Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε στον Guardian, για τι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να τα καταφέρει, τον ρατσισμό που δέχθηκε, αλλά ακόμη και για τις σχέσεις του με γυναικείο φύλο.

«Μόλις πριν από μια δεκαετία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένα απλό παιδί στην Ελλάδα, γεμάτο ελπίδες και όνειρα ενώ προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα του στο τένις. Ωστόσο τα εμπόδια έγινα ορατά καθώς άρχιζε να παίρνει στα σοβαρά την ασχολία του. Η Ελλάδα δεν έχει παιδεία στο τένις και δεν του δόθηκε καμία οικονομική στήριξη. Ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να φύγει προκειμένου να πετύχει αλλά η οικονομία κατέρρεε υπό την κρίση που θα όριζε μια ολόκληρη γενιά», αναφέρει ο δημοσιογράφος στην αρχή της συνέντευξης.

Η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον χρηματοδοτήσει μόνη της, οπότε ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος, παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύει μαζί του, με την οικονομική βοήθεια της θείας του και άλλων. «Ο Τσιτσιπάς αναπτυσσόταν διαρκώς στα γήπεδα σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες του πατέρα του που μειώνονταν μετά τις διαμονές σε ξενοδοχεία και λόγω της ανεργίας στο σπίτι», αναφέρει το ρεπορτάζ. «Τα ξαδέρφια μου ήταν άνεργα, τα αδέρφια του πατέρα μου επίσης. Δεν υπήρχε εισόδημα στην οικογένεια», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος», αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο τενίστας σχετικά με τις δυσκολίες που έζησε ως παιδί όταν ταξίδευε εν μέσω οικονομικής κρίσης για να παίζει τένις. «Ένιωθα ότι δεχόμουν κριτική χωρίς να φταίω, δεν ευθυνόμουν για τίποτα από αυτά. Ένιωθα μειοψηφία όπου και αν πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που λανθασμένα πίστευαν. Νομίζω ότι κατά έναν τρόπο αυτό με έκανε πιο δυνατό. Κοιτώντας πίσω, με έκανε να θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα που το σκέφτομαι, είμαι περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα εύκολα να φρικάρω και να νιώθω μεγαλύτερη πίεση».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε επίσης στις φιλίες, αλλά και στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο: «Όταν είμαι έτοιμος να κάνω έναν φίλο ή να αφήσω αυτόν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά μου και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι το εγκρίνω όλο αυτό. Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να είναι κακή επιρροή στη ζωή μου. Όντας ντροπαλός, μου πήρε χρόνο να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς το αντίθετο φύλο. Το έκανα πιο αργά στη ζωή μου και αυτό είναι ασυνήθιστο για αγόρια».

Τέλος, ο Έλληνας τενίστας έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει ανώριμο. «Δεν θέλω πια να είμαι παιδί. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άντρα. Έμαθα πολλά στο Tour, έμαθα πολλά και εκτός court, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό αποκαλώ εγώ να είσαι ενήλικας τώρα», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από: theguardian.com

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: