Όλοι μας γνωρίζουμε είτε λίγο είτε πολύ τα πολυάριθμα οφέλη της φυσιοθεραπείας αλλά και τον βαρυσήμαντο ρόλο που η ίδια διαδραματίζει τόσο σαν θεραπευτική μέθοδος όσο και σαν προληπτική, καθότι η πρόληψη αποτελεί έναν από τους βασικούς της πυλώνες, που προστατεύουν τα μυοσκελετικά προβλήματα που συχνά ελλοχεύουν.

Όμως τι ακριβώς είναι η φυσιοθεραπεία και ποιος ο κύριος ρόλος της;

Μιλώντας για Φυσικοθεραπεία εννοούμε μια ξεχωριστή επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας. Στόχος της είναι η προαγωγή της φυσιολογικής λειτουργίας και απόδοσης του ανθρώπινου σώματος, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ατόμου. Είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά με ορισμένες ιατρικές ή χειρουργικές μεθόδους αποτελεί μια μορφή θεραπείας-φροντίδας, που συμβάλει όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην ψυχοκοινωνική ευεξία του ατόμου.

Ο ρόλος του Φυσικοθεραπευτή απαιτεί εξειδίκευση και διαρκή επιστημονική εξέλιξη. Είτε ως ανεξάρτητος επαγγελματίας υγείας, είτε ως μέλος μιας διεπιστημονικής ομάδας, δύναται να καθορίσει βάση κλινικού συλλογισμού το θεραπευτικό πλάνο του ασθενή, να το αναπροσαρμόζει διαρκώς και να παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές προς όφελος του. Έχοντας λοιπόν στην φαρέτρα του τα κατάλληλα κλινικά μέσα και εφαρμόζοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες στρατηγικές, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος μυοσκελετικών, νευρολογικών και καρδιοαναπνευστικών διαταραχών.

Το Pretty Dose και η Χριστιάννα Πίτη εντόπισαν το νέο κέντρο Φυσιοθεραπείας,  Physio’clock το οποίο στεγάζεται στη Λάρισα και πληρεί όλες τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις που καλείται να καλύπτει κάθε σύγχρονο και αξιόλογο κέντρο φυσιοθεραπείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία νεογενή επιχείρηση δύο νέων, πλήρως καταρτισμένων φυσιοθεραπευτών, με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, η οποία συστάθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020, στην καρδιά της Λάρισας!

Πρόκειται για ένα απολύτως σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο χώρο, ο οποίος προσφέρει ευρεία γκάμα θεραπειών με εξελιγμένες μεθόδους και εξατομικευμένα προγράμματα, προσαρμοσμένα απόλυτα στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σκοπός είναι η ταχύτερη και άμεση επανένταξη των ασθενών στην απαιτητική καθημερινότητά τους, όμως με τον πιο ορθό και ουσιαστικό τρόπο, μέσα από ολοκληρωμένες φυσιοθεραπευτικές τεχνικές οι οποίες αποτελούν πηγή αναζωογόνησης για τον οργανισμό του ασθενούς!

Η συζήτηση που ακολουθεί με τους υπεύθυνους και ιδιοκτήτες του  προηγμένου αυτού κέντρου, αποτέλεσε αρωγό στην επίλυση κάθε απορίας σχετικά με τον χώρο τους αλλά και τις υπηρεσίες που διατίθενται σε αυτόν.

• Τι είναι το physio’clock – Advanced Physiotherapy Center και πως γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία του ;

Η αγάπη μας για την τεκμηριωμένη φυσικοθεραπευτική πρακτική, μας οδήγησε μετά την ολοκλήρωση εξειδικεύσεων σε διάφορους τομείς της υγείας, στην ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα βασίζεται σε δύο αρχές:

 1. Παροχή καινοτόμων εφαρμογών αποκατάστασης και
 2. Εξατομίκευση του πλάνου θεραπείας αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου

Όραμα μας η δημιουργία ενός Προηγμένου Κέντρου το οποίο θα λειτουργεί και θα παρέχει ειδικές υπηρεσίες στα πρότυπα κέντρων του εξωτερικού!

 

•Παρατηρώντας το λογότυπο θα προσέξει κανείς το ρολόι  το οποίο σίγουρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ποια η σημασία του και που αποσκοπεί η επιλογή του σε σχέση με την επιστήμη της φυσιοθεραπείας;

Το ρολόι πράγματι δεν επιλέχθηκε τυχαία. Στην ουσία συμβολίζει τον χρόνο…της αποθεραπείας, όπως ακριβώς και το όνομα του κέντρου μας!

Αναλυτικότερα συμβολίζει την:

 1.  Ταχύτητα στην αποκατάσταση
  Ο σύγχρονος εξοπλισμός αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της αποκατάστασης που παρέχεται στο φυσικοθεραπευτήριο μας, ο οποίος πλαισιώνεται από τη θεραπευτική άσκηση και τη κινησιοθεραπεία, και όλα αυτά μαζί με την αφοσίωσή μας για το επάγγελμα μας, έχουν τη μέγιστη συνεισφορά στην ταχεία ανάρρωση του πάσχοντος.
 2. Ακρίβεια στην παρέμβαση
  Γνώμονας της διαχείρισης όλων των ασθενών μας είναι η εφαρμογή της επιστημονικά τεκμηριωμένης (evidence-based) σύγχρονης φυσικοθεραπευτικής πράξης σύμφωνα με τις νεότερες κλινικές οδηγίες (clinical guidelines) που διέπουν την αποκατάσταση παγκοσμίως και αποτελούν παράγωγα των διεθνών ερευνητικών μελετών. Ιδιαίτερη επιθυμία μας είναι η ανάπτυξη ειδικών τμημάτων αποκατάστασης σε ειδικές κατηγορίες παθήσεων, με τις οποίες εξειδικευτήκαμε στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μας σπουδών.
 3. Ρυθμός στην ζωή ξανά
  Τα προγράμματα αποκατάστασης που παρέχονται είναι εναρμονισμένα με τη βασική παγκόσμια φιλοσοφία της αποκατάστασης: αυτή της ενεργούς συμμετοχής του εκάστοτε ασθενούς στη διαχείριση του προβλήματος του, την ενημέρωση και επεξήγηση αυτού και την εκπαίδευση του στο τρόπο αυτοδιαχείρισής του. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε παλμό στην ποιότητα ζωής του…
 • Οι πλειοψηφία των πελατών σας ανήκει σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα; Εάν ναι, τότε ποια; 

Η αλήθεια είναι ότι στον χώρο μας έρχονται άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας , καθώς οι υπηρεσίες είναι πολλές και ανταποκρίνονται σε διαφορετικό πρόβλημα! Βέβαια το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μεταξύ 23-60. Ωστόσο επιλέγουν το κέντρο και αρκετοί αθλητές τόσο για την αποθεραπεία όσο για την αποκατάσταση που χρειάζονται!

 • Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να απευθύνεται καθαρά σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα;

Nαι, έχουμε ένα ειδικό τμήμα άσκησης που αφορά την πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένο πληθυσμό, το οποίο βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Έτσι, επισκέπτονται τον χώρο άνθρωποι της τρίτης ηλικίας για να συμμετάσχουν ειδικά στο πρόγραμμα αυτό, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι σημαίνει πως βλέπουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και νοιώθουν ολοένα και καλύτερα!

 • Που μπορεί να σας βρει ο κόσμος; 

Τα Στοιχεία της επιχείρησης μας είναι τα εξής:
Οδός: Μανδηλαρά 94-98, Λάρισα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24102 36900

Ιστοσελίδα http://www.physioclock.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/physioclock/

Ιnstagram:https://www.instagram.com/physioclock/?igshid=1up2zfv1vpl6j&fbclid=IwAR1HAvQj19qkEnOLgIbywL0OQX0iN9LctQLDtTtm-wDiRTATok508YWLjbc

Physio’clock – Advanced Physiotherapy Center:
Κέντρο Προηγμένης Φυσικοθεραπείας
Υπεύθυνοι: Μυσίρης Ιωάννης- Φυσικοθεραπευτής, MSc in Advanced Physiotherapy
Άννα-Μαρία Ηλιοπούλου Φυσικοθεραπεύτρια, MSc in Advanced Physiotherapy

 

Συντάκτης: Xριστιάννα Πίτη, δημοσιογράφος.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: