Soft cookies απο τον Άκη Πετρετζίκη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  • Κόβουμε μια λαδόκολλα σε 7 κομμάτια 12×12 εκ., έτσι ώστε να τοποθετούμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και να τα αφαιρούμε χωρίς να σπάσουν.
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης πάνω στα κομμάτια της λαδόκολλας και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να πάρουν τη μορφή του μπισκότου πάχους περίπου 1εκ.
  • Βάζουμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στα 800 watt.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα, μαζί με τη λαδόκολλα, στην άκρη να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με γάλα.
Ελένη Βαδεβούλη

Γεια σας! Είμαι η Ελένη, απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας, και μέσα από το Pretty Dose μοιράζομαι μαζί σας πληροφορίες και απόψεις σχετικά με θέματα υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού και όχι μόνο.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency