Η μικροσκοπική  κοπέλα από την Ιαπωνία που μας έμαθε τι σημαίνει οργάνωση και τακτοποίηση πραγμάτων σε ένα σπίτι.

Σε μια εποχή όπου ο μινιμαλισμός έχει γίνει τάση η Marie Kondo απέδειξε πως μπορείς να είσαι μινιμαλιστής και νοικοκύρης. Από μικρό παιδί είχε μέσα της το μικρόβιο της οργάνωσης, στο σχολείο ενώ οι συμμαθητές της έπαιζαν, η ίδια τοποθετούσε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη με απόλυτη τάξη.

Κάθε φορά που η τάξη της διοργάνωνε κάποιο θεατρικό δεν διάλεγε κάποιον ρόλο συμβατικό έκανε πάντα την υπεύθυνη βιβλιοθήκης ώστε να έχει τη δυνατότητα να την τακτοποιεί. Η ίδια έχει πει στο παρελθόν πως έχει βιώσει μια ανεξήγητη εμπειρία: ”Είχα πάθει εμμονή με τα πράγματα που ήθελα να πετάξω. Μια ημέρα είχα πάθει νευρικό κλονισμό όπου και ήμουν αναίσθητη δύο ώρες, ξαφνικά άκουσα μια μυστηριώδη φωνή. Σαν κάποιος  Θεός της καθαριότητας μου έλεγε να να κοιτάξω πιο προσεκτικά τα πράγματα που ήθελα να πετάξω. Τότε συνειδητοποίησα το λάθος μου, πως έψαχνα πράγματα απλά για να τα πετάξω. Αυτό που έπρεπε να κάνω στην πραγματικότητα ήταν να βρω τα πράγματα που ήθελα να κρατήσω, αυτά που με έκαναν χαρούμενη”.

Δημιούργησε μια μεγάλη τάση και όλοι μιλούν πλέον για την μέθοδο της Marie Kondo, μια μέθοδο με αποτελεσματικότητα καθώς ακόμη και οι πιο ανοργάνωτοι άνθρωποι κατάφεραν να βάλουν στη ζωή τους την τάξη. Στα 19 της χρόνια σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τόκιο διοίκηση επιχειρήσεων, για αυτό έχει και την ικανότητα της οργάνωσης. Το 2013 ξεκίνησε τις διαλέξεις και τις εμφανίσεις στην τηλεόραση ενώ το 2014 μετακόμισε στην Αμερική, όπου έγινε ευρύτερα γνωστή. Το Netflix αναγνώρισε το ταλέντο της και το 2019 δημιουργήθηκε η μίνι σειρά επεισοδίων ”Η ζωή σε τάξη με την Marie Kondo”.

Στο Instagram μετράει 3,9 εκατομμύρια ακόλουθους δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό brand name με τη δημιουργία της δικής της επιχείρησης καθαριότητας. Κάθε post της βασίλισσας της καθαριότητας έχει αμέτρητα likes και οι νυκοκοιρές όλου του πλανήτη την εμπιστεύονται σε κάθε τους βήμα. Η Marie Kondo έχει καταφέρει να συμμαζέψει αμέτρητρα νοικοκυριά που είχαν σοβαρά θέματα με την καθαριότητα και την οργάνωση. Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο ”Σπίτι και ζωή σε τάξη” το οποίο διαδόθηκε σε όλο τον πλανήτη, ενώ ακολούθησαν και παιδικά βιβλία. Θεωρείται η γκουρού της καθαριότητας εμπνέοντας πολύ κόσμο να αλλάξει τη ζωή του πετώντας ότι δεν είναι απαραίτητο και κρατώντας τα πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους.

Η Marie Kondo κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes ως μια από τις πιο επιτυχημένες αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες πετυχαίνοντας το παιδικό της όνειρο να κάνει αυτό που αγαπάει, ταυτόχρονα όμως να το διαδώσει σε όλο τον κόσμο.

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency