Οι πλαστικές συσκευασίες από καλλυντικά και προϊόντα καλλωπισμού είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που οφείλονται για την ρύπανση των ωκεανών από πλαστικά. Περίπου 552 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπουάν απορρίπτονται κάθε χρόνο και μόνο 1 στα 5 άτομα ανακυκλώνουν τις συσκευασίες από το μπάνιο τους.

Ευτυχώς, πολλοί νέοι σχεδιαστές διακρίνονται για την οικολογική τους συνείδηση και εργάζονται για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να μειώσουν τα πλαστικά. Μια από αυτούς είναι και η Mi Zhou, φοιτήτρια στο πρόγραμμα σπουδών του Master Saintins Martins Material Futures, η οποία έχει δημιουργήσει έξυπνα μπουκάλια και βάζα από σαπούνι που ονομάζονται Soapack. Η συλλογή Soapack είναι μια εναλλακτική συσκευασία για προϊόντα καλλωπισμού από σαπούνι. Η συσκευασία δημιουργείται από χυτό σαπούνι, φυτικά έλαια και μια λεπτή, αδιάβροχη επίστρωση από μελισσοκέρι το οποίο χρησιμοποιείται για να κάνει τις φιάλες αδιάβροχες, αποτρέποντας την διαρροή υγρών περιεχομένων. Όταν η συσκευασία αδειάσει είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον όπως το πλαστικό. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και οι οδηγίες “χαρτιού” διαλύονται στο νερό!

To Soapack είναι το καινούριο trend ομορφιάς, που θυμίζει το πράσινο σαπούνι των γιαγιάδων μας και υπόσχεται να συμβάλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και να χαρίσει υγεία στα μαλλιά.

Το βιώσιμο αυτό προϊόν είναι μια λύση για μηδενικά απορρίμματα, αλλά που όμως διέπεται από κομψότητα και πολυτέλεια . Κάθε ημιδιαφανές μπουκάλι βασίζεται στα σχήματα κλασικών μπουκαλιών αρωμάτων. Εκτός από τα φινετσάτα σχήματα τους, κάθε δοχείο Soapack έχει βαφτεί με χρωστικές ουσίες από ορυκτά μέταλλα, φυτά και λουλούδια, αποκτώντας απαλές pastel αποχρώσεις. Η Zhou ελπίζει ότι η λύση της θα βοηθήσει τους καταναλωτές να ξανασκεφτούν για τον τρόπο που αγοράζουν τα προϊόντα ομορφιάς τους ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις που σέβονται το περιβάλλον.

Δες παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες με τις υπέροχες συσκευασίες από σαπούνι!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το project της Mi Zhou, μπορείς να επισκεφτείς το Instagram account της!

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency