις Σέρρες το 2005 και αριθμεί πάνω από 120  μέλη. Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ένας περίγυρος από μέλη – εθελοντές, ειδικούς σε θέματα υγείας,  υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή  εθελοντικά, με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ  που από όλη τη Βόρεια Ελλάδα φτάνουν στο Κέντρο τους. Παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αυτισμό, νοητική υστέρηση μοιράζονται υπέροχες στιγμές και παίρνουν δύναμη από τα άλογα. Αυτή την φορά όμως χρειάζονται την βοήθεια και την συνεισφορά όλων μας!

kethis

Η κακοκαιρία και η βροχόπτωση της 4ης του Γενάρη έφεραν τεράστιες υλικές καταστροφές αλλά και την θνησιμότητα ανήμπορων ζώων.

γαιδουρακι

Εθελοντές και τοπικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να μπουν στον χώρο και να σώσουν τα ζώα. Από όλα τα ζώα μόνο ένα γαϊδουράκι μικρό σώθηκε. Η αυτοθυσία και προσέλευση όλων είναι συγκινητική, όμως για να κερδίσουν ξανά τα όνειρά τους χρειάζονται χρήματα. Σώθηκε και η Μπάμπω το πιο ηλικιωμένο άλογο, η οποία προέρχεται από διάσωση όταν βρέθηκε κοκαλιασμένη και οι άνθρωποι του ΚΕΘΙΣ της χάρισαν την ασφάλεια και ευτυχία.

Εκ μέρους του ΔΣ του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ, η Μαρία Λίγκα εθελόντρια και πρόεδρος του σωματείου δήλωσε στο SKAI.gr: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης πλημμύρας που έπληξε περιοχές του νομού Σερρών και ειδικά το Δήμο Εμμανουήλ  Παππά και το χωριό Νέο Σκοπό όπου εδρεύει το ΚΕΘΙΣ. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών (κυρίως εκπαιδευτικοί και θεραπευτές της ειδικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας) που από το 2001 ασχολούμαστε με τη θεραπευτική ιππασία. Μια “τρελή” παρέα που με πολύ μεράκι και ψυχή και με συνθεραπευτή το άλογο προσφέρουμε βοήθεια σε άτομα με πολλών ειδών αναπηρίες.
Έχουμε μεγάλη ανάγκη από οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά όρθιοι με την αλληλεγγύη που επιδεικνύει πάντα ο Έλληνας στα δύσκολα, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την κάλυψη του γεγονότος».

σερρες

 

κεθιςς

σκυλακι

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε συνεισφέροντας έστω 1e ο καθένας μας και να βοηθήσουμε ανθρώπους και ζώα να πάρουν μια ανάσα και να ξανασταθούν στα πόδια τους συνεχίζοντας το υπέροχο αυτό έργο τους!

Τραπεζικοί λογαριασμοί ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

Eurobank:
GR0802601310000770200244739
SWIFT: ERBKGRAA

Tράπεζα Πειραιώς
ΙΒΑΝ: GR3901722600005260099567023
SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Εθνική Τράπεζα
ΙΒΑΝ: GR1901104650000046501006095
SWIFT-BIC: ETHNGRAA

ALPHA BANK
IBAN: GR5301408100810002002020617
BIC: CRBAGRAA

Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας:
ΙΒΑΝ: GR3509900100003010100679500
SWIFT-BIC: COESGR21

PayPal
kethiser@yahoo.gr

 

Δείτε εδώ και το επεισόδιο από την εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά» στο οποίο αναφέρεται στο έργο του ΚΕΘΙΣ

Πλάνα με ουρά | Επ12

 

ΠΗΓΕΣ: skai.gr, επίσημη σελίδα ΚΕΘΙΣ-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών / Hetrics

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency