Our Dose People Dose

Jeffrey Epstein: το ιδιωτικό νησί, τα σκάνδαλα και οι κατηγορίες για sex trafficking

Μοιραστέιτε το!

Jeffrey Epstein: ο Αμερικανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος που κατηγορήθηκε για sex trafficking και παράνομες σεξουαλικές περιπτύξεις με ανήλικες, πέθανε σε ένα κελί στη Νέα Υόρκη στις 10 Αυγούστου του 2019, καθώς αναμενόταν να δικαστεί για τα εγκλήματά του, χωρίς τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί με εγγύηση. “I’m not a sexual predator, I’m an ‘offender”, δήλωσε ο Epstein στο New York post, το 2011. “It’s the difference between a murderer and a person who steals a bagel.” Σε απλά ελληνικά, ο Epstein υποστήριξε ότι είναι απλώς παραβάτης και όχι εγκληματίας και ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός δολοφόνου και ενός ανθρώπου που κλέβει απλά ένα ψωμάκι μπέιγκελ. Πέρασε τουλάχιστον μία δεκαετία για να καταδικαστεί για σεξουαλική εκπόρνευση ανηλίκων, ωστόσο αυτή τη φορά κατηγορήθηκε ως ο εγκέφαλος ενός τεράστιου δικτύου trafficking ανήλικων κοριτσιών, κατηγορία για την οποία ο ίδιος δήλωσε αρχικά αθώος.

Ποιος ήταν, λοιπόν ο Jeffrey Epstein και τι πραγματικά συνέβαινε στο ιδιωτικό του νησί;

Η εκπομπή 60 λεπτά Αυστραλία εκθέτει τις ύποπτες και παράνομες πράξεις του Epstein σε αυτό το νησί με ένα αφιέρωμα:

Epstein: ένας τρομερός τύπος από το Brooklyn

Ο Αμερικανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος γεννήθηκε το 1953 στο Brooklyn, της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως καθηγητής μαθηματικών και φυσικής σε ιδιωτικό σχολείο στο Manhattan, παρότι δεν αποφοίτησε ποτέ από το κολλέγιο. Μετά την απόλυσή του από το σχολείο, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών ως εργάστηκε στην Bear Streams (επενδυτική τράπεζα) σε κομβικές θέσεις, κατόπιν γνωριμίας του με τον πατέρα ενός μαθητή του. Τελικά, ίδρυσε τη δική του επιχείρηση, με την ονομασία “J Epstein and Co”, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα έναν ελιτιστικό κοινωνικό κύκλο. Τότε ο Epstein επιδόθηκε στην εκπόρνευση γυναικών και παιδιών και μαζί με ορισμένους συνεργάτες του προχωρούσαν σε ανάρμοστες και καταδικαστέες πράξεις βιασμού.

Η εταιρεία του Epstein διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία πελατών που ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αυτό θεωρήθηκε στιγμιαία επιτυχία. Πολύ σύντομα, ο Epstein άρχισε να ξοδεύει την περιουσία του, αγοράζοντας ακίνητα, όπως η έπαυλή του στη Φλόριντα, το ράντζο στο New Mexico, το φημολογούμενο τεράστιο ιδιωτικό του σπίτι στη Νέα Υόρκη και το περίφημο ιδιωτικό του νησί. Ο ίδιος συναναστρεφόταν πάντα με celebrities, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είπε για τον Epstein σε ένα αφιέρωμα για τον τελευταίο στο περιοδικό New York το 2002:

Γνωρίζω τον Jeff δεκαπέντε χρόνια. Είναι καταπληκτικός τύπος και έχει πλάκα! Έχει ειπωθεί ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες, όπως και εμένα και πολλές από αυτές είναι νεότερες! Χωρίς αμφιβολία, ο Jeffrey απολαμβάνει την κοινωνική του ζωή”.

 

Το χρονικό των συλλήψεων και των κατηγοριών για sex trafficking ανηλίκων

Το 2005, η Αστυνομία του Palm Beach της Florida, ξεκίνησε να διεξάγει έρευνα για τον Epstein μετά από τις καταγγελίες ενός γονιού ότι ο πρώτος παρενόχλησε σεξουαλικά τη 14χρονη κόρη του. Ο Epstein δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε το 2008 από το Δικαστήριο της Florida για εκπόρνευση ανηλίκου και παρενόχληση. Εξέτισε 13 μήνες υπό κράτηση για αυτά τα δύο αδικήματα ως μέρος μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας κατά την οποία δεν έγινε δίκη. Η ομοσπονδιακή αστυνομία ταυτοποίησε 36 ανήλικα κορίτσια, ορισμένα μικρότερα και από τα 14 έτη, τα οποία ο Epstein φημολογείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά. Σύμφωνα με το Miami Herald, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι η σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από τον Epstein είναι φαινόμενο δεκαετιών. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Palm Beach, Michael Reiter, δήλωσε ότι “δεν πρόκειται για μία και μόνο κατάσταση, δηλαδή ο λόγος του (ενν. Epstein) εναντίου του λόγου ενός κοριτσιού. Μιλάμε για το λόγο 50 και κάτι κοριτσιών εναντίον ενός κατηγορούμενου και όλα εξιστορούν το ίδιο συμβάν”. Ο αρθρογράφος Michael Wolff, είπε το 2007 στο New York Mag, όταν πια η υπόθεση Epstein πήρε το δρόμο για τα δικαστήριο, ότι “ο κατηγορούμενος δεν ήταν ποτέ μυστικοπαθής όσον αφορά τα κορίτσια. Κάποια στιγμή, όταν άρχισαν τα προβλήματα για αυτόν, μου μιλούσε και μου είπε: Τι να πω, μου αρέσουν τα νεαρά κορίτσια. Εγώ σάστισα και είπα ίσως εννοούσε τις νεαρές γυναίκες;”.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο Epstein συλλαμβάνεται ξανά, στις 6 Ιουλίου 2019, επιστρέφοντας από το Παρίσι με το ιδιωτικό του τζετ, για το αδίκημα του sex trafficking ανηλίκων στη Florida και τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, οι εισαγγελείς σύναψαν συμφωνία με τον Epstein το 2008. Έτσι, ο τελευταίος δεν αντιμετώπισε ομοσπονδιακού επιπέδου κατηγορίες, που θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν σε ισόβια κάθειρξη και αντ’ αυτού αντιμετώπισε μόνο ποινή φυλάκισης 18 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν ελεύθερος να πηγαίνει στο γραφείο του για 12 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με επιτήρησε 13 μηνών. Σύμφωνα με το Miami Herald, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Alexander Acosta, ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας Εργασίας της Κυβέρνησης Trump, σύναψε συμφωνία για να ξελασπώσει τον Epstein, αποκρύπτοντας την έκταση των εγκλημάτων του, θέτοντας ουσιαστικά τέλος στην έρευνα του FBI για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων του Epstein ή για τη συνέργεια άλλων σημαντικών και υψηλού κύρους ανθρώπων στην υπόθεση. Το κείμενο της συμφωνίας αυτής έχει μείνει στην ιστορία ως “η συμφωνία του αιώνα” (the deal of the century).

Η επί πολλές δεκαετίες συνεργασία του Epstein με την Ghislaine Maxwell, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες εκπόρνευσης ανήλικων κοριτσιών για λογαριασμό του Epstein, οδήγησε στη σύλληψή της από το FBI , στις 2 Ιουλίου 2020. Επιπλέον, ο Epstein διατηρούσε μακροχρόνιες σχέσεις με υψηλού κύρους και αναγνωρίσιμα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Trump, τον business man, Leslie Wexner, την Oprah Winfrey, τον πρίγκιπα Ανδρέα, τον Δούκα του York, Bill Gates κ.α.

Στην τελευταία του εμφάνιση στο Δικαστήριο, στις 31 Ιουλίου 2019, κατέστη σαφές ότι θα περνούσε ένα χρόνο στη φυλακή και η δίκη του δεν θα γινόταν νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2020.  Ωστόσο, η δίκη αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού ο Epstein βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του δήλωσε το θάνατό του ως αυτοκτονία. Οι δικηγόροι του Epstein ήρθαν σε ρήξη για αυτή την έκβαση και υπάρχει σκεπτικισμός γύρω από την πραγματική αιτία θανάτου του.

Ο Epstein προσπαθούσε πάντα να κρατά την ιδιωτική του ζωή κρυφή, μακριά από τις κάμερες και σύμφωνα με πληροφορίες και απέφευγε γενικά να δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις, event και ακριβά εστιατόρια. Έβγαινε με πολλές γυναίκες, ανάμεσά τους η Miss Sweeden, Eva Andersson Dubin, καθώς και η Ghislaine Maxwell, κόρη του εκδότη Robert Maxwell. Ο ίδιος ο Trump τον είχε χαρακτηρίσει “λάτρη του γυναικείου φύλου” και όχι αδίκως… Η Rosa Monckton, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Tiffany & Co, είχε δήλωσε σε ένα άρθρο του 2003 του Vanity Fair ότι “ο Epstein ήταν πολύ αινιγματικός και ένα κλασικό παγόβουνο”. Είπε χαρακτηριστικά “νομίζεις ότι τον ξέρεις, αλλά είναι σαν κρεμμύδι. Όταν ξεκολλάς ένα ακόμα δαχτυλίδι του, ανακαλύπτεις και μία άλλη πτυχή του που δεν ήξερες ότι ήταν εκεί. Αυτό που φαίνεται, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που είναι”.

Πρίγκιπας Ανδρέας & Epstein: ήταν, τελικά, πραγματικό το τέλος αυτής της φιλίας;

Ο πρίγκιπας Ανδρέας, τρίτος γιος της Βασίλισσας, δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη φιλία του με τον Epstein, η οποία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, το 1999. Ο ίδιος, όταν, το 2010, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό με τον Epstein σε βόλτα στο Central Park της Νέας Υόρκης, είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, το Νοέμβριο του 2019, ότι είχε μεταβεί στη ΝΥ για να τερματίσει τη φιλία μεταξύ τους, μετανιώνοντας που έμεινε στο σπίτι του δημοφιλή συμβούλου και ντροπιάζοντας έτσι την οικογένεια και τους φίλους του. Ο πρίγκιπας Ανδρέας παραλίγο να μπλέξει και ο ίδιος στα σεξουαλικά σκάνδαλα, αφού ένα θύμα του Epstein, η Virginia Roberts Giuffre, ισχυρίστηκε ότι τη ανάγκασαν να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Ανδρέα σε ηλικία μόλις 17 (αρχές του 2000), γεγονός που ο τελευταίος και το Μπάκινγκχάμ αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Τα στοιχεία στο ιδιωτικό αεροσκάφος “μιλούν” από μόνα τους

Στοιχείο για την υπόθεση Epstein αποτελεί και το ιδιωτικό αεροσκάφος του παιδόφιλου, καθώς εκεί υπάρχουν μαρτυρίες για ύποπτες δράσεις και πρόσωπα. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, άρχισαν να αναδύονται οι αναφορές για το λεγόμενο “Lolita Express”. Η Heidi Klum, κατόπιν αποσφράγισης εγγράφων από την αγωγή της G. Maxwell, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη στις πράξεις του Epstein. H Virginia Roberts Giuffre υπέδειξε την Klum ως μία από τις πολλές διάσημες προσωπικότητες που είχε δει στο ιδιωτικό σκάφος του κατηγορούμενου. Το αεροπλάνο κρατείται στην Georgia τα πέντε τελευταία χρόνια. Το New York Post αναφέρει ότι το σκάφος εθεάθη στο αεροδρόμιο Brunswick Golden Isles, ενώ ο αεροπορικός σύμβουλος, James McCloskey, ανέφερε στις ταμπλόιντ ότι ξεναγήθηκε σε αυτό, όταν εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία Scroggins Aviation, η οποία αγοράζει αεροπλάνα και μέρη τους για την ανάγκη κινηματογραφικών ταινιών. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“When you get inside the aircraft, it’s a playground. Everything lays out to be a bed. That was kind of creepy”.

(Όταν μπαίνεις μέσα στο σκάφος είναι σαν να βλέπεις παιδικό δωμάτιο. Όλα είναι αραδιασμένα και μοιάζουν σαν ατελείωτο κρεβάτι. Και αυτό είναι κάπως τρομακτικό”.

Το αεροσκάφος του Epstein, μιας και φημολογείται ότι έχει φιλοξενήσει πολλές ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο Bill Clinton, συνεχώς υποβάλλεται σε μια σειρά ελέγχων. Το New York Post επισήμανε ότι πολλοί κατήγοροι του Epstein ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία JEGE Inc., ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου αεροπλάνου, όχι μόνο γνώριζε για το sex trafficking, αλλά το διευκόλυνε κιόλας.

Το ιδιωτικό νησί: κόλαση επί γης για τα ανήλικα κορίτσια

“Little Saint James”: πρόκειται για ένα μικρό ιδιωτικό νησί των ΗΠΑ, μέρος των Virgin Islands στην Καραϊβική, το οποίο αγόρασε το 1998 η εταιρεία L.S.J. LLC. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του (1997) ήταν ο επιχειρηματίας, Arch Cummin, ο οποίος το πούλησε έναντι 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αργότερα η L.S.J. LLC, μοναδικό μέλος της οποίας φαίνεται από τα έγγραφα ότι ήταν ο Epstein, αγόρασε το νησί 7,95 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο αποτελούσε τη μόνιμη κατοικία του κατηγορουμένου και το ονόμασε χαϊδευτικά “Little Saint Jeff”. Το 2008, το κτήμα του Epstein είχε 70 άτομα προσωπικό και σύμφωνα με έναν από τους υπαλλήλους του, “ο νοικοκύρης απαιτούσε διακριτικότητα και εμπιστευτικότητα”. Το νησί, το 1997, αποτελούνταν από ένα κύριο σπίτι, τρεις εξοχικές κατοικίες, ένα εξοχικό σπίτι φύλαξης, ένα ιδιωτικό σύστημα αφαλάτωσης, ένα ελικοδρόμιο και μια αποβάθρα.

Δημοφιλείς και λαμπεροί καλεσμένοι στο Epstein’s Island

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων του, ο Epstein καλούσε στο νησί μοντέλα της Victoria Secret, ενώ μεταξύ των φιλοξενούμενών του εθεάθη και ο Les Wexner πάνω από μία φορά. Φημολογείται ότι ο πολύ καλός φίλος του Epstein, πρίγκιπας Ανδρέας, καθώς και ο Δούκας του York, επιβιβάστηκαν πολλές φορές στο ιδιωτικό αεροσκάφος του κατηγορουμένου. Το Μάρτιο του 2006, πριν ο Epstein κατηγορηθεί για παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα με ανήλικο, ο Stephen Hawking επισκέφθηκε το νησί του με μια ομάδα φυσικών, κοσμολόγων και θεωρητικών, συμπεριλαμβανομένων τριών επιστημόνων βραβευμένων με Νόμπελ. Στο νησί συχνά διοργανώνονταν συνέδρια από τον οικοδεσπότη και υπάρχει μία φωτογραφία από το Μάρτιο του 2006 στο Little St. James που απεικονίζει τους S. Hawking, David Gross και Lisa Randall σε μπάρμπεκιου πάρτυ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Άλλοι επισκέπτες του νησιού ήταν οι  Gerard’t HooftFrank WilczekLawrence Krauss και Martin Nowak. 

Είναι, επίσης, ευρέως γνωστό ότι ανάμεσα στους επισκέπτες του νησιού ήταν και ο Bill Clinton. Σύμφωνα με την Independent, ο Clinton φαίνεται πέταξε με το ιδιωτικό τζετ του Epstein πολλές φορές μεταξύ του 2002 και 2005.  Το Newsweek, αναφέρει ο Bill Clinton είχε μεταβεί στο Little St. James ως μέλος του κοινωνικού κύκλου του Epstein. Η Virginia Roberts Giuffe, στη μήνυσή της εναντίον του Epstein ισχυρίζεται ότι, ενώ εργαζόταν στο θέρετρο Mar-a-Lago του Donald Trump, παρασύρθηκε στο κύκλωμα εμπορίας σεξ με εγκέφαλο τον Epstein και ταξιδεύοντας μαζί του, είδε τον Clinton στο νησί. Σε μια συνομιλία του 2011 με τους δικηγόρους της, η Roberts ισχυρίστηκε ότι ο Clinton ταξίδεψε στο νησί το 2002. Δυστυχώς, η έρευνα στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών όσον αφορά της επισκέψεις του Clinton στο Little St. James δεν έδωσε τέτοια απόδειξη. Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής πτήσεων του Epstein, ο Clinton φαίνεται σαν να μην πέταξε ποτέ κοντά στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Τον Ιούλιο του 2019, ένας εκπρόσωπος του τελευταίου εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ισχυριζόταν ότι πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επισκέφτηκε ποτέ το νησί. Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο David Copperfield έκανε πρόταση γάμου στην Claudia Schiffer στο νησί.

Νησί της Αμαρτίας και νησί των παιδόφιλων το Little Saint James;

Σύμφωνα με την Independent“το νησί του Epstein απέκτησε την ανήθικη φήμη ότι τα ανήλικα κορίτσια που πήγαιναν στο Little Saint James ήταν υποχρεωμένα να συμμετέχουν σε όργια”. Τα παρατσούκλια του νησιού πολλά και “βρώμικα”: “Νησί της Αμαρτίας”“Νησί των οργίων” και “Νησί των Παιδόφιλων”. Οι φήμες οργιάζουν…

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των φερόμενων θυμάτων, το ιδιωτικό νησί του Epstein αποτελεί μέρος όπου διαπράχθηκαν πολλά από τα εγκλήματα εναντίον ανηλίκων τόσο από τον κατηγορούμενο όσο και από τους φίλους του που ταξίδεψαν εκεί μαζί του. Ένας δικηγόρος του Epstein περιέγραψε τους ισχυρισμούς για όργια με ανήλικους της Roberts ως “παλιούς και μη αξιόπιστους”. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Epstein συνέχισε να φέρνει ανήλικα κορίτσια στο νησί μέχρι και το 2019, αφού, δηλαδή, είχε ήδη διωχθεί για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως και εκπόρνευση. Τον Αύγουστο του 2019, μετά το θάνατο του Epstein, οι πράκτορες του FBI έψαξαν ενδελεχώς την κατοικία του στο Little St. James. Το τι ακριβώς, όμως, περιλάμβαναν τα στοιχεία αυτά, παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με το Vanity fair, δύο υπάλληλοι που εργάζονταν στο τοπικό αεροδρόμιο στο St. Thomas είπαν ότι είδαν τον Epstein να επιβιβάζεται στο ιδιωτικό του αεροπλάνο με παρέα κοριτσιών, που φαίνονταν πολύ κάτω από την επιτρεπτή ηλικία. Τα κορίτσια έφτασαν με τον Epstein στο ένα από τα δύο αεροσκάφη του Gulfstream. Μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Ιουνίου 2019, σύμφωνα με το αρχείο πτήσεων, τα αεροσκάφη πετούσαν στον αέρα τουλάχιστον ένα από κάθε τρεις ημέρες: Παρίσι, Λονδίνο, Σλοβακία, Μεξικό, Μαρόκο.

“Σε πολλές περιπτώσεις είδα τον Epstein να βγαίνει από το ελικόπτερο του, να στέκεται στην άσφαλτο και να επιβιβάζεται στο ιδιωτικό του αεροσκάφος με παιδιά -μικρά κορίτσια. Ένα συγκεκριμένο περιστατικό ξεχωρίζει πραγματικά στο μυαλό μου, επειδή τα κορίτσια ήταν τόσο μικρά. Αποκλείεται να ήταν πάνω από 16 ετών.” -πρώην ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Πηγές

Εικόνα εξωφύλλου: https://www.thedailybeast.com/jeffrey-epstein-arrested-for-sex-trafficking-of-minors-source
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Epstein
https://www.youtube.com/watch?v=4IBYkuK9B98
https://www.miamiherald.com/news/local/article220097825.html
https://www.vanityfair.com/news/2019/7/horrors-of-jeffrey-epstein-private-island
https://www.theguardian.com/us-news/2019/feb/06/justice-department-jeffrey-epstein-attorneys-investigation
https://www.theguardian.com/us-news/2019/aug/10/jeffrey-epstein-trump-clinton-friends
https://www.nytimes.com/2019/07/25/business/jeffrey-epstein-wexner-victorias-secret.html
https://www.vanityfair.com/style/2020/08/jeffrey-epstein-jet-details-report
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Saint_James,_U.S._Virgin_Islands

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *