H πιο instagrammable συνταγή ζυμαρικών είναι στο prettydose.gr

H πιο instagrammable συνταγή ζυμαρικών είναι στο prettydose.gr

Τα ζυμαρικά είναι αδιαμφισβήτητα τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων! Για τους μικρούς μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί, αφού είναι ένα εύκολο και αγαπημένο φαγητό και πολλές φορές “παιχνιδιάρικο”, για τους μεγάλους όμως; Κι όμως, για τους μεγάλους είναι ακόμη πιο “παιχνιδιάρικο” και “fancy” αν ασχολούνται με το Instagram!

Η κλασική συνταγή ζυμαρικών μπορεί πολλές φορές να είναι λίγο “βαρετή”, όταν τη φτιάχνεις πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα αλλά αυτή η συνταγή που θα σου δώσω, σίγουρα δε θα τη βαρεθείς ποτέ! Αντίθετα, θα θέλεις συνέχεια να φωτογραφίζεις το πιάτο με τα ζυμαρικά σου! Γιατί; γιατί πλέον θα είναι ΡΟΖ! Ναι, καλά διάβασες… το πιάτο σου θα αποτελείται από ροζ ζυμαρικά κυρίως, και hummus για dressing!

Τι λες να ξεκινήσουμε να σου δίνω τη συνταγή για να φτιάξεις και εσύ τα πιο “instagrammable” pink pasta;  

Υλικά:

Βρασμένα παντζάρια (μόνο οι βολβοί τους)

ζυμαρικά της επιλογής σου

Hummus (*για το χούμους μπορείς να το προμηθευτείς έτοιμο, στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ αλλά αν θέλεις να το φτιάξεις μόνος/η σου θα σου δώσω τη πιο τέλεια και εύκολη συνταγή για χούμους)

λάδι

πιπέρι

αλάτι

σκόρδο*

Εκτέλεση:

Αφού κόψετε και βράσετε τους βολβούς παντζαριών, κρατάτε το ζωμό τους σε ένα μπολ. [εάν πάρετε ήδη βρασμένα παντζάρια, τότε σε ένα μπολ κρατήστε το ζωμό που περιέχουν ήδη τα βρασμένα, στη συσκευασία, παντζάρια μας]. Έπειτα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε τα κρυώνουμε λίγο και μετά περιχύνουμε το ζωμό από τα παντζάρια μας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τους βολβούς παντζαριών ή πολτοποιούμε τα παντζάρια μας στο μπλέντερ, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια, αν επιθυμούμε ανακατεύουμε τα ροζ, πλέον, ζυμαρικά μας με το χούμους.

 

Και πλέον, είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε είτε σκέτα με κάποια σάλτσα της επιλογής μας και τυρί ή μέσα σε σαλάτα ζυμαρικών!

 

 

Extra tip: *αν θέλεις για έξτρα άρωμα μπορείς να προσθέσεις στα πολτοποιημένα παντζάρια και λίγο σκόρδο, αλλά αν χρησιμοποιήσεις εξ ολοκλήρου το χούμους, θα σου πρότεινα να μη βάλεις έξτρα σκόρδο γιατί θα χαλάσει την υφή και τη γεύση των ζυμαρικών σου!

 

Δοκίμασε τα και περιμένω, να δω να τα φτιάχνεις και εσύ! Μπορείς να μας κάνεις ένα tag στο Instagram @pretty.dose  για να  δούμε τη δική σου εκδοχή των ροζ ζυμαρικών!

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή