Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο pretty dose και την Χριστιάννα Πίτη, η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του Myproject__t, Έφη Ρούσσου, στην οποία αποκαλύπτει κάθε πτυχή της συγκεκριμένης τέχνης παραθέτοντας ουσιαστικές απαντήσεις  σε πιθανές απορίες που κατακλύζουν τους περισσότερους από εμάς όταν αναφερόμαστε σε ένα χειροποίητο κόσμημα !

Οι δημιουργίες της είναι μοναδικές και το κάθε κομμάτι πράγματι έχει τη δική του προσωπικότητα, γεγονός που το καθιστά ικανό να προσδώσει την κατάλληλη stylish πινελιά σε κάθε μας look, ολοκληρώνοντάς το!

 

Πάμε λοιπόν δούμε τι μας είπε η Έφη:

  • Έφη μου θα ήθελα αρχικά να μας αναφέρεις πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την κατασκευή κοσμημάτων και ποιο ήταν το έναυσμα για αυτό σου το εγχείρημα!

Ασχολούμαι με τα κοσμήματα από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου! Έχω μεγαλώσει σ ένα εργαστήριο που δούλευε σε φουλ ρυθμούς καθώς ο πατέρας μου είναι κατασκευαστής κοσμημάτων και ιδιοκτήτης  κοσμηματοπωλείου,  επομένως καταλαβαίνεις πως η ενασχόλησή μου με τον συγκεκριμένο χώρο ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Πιστεύω πως κάθε πτυχή αυτού του επαγγέλματος είναι μαγική, καθότι από τον σχεδιασμό μέχρι και την κατασκευή εκτυλίσσεται μία πολύ όμορφη διαδικασία, η οποία γεννιέται με την έμπνευση και ολοκληρώνεται με τη δημιουργία! Ήταν πάντα κάτι που με γέμιζε και το έβρισκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Έτσι, αν και σπούδασα γραφιστική και ασχολήθηκα για ένα διάστημα με το επάγγελμα αυτό , δε σταμάτησα ποτέ να διατηρώ επαφή με τον χώρο  της δημιουργίας κοσμημάτων, γιατί παράλληλα δούλευα και στο κατάστημα του πατέρα μου. Στην πορεία, λοιπόν, και ύστερα από την έντονη παρότρυνση φίλων μου, οι οποίοι   έβλεπαν την δουλειά μου από όταν βρισκόταν σε ερασιτεχνική φάση ακόμη, αποφάσισα να περάσω στο επόμενο στάδιο και να ασχοληθώ τελείως επαγγελματικά με το κόσμημα!!!

  • Το όνομα και το λογότυπο που επέλεξες σημαίνει κάτι για εσένα;

Ναι σημαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι είχα ξεκινήσει μ΄ ένα πολύ διαφορετικό όνομα το οποίο κράτησα για αρκετά χρόνια. Όταν όμως γέννησα τον γιο μου ένιωσα ότι έγινε ένα τεράστιο «restart» στη ζωή μου και πως  ό,τι έκανα ήταν για εκείνον. Ήθελα λοιπόν να υπάρχει με κάποιο τρόπο και στα κοσμήματα μου (που τόσο αγαπώ) και να μου φέρνει έμπνευση & τύχη! Ο καλύτερος τρόπος ήταν να περιλαμβάνεται στο brand και το λογότυπό μου. Έτσι δημιουργήθηκε το myproject__t (από το Θοδωρής). Όσον αφορά το λογότυπο σαν εικόνα το αλλάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μ αρέσει η εναλλαγή των εικόνων. Πάντα όμως υπάρχει μια «boho» πινελιά γιατί αυτό είναι το στυλ των κοσμημάτων που με αντιπροσωπεύει περισσότερο.

  • Τα υλικά φαντάζομαι ότι αποτελούν βασικό παράγοντα στην κατασκευή του κάθε κοσμήματος! Εσύ τι υλικά επιλέγεις να χρησιμοποιείς;

Tα υλικά που χρησιμοποιώ κατά βάση είναι εξαρτήματα από χαλκό, ορείχαλκο, ατσάλι και κάποιες φορές μπρούτζο. Η πλειοψηφία των αλυσίδων είναι ατσάλινες και αλουμινίου. Χρησιμοποιώ ημιπολύτιμες πέτρες, μαργαριτάρια γλυκού νερού, αιματίτες, γυάλινες πέτρες και κρύσταλλα Swarovski. Κατά καιρούς βέβαια χρησιμοποιώ και άλλα ήδη πετρών καθώς επίσης και διάφορα κοχύλια και όστρακα (αληθινά, κατάλληλα επεξεργασμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν). Όλα τα μεταλλικά υλικά είναι επιπλατινωμένα με χρυσό ή ασήμι και προσπαθώ πάντα να διαλέγω εξαρτήματα και πρώτες ύλες καλής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών ώστε να μη μαυρίζουν εύκολα και να μην έχουν φθορές. Όλα τα faux κοσμήματα είναι πιο ευαίσθητα από τα χρυσά ή τα ασημένια. Συνεπώς χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα, να ρίχνουμε πάνω τους αρώματα ή κρέμες σώματος και βέβαια, όσο αυτό είναι εφικτό, καλό θα ήταν να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με το νερό.

  • Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι ένα κόσμημα για μια γυναίκα;

Θεωρώ πως το κόσμημα είναι από τα πιο βασικά αξεσουάρ και πως χαρακτηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τη γυναίκα που τα φοράει. Πιστεύω ότι μπορεί να διαμορφώσει την εμφάνισή μας αναβαθμίζοντάς την! Ακόμα και τώρα όμως θεωρώ ότι είναι υποτιμημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα αξεσουάρ.

  • Είθισται να λέγεται ότι τα χειροποίητα είναι και πιο ακριβά! Τι ισχύει στη δική σου περίπτωση αναφορικά με τη σύγκριση τιμής-ποιότητας;

Είναι σίγουρα πιο ακριβά από το να πάρεις ένα faux κόσμημα μαζικής παραγωγής. Δεν έχουν όμως την ίδια ποιότητα και σε σύγκριση ποιότητας- τιμής νομίζω τελικά ότι το χειροποίητο συμφέρει πολύ περισσότερο! Σαφώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, και συναντάμε και πολλά υπερτιμημένα χειροποίητα κοσμήματα, κάτι που θεωρώ ότι απωθεί εν τέλη τον αγοραστή καθώς είναι πλέον αρκετά ενήμερος και προφανώς έχει την αντίληψη να ξεχωρίσει εάν αυτό που του πλασάρεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι! Στη δική μου περίπτωση οι τιμές είναι πολύ λογικές και αυτό διότι προτιμώ να έχω μικρότερο κέρδος αλλά τα κοσμήματά μου να είναι προσιτά σε μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων.

  • Ο κόσμος πιστεύεις στηρίζει το χειροποίητο κόσμημα; ποια είναι η πιο συχνή ανησυχία των πελατών σου;

Πιστεύω ότι το χειροποίητο γενικά αλλά και ειδικότερα το κόσμημα έχει μια πολύ ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και ιδίως μεταξύ των ηλικιών 20-45. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πλέον μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται πολύ με τη μόδα & την εικόνα τους και θέλουν να είναι πιο προσεγμένοι και φινετσάτοι. Έτσι επιλέγουν πιο  ιδιαίτερα κοσμήματα και τι πιο ιδιαίτερο από τα χειροποίητα κοσμήματα! Η πιο συνηθισμένη και εύλογη απορία τους είναι αν μαυρίζουν εύκολα.

  • Έχεις αγαπημένο κομμάτι και αν ναι τότε ποιο είναι αυτό;

Κάθε σεζόν έχω διάφορα αγαπημένα κομμάτια. Αδυναμία έχω συνήθως στα statement σκουλαρίκια. Πιστεύω ότι τα μεγάλα σκουλαρίκια προσθέτουν πολύ στην εμφάνισή μας. Μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και το πιο απλό «outfit».

  • Η περίοδος της καραντίνας που πρόσφατα βιώσαμε αποτέλεσε ένεση τόνωσης ή στασιμότητας στη δουλειά και την έμπνευσή σου;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι βιώσαμε μια πολύ δύσκολη, στρεσογόνα και καταπιεστική περίοδο. Αλλά ακόμα και σε αυτό το κλίμα,αν το θέλεις, μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι η έμπνευση σε βρίσκει όταν θέλει εκείνη. Δεν μπορείς να την πιέσεις. Έρχεται αβίαστα. Υπήρχαν στιγμές, λοιπόν, που είχα πολλές ιδέες. Όσον αφορά τη δουλειά σαν πωλήσεις, στην αρχή ήμουν διστακτική στο να αναρτήσω νέα κοσμήματα αλλά τελικά υπήρχε ροή. Ίσως σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως όλοι ήμασταν πολύ πιεσμένοι και οι ιντερνετικές αγορές αποτέλεσαν μια διέξοδο εκτόνωσης!!!

  • Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή μας, θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τις νέες τάσεις για την επερχόμενη σεζόν και φυσικά να μας αποκαλύψεις τι να περιμένουμε από τη δική σου συλλογή.

Το boho στυλ εξακολουθεί να είναι στη μόδα όπως επίσης τα μαργαριτάρια και τα κοχύλια όλων των ειδών. Το layering συνεχίζει να υφίσταται με πολλά λεπτά κολιέ σε διάφορα μήκη. Έρχονται πολύ δυναμικά τα ογκώδη κολιέ και οι χοντρές αλυσίδες όπως επίσης και τα χρωματιστά κρύσταλλα σε μικρά και μεγάλα μεγέθη.

Τέλος τα statement σκουλαρίκια είναι πάντα στη μόδα. Μπορούν να φορεθούν ακόμα και μονά και βέβαια οι τεράστιοι κρίκοι. Αυτά πάνω κάτω θα περιέχονται και στη δική μου συλλογή με έμφαση πάντα στα σκουλαρίκια.

 

Συνέντευξη & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: