Cheese cake με άγριοβύσσινο από την φοβερή chef μας  Xριστίνα Τριαντοπούλου!

Cheese cake με άγριοβύσσινο από την φοβερή chef μας Xριστίνα Τριαντοπούλου!

 Υλικά:

Για την βάση :

  • 400γρ. Μπισκότα πτι- μπερ,
  • 280γρ. Βούτυρο

  Για την κρέμα :

  • 500ml κρέμα γάλακτος,
  • 220 γρ. Άχνη ζάχαρη,
  • 1 βανίλια,
  • 500γρ. Τυρί κρέμα

  Για την επικάλυψη :

  • 1 βαζάκι 450 γρ. γλυκό του κουταλιού αγριοβύσσινο

 Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα μπισκότα πτι – μπερ και τα κάνουμε σκόνη , Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο Κ το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει χωρίς όμως να μας καεί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο τριμμένο μπισκότο Κ ανακατεύουμε καλά έπειτα στρώνουμε τη βάση μας πατώντας το καλά ώστε η επιφάνεια να είναι ίσια.
Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη Κ την βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα για 4′ και προσθέτουμε την κρέμα τυρί Κ συνεχίζουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας. Αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού αγριοβύσσινο πάνω στην κρέμα και ξαναβάζουμε το ψυγείο για άλλη μια ώρα !

 Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου, chef & μέλος της ελληνικής ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.