Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και την διεύρυνση κυκλοφορίας έως τις 11 το βράδυ από Δευτέρα 3 Μαΐου , ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self-test, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής.

Τα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό, θα είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Ο τουρισμός θα ανοίξει επίσημα, το Σάββατο 15 Μαΐου. Επιπλέον, την ίδια μέρα ανοίγουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ προβλέπεται να επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες πολιτισμού.

«Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων», δήλωσε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά, ο πρωθυπουργός.

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency