Την αποκαλούν Άνι Λίμποβιτς της Κίνας. Η Τσεν Mαν, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει καταφέρει να είναι μία από τις φωτογράφους της γενιάς της με  μεγάλη επιρροή, εντός και εκτός Κίνας. Μια γυναίκα που πρόλαβε να συνδυάσει και παγκόσμια καριέρα και οικογένεια, παντρεμένη με τον Αμερικανό Ράφαελ Μινγκ Κούπερ, συνιδρυτή της Society Skateboards και έχουν δύο παιδιά.

Όπως λέει η ίδια, αυτό που την διαφοροποιεί από τους συναδέλφους της, είναι πως βλέπει την τέχνη της υπό κινεζικό πρίσμα. Κάπως έτσι, εξομολογείται η αποτυπώνει τις βαθιές αλλαγές Κίνας και Δύσης.

Η Τσεν Μαν γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1980. Από 2 ετών άρχιζε να ζωγραφίζει και στο λύκειο ασχολήθηκε περισσότερο με την φωτογραφία. Μία καλλιτέχνης που με την κάμερά της και την βοήθεια του υπολογιστή, καταφέρνει ένα περίπλοκο αποτέλεσμα χρωμάτων και 3D αποτελέσματος. Άλλοι την θεωρούν και ως η κινεζική μορφή του Mario Testino.
Η Μαν στο βιογραφικό της συμπεριλαμβάνει φωτογραφίσεις για την κινεζική Vogue, το κινεζικό Harper’s Bazaar αλλά και του Χονγκ Κονγκ όπως και τα περιοδικά Elle, Cosmopolitan, Muse και το περιοδικό i-D.a


Κάποιες από τις εταιρίες που συνεργάζεται και είναι πελάτες της είναι η Adidas, η Motorola, η Gucci και επίσης συνεργάστηκε με την MAC cosmetics για την δημιουργία μιας σειράς από μπλε και ροζ προϊόντα αντιπροσωπεύοντας την αγάπη και το νερό.Η Τσεν Μαν είναι μία φωτογράφος που έκανε την επανάστασή της στο θέμα της αισθητικής στην Κίνα. “Θέλω να προκαλέσω τον κόσμο για τα πιστεύω τους και με τον τον τρόπο που βλέπουν την ομορφιά”, δηλώνει φιλόδοξα. “Υπάρχουν δύο ήδη ομορφιάς: η φυσική ομορφιά που την βρίσκεις στα δέντρα, στον ουρανό, στα βουνά και η ανθρωπογενή ομορφιά που την βρίσκεις στα ρούχα σου, στο i-Phone σου και στην τσαγιέρα από όπου πίνεις. – ουσιαστικά το είδος της ομορφιάς που περιλαμβάνει χειροτεχνία. Η δουλειά μου είναι να συνδυάσω και τα δύο.”

Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: