People Dose Αγορές Συνεντεύξεις & Απόψεις

John Var: Ο master των Instagram presets μιλά αποκλειστικά στο Pretty Dose!

Μοιραστέιτε το!

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Instagram Presets, τα διάσημα φίλτρα φωτογραφιών που εφαρμόζονται με ένα κλικ στις φωτογραφίες μας, όπως συμβαίνει και με άλλες εφαρμογές  (VSCO, Instagram κ.λ.π.) και τις κάνουν μοναδικά υπέροχες! Όμως, τι είναι αυτό που κάνει τα Presets μοναδικά, σε σύγκριση με τα κοινά φίλτρα; Η διαφορά έγκειται στο ότι τα Presets έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργούν με την εφαρμογή, Adobe Lightroom, μία από τις πλέον επαγγελματικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών. Τα Presets χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες φωτογράφους και influencers μέχρι bloggers και απλούς ταξιδιώτες που θέλουν να πετύχουν ομοιομορφία στις φωτογραφίες τους και να αναβαθμίσουν το Instagram feed τους χωρίς να χρειάζεται γνώσεις επεξεργασίας φωτογραφιών! Τι καλύτερο;

 

Το Pretty Dose έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον master των presets, Γιάννης Βαρσαμιδάκης (John Var), σε μία υπέροχη συνέντευξη για τις συλλογές που έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει, πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και να μεταμορφώσουμε τις φωτογραφίες μας και πολλά άλλα!

Ο Γιάννης, γεννήθηκε στο Χολαργό, σπούδασε στην Πάτρα και πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο της Γερμανίας. Λατρεύει να ταξιδεύει και να εξασκεί το hobby του, τη φωτογραφία. Τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε ένα online shop (johnvar.com), όπου διαθέτει presets (φίλτρα) προς πώληση για την επεξεργασία φωτογραφιών. Τα “JohnVar Presets”, όπως ονομάζονται, έχουν ήδη μεγάλη απήχηση και χρησιμοποιούνται από πολλούς influencers και creators στο Instagram. Σκοπός του Γιάννη είναι, μέσα από τα φίλτρα που φτιάχνει, να βοηθήσει τον κόσμο να επεξεργαστεί εύκολα, γρήγορα και όμορφα τις φωτογραφίες του.

  • Γιάννη, καλώς ήρθες στην όμορφη παρέα του Pretty Dose! Πες μας πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα presets; Πώς προέκυψε όλο αυτό και ποιο ήταν το έναυσμα για να αρχίσεις να δημιουργείς μοναδικά φίλτρα φωτογραφιών;

Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ! Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, όταν αγόρασα την πρώτη μου κάμερα για να βγάζω φωτογραφίες στα ταξίδια μου και τις πόσταρα αρχικά στο Facebook και αργότερα στο Instagram μου @john_var. Στην αρχή, όπως όλοι, χρησιμοποιούσα τα έτοιμα φίλτρα του instagram για να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου, αλλά στη συνέχεια, ψάχνοντας καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, ανακάλυψα το Lightroom, ένα επαγγελματικό εργαλείο, δύσκολο στη χρήση ειδικά για αρχάριους. Τότε είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα presets στο εξωτερικό, δηλαδή έτοιμα settings που εφαρμόζεις στις φωτογραφίες σου και επιτρέπουν ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ξανά χρησιμοποιήσει το Lightroom, να επεξεργαστούν εύκολα τις φωτογραφίες τους.

Στην αρχή αγόρασα και εγώ presets. Ξεκίνησα να πειραματίζομαι και σιγά σιγά έμαθα να χειρίζομαι το Lightroom, ώσπου έφτιαξα τα πρώτα δικά μου presets για προσωπική χρήση. Όταν το Instagram μου άρχισε να έχει μεγαλύτερη απήχηση, πολλοί με ρωτούσαν πως επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου και αυτό ήταν που μου έδωσε το έναυσμα να φτιάξω presets και να τα διαθέσω στο κοινό. Έτσι, στην πρώτη καραντίνα, βρήκα χρόνο και έφτιαξα τα “JohnVar Presets” και την πρώτη συλλογή “Travel Essentials”. Από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας τους, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη και αυτό με έκανε να συνεχίσω να δημιουργώ και άλλες συλλογές. Σήμερα έχω ήδη 4 συλλογές και συνεχίζω δυναμικά!

  • Μίλησέ μας λίγο για τον εαυτό σου: ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου και πώς αυτό σε βοήθησε ή και όχι στο να αναπτύξεις την αρχική σου ιδέα να δημιουργήσεις έτοιμα presets;

Έχω σπουδάσει Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Πάτρα και έχω κάνει δύο μεταπτυχιακά, ένα στην Πληροφορική και πάνω στο Management στο Μόναχο, όπου μένω τα τελευταία έξι χρόνια. Η φωτογραφία και η επεξεργασία είναι το hobby μου και όχι η βασική μου δουλειά. Οι σπουδές μου δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα σε αυτό. Πιο πολύ έχω μάθει μόνος μου, διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο για τον χειρισμό της κάμερας, τη λήψη και την επεξεργασία των φωτογραφιών κλπ. Είναι κάτι που μου αρέσει και ασχολούμαι με αυτό στον ελεύθερο μου χρόνο και κυρίως στα ταξίδια μου.

  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα που θα ήθελες να κάνεις στο κοντινό μέλλον όσον αφορά το κομμάτι των presets; Τι θα επιθυμούσες να δημιουργήσεις που θα ταράξει τα νερά του Instagram;

Σίγουρα θα συνεχίσω να δημιουργώ καινούριες συλλογές με presets. Βλέπω ότι πλέον υπάρχει ζήτηση και από εταιρίες και επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Instagram, και για αυτό σκοπεύω να δημιουργήσω πολύ σύντομα και πιο εξειδικευμένα presets, όπως για παράδειγμα για φαγητά, makeup, ρούχα κλπ. Επίσης, παρατηρώ ότι τώρα έχει γίνει στροφή στο χώρο των social media από τη φωτογραφία στο βίντεο (youtube, tik tok) και ότι πλέον και το Instagram προωθεί πιο πολύ video και reels. Επομένως, το επόμενο βήμα μου θα είναι presets για video. Δεν ξέρω αν αυτή η ιδέα μου θα ταράξει τα νερά του Instagram, αλλά το σίγουρα το θέλω και το ελπίζω!

Πες μας λίγα λόγια για τη νέα σου συλλογή preset “Summer Dream Collection by John Var”: Ποιες αποχρώσεις συνδυάζει και σε ποιες φωτογραφίες θα μπορούσε ιδανικά να χρησιμοποιηθεί;

Η “Summer Dream Collection” είναι η τέταρτη και πιο πρόσφατη συλλογή μας. Περιλαμβάνει 11 φίλτρα, τα οποία είναι ιδανικά για καλοκαιρινές φωτογραφίες σε παραλία, νησιά, θάλασσα κλπ. Έχουν παστέλ αποχρώσεις και απαλούς τόνους, ώστε να μπορούν να αποτυπώσουν και να αποδώσουν ένα dreamy effect στις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες! Μπορούν να συνδυαστούν και με την περσινή καλοκαιρινή συλλογή μας “Greek Islands”, η οποία, επίσης, είχε μεγάλη απήχηση, και για αυτό φτιάξαμε το “Summer Bundle”, που περιλαμβάνει και τις δύο αυτές συλλογές σε προνομιακή τιμή.

  • Πόσο προσιτά είναι τα presets σου -όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι- για τον απλό blogger, ταξιδιώτη ή γνωστό influence, που θέλει να έχει τις πιο μοναδικές φωτογραφίες στο άλμπουμ και το feed του; Πού μπορεί να μπει κάποιος για να εξερευνήσει τις συλλογές των preset, να δει πώς θα ήταν οι φωτογραφίες του με αυτά, να τα αποκτήσει και να τα χρησιμοποιήσει;

Όλες οι συλλογές μας κοστίζουν 16,90 και περιλαμβάνουν 11 presets. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα presets αγοράζονται μία φορά και χρησιμοποιούνται για πάντα, δεν υπάρχει συνδρομή ή κάποιος άλλος περιορισμός στη χρήση τους. Για να τα εφαρμόσει κανείς στις φωτογραφίες του αρκεί η δωρεάν έκδοση του Lightroom, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος. Οι τιμές μας είναι από τις καλύτερες στην αγορά (στο εξωτερικό τα presets πωλούνται 30-50€) και ο λόγος είναι ότι θέλουμε να είναι προσιτά σε όλους, όχι μόνο στους influencers και στους bloggers. Θέλουμε προσφέρουμε χαρά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μέσα από τα φίλτρα μας. Όταν λαμβάνουμε μηνύματα από τον κόσμο που εντυπωσιάζεται και χαίρεται με τα φίλτρα μας και τις καινούριες του φωτογραφίες, έχουμε πετύχει το σκοπό μας!

Όλες τις συλλογές μας μπορείτε να τις βρείτε στο online shop μας johnvar.com. Εκεί θα βρείτε και πολλές φωτογραφίες σε μορφή before-after, όπου φαίνεται το αποτέλεσμα του κάθε preset. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει τα presets πριν τα αγοράσει, μπορεί να στείλει μία φωτογραφία στο email: hello@johnvar.com, την οποία θα στείλουμε πίσω επεξεργασμένη με τα presets που επιθυμεί. Μετά την αγορά τους, έρχεται αυτόματα email με link για να κατεβάσετε τα presets και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης σε Ελληνικά και Αγγλικά. Η εγκατάστασή τους γίνεται πολύ εύκολα και απευθείας στο κινητό.

  • Ποιοι γνωστοί influencers και instagramers έχουν τα preset σου και ποιοι θα ήθελες ιδανικά να τα δοκιμάσουν στο μέλλον;

Τα presets μας έχουν μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο και χρησιμοποιούνται από πολλούς γνωστούς influencers, καλλιτέχνες, μοντέλα κλπ. Μερικά από τα ονόματα που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν είναι Ιωάννα Τούνη, Βρισηίδα Ανδριώτου, Ελευθερία Ελευθερίου, Ευγενία Σαμαρά κ.α.. Ιδανικά στο μέλλον θα ήθελα να συνεργαστούμε και με γνωστούς influencers του εξωτερικού.

Καταρχάς, θα ήθελα να υπενθυμίσω στα νέα παιδιά ότι το Instagram και τα υπόλοιπα social media υπάρχουν για να μας ψυχαγωγούν. Δυστυχώς πολλοί το ξεχνούν αυτό και επηρεάζονται σε αρνητικό βαθμό από τα συχνά μη ρεαλιστικά πρότυπα που προβάλλονται μέσα από τις κοινωνικές πλατφόρμες, χάνοντας έτσι την ταυτότητα και την ελευθερία τους, καθώς η ευτυχία τους καταλήγει να εξαρτάται από την επιτυχία τους σε αυτά.  Η συμβουλή μου προς όλα τα νέα παιδιά είναι να σταματήσουν να μιμούνται και να συγκρίνονται με άλλους, να είναι ο εαυτός τους, να εστιάσουν στην πραγματική ζωή και να απολαμβάνουν τις στιγμές εκτός των social media, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να τις ανεβάσουν σε story.

 

Από την άλλη, τα social αποτελούν πλέον ένα πολύ καλό μέσο για να προωθήσει κάποιος τη δουλειά του και έχουν δημιουργήσει πολλές επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες (influencers, digital marketers κ.α.). Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με όλα αυτά, θα τον συμβούλευα να επιλέξει για αρχή έναν τομέα (niche) που τον ενδιαφέρει και να επικεντρωθεί σε αυτόν (π.χ. ταξίδια). Μετά θα πρέπει φυσικά να μάθει να δημιουργεί ωραίο περιεχόμενο, φωτογραφίες και βίντεο ώστε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να αποκτήσει σιγά σιγά κοινό. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον που ξεκινάει τώρα, αλλά θεωρώ πως αν έχει όρεξη και δημιουργικότητα θα τα καταφέρει.

Τέλος, σαν δημιουργός, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και για την αγάπη που μας δείχνει καθημερινά, γιατί χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε το “Project JohnVar Presets”! Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να δίνουμε έστω και λίγη χαρά στον κόσμο μέσα από τα φίλτρα μας!

(εικονα)

Κάντε δική σας μία από τις υπέροχες συλλογές preset by John Var (Summer Dream Collection, Greek Islands Collection, No filter Collection & Travel essentials Collection) ή δημιουργήστε το δικό σας Summer ή Master bundle (συνδυασμός περισσότερων συλλογών) με ένα κλικ στο official website http://johnvar.com/el/   ή στο Instagram http://www.instagram.com/johnvarpresets/

 

 

Συνέντευξη & δημοσιογραφική επιμέλεια: Σίσσυ Δημητρακίδου

Αρχισυνταξία: Χριστιάννα Πίτη

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *