Ένας από τους ευσεβείς πόθους μας θα είναι πάντα να έχουμε όσο γίνεται πιο υγιή μαλλιά, που μεγαλώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάνουν τη λάμψη τους, να εμφανίζουν ψαλίδα και να σπάνε. Για τον λόγο αυτό και στο χώρο της ομορφιάς επικρατεί τώρα ένα αξιοπερίεργο trend, το οποίο θέλει το ρυζόνερο να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών.

Πρόκειται για μία τάση που βρίσκει τις ρίζες του στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στις γυναίκες της φυλής Red Yao, οι οποίες φημίζονται για την εξαιρετικά μακριά κόμη τους. Σύμφωνα με την παράδοση τους κόβουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά στη ζωή τους, στην ηλικία των 16 ετών. Αυτή η ηλικία θεωρείται σημαντική, καθώς τότε ξεκινούν να ψάχνουν για σύζυγο.

Έτσι, οι γυναίκες της φυλής συνηθίζουν να έχουν τόσο μακριά μαλλιά, που φτάνουν ακόμη και τα 2,3 μέτρα. Το απόλυτο μαύρο χρώμα των μαλλιών τους εκπέμπει υγεία και ζωντάνια, ενώ οι γκρίζες τρίχες παραμένουν απούσες μέχρι και τα βαθιά γεράματα. Το μυστικό της υγείας των μαλλιών τους, όπως δηλώνουν, είναι το ρυζόνερο.

Εδώ και γενιές, οι γυναίκες Red Yao χρησιμοποιούν το νερό στο οποίο βράζουν το ρύζι για να πλύνουν τα μαλλιά τους. Αυτή η τεχνική ήταν πολύ διαδεδομένη στην Ασία από αρχαιοτάτων χρόνων. Το ρυζόνερο φαίνεται να βελτιώνει την ελαστικότητα της τρίχας και την προστατεύει από τη φθορά, παρέχοντάς της θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, δρα επανορθωτικά, αφού οι πρωτεΐνες του ρυζιού γεμίζουν τις «ρωγμές» τις τρίχας, κάνοντας τελικά τα μαλλιά πιο υγιή, μαλακά και λαμπερά.

Το νερό του ρυζιού θεωρείται ότι περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο ρύζι. Αυτά περιλαμβάνουν τα αμινοξέα, τη βιταμίνη Β, τη βιταμίνη Ε, τα μεταλλικά στοιχεία και τα αντιοξειδωτικά.

DIY Ρυζόνερο & Εφαρμογή

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις ρυζόνερο είναι να βράσεις βιολογικό ρύζι, αφού το έχεις πρώτα ξεπλύνει. Πιο συγκεκριμένα βράσε 2-3 κουταλιές ρύζι σε 2 κούπες νερό, για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σούρωσε το ρύζι, κρατώντας το νερό σε ένα βαζάκι, προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις αργότερα. Αφού κρυώσει, μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο για να το διατηρήσεις έως και 4 ημέρες.

Όσον αφορά την εφαρμογή του, αφού λούσεις τα μαλλιά σου όπως κάθε άλλη φορά, άπλωσε στα μαλλιά σου το ρυζόνερο και κάνε ελαφρύ μασάζ. Άφησε το για περίπου 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλέ με νερό. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency