Είναι οι μέρες αυτές της καραντίνας, που βρίσκεσαι συνέχεια στο σπίτι και δουλεύεις εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή σου, με αποτέλεσμα η μόνη σου διαφυγή να είναι… το ψυγείο σου!

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να γεμίσεις το ψυγείο σου με προϊόντα, που δε θα σε γεμίσουν ενοχές αν τα φας. Επίλεξε να έχεις στο ψυγείο σου πάντοτε φρούτα εποχής και λαχανικά και τότε με αυτά μπορείς να φτιάξεις τα πάντα! Ακόμη και μους σοκολάτας με κύριο συστατικό ένα φρούτο-λαχανικό! Ναι καλά διάβασες… η μους αυτή θα αποτελείται από ώριμα αβοκάντο! Όχι, δε διαβάζεις κάποιο λάθος που έκανα…ξέρω τι μπορεί να  σκέφτηκες! “Μα πως από το αβοκάντο, θα φτιάξω μους σοκολάτας; Θα έχει ωραία γεύση;” Κι η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό μας είναι: Ναι και Ναι!

Αφού, το αβοκάντο είναι ουσιαστικά το μοναδικό φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιή για την καρδιά. Το ένα τρίτο ενός μέσου αβοκάντο (50 g) έχει 80 θερμίδες και συμβάλλει σχεδόν σε 20 βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή τροφής με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Οπότε, προτίμησε να κάνεις αυτές τις γλυκές “αμαρτίες”, χωρίς ενοχές. Αντικαθιστώντας ο,τι δεν είναι θρεπτικό και διατροφικά εναρμονισμένο με κάτι που έχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου! Το μυστικό κρύβεται στο ότι  τρως σωστά και απλά ξεγελάς το μυαλό σου, με κάτι υποκατάστατο που μοιάζει με αυτό που έχει ήδη συνηθίσει.

Τι λες να ξεκινήσω να σου δώσω τη συνταγή για τη μους, για να τη φτιάξεις κι εσύ και να την απολαύσεις, δίχως ενοχές;  

 Για τη μους από αβοκάντο θα χρειαστείς: 

2-3 ώριμα αβοκάντο

1 κούπα άγλυκο κακάο

2 κ.γ. μέλι

1 βανίλια

Προαιρετικά: φουντούκια

 

Εκτέλεση:

Στο μίξερ με τα μαχαίρια, κόβουμε το αβοκάντο, μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το άγλυκο κακάο, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Αν επιθυμούμε να δώσουμε μια μικρή γεύση στη μους μας, τότε χτυπάμε τα φουντούκια από πιο πριν, μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα μας. Αφού έχουν διαλυθεί όλα μας τα υλικά, χύνουμε το μείγμα  σε ένα βαζάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πρόταση σερβιρίσματος: Τη τοποθετούμε πάνω από μια φέτα ψωμί, σα nutella, πάνω σε φρυγανιά ή ένα wholegrain bread slice  για πρωινό με κάποια φρούτα από πάνω ή ακόμη και στις κρέπες μας στο σπίτι!  

 

 

Εσύ θα δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή την healthy εκδοχή μιας σοκολατένιας μους; 

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή

 

 

 

Ανθή Σακκά

Γειά σου! Και καλώς όρισες στο Pretty Dose και στα άρθρα μου. Είμαι η Ανθή Σακκά και μαζί θα ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της διατροφής, της μόδας και φυσικά του wellness και των ταξιδιών. Και μάλλον θα κατάλαβες, πάνω κάτω τι μου αρέσει... αν όχι, ας συστηθούμε! Είμαι φιλόλογος στο επάγγελμα αλλά ασχολούμαι και με πολλά ακόμη, όπως τη παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και φυσικά τη συγγραφή άρθρων. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ, γιατί μπορώ και επικοινωνώ πιο εύκολα με όλους εσάς και να ανταλλάζουμε απόψεις! Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη μουσική, γιατί και τα δυο σε "ταξιδεύουν" σε άλλους κόσμους! Πιο ανοιχτούς και μαγικούς. Υπέροχο; Αν είσαι και εσύ τόσο ενθουσιώδης όσο κι εγώ, τότε έλα στη παρέα μου και στο 'μικρόκοσμο' μου, μέσα από τα άρθρα μου, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency