Υλικά:

Για την βάση :

  • 400γρ. Μπισκότα πτι- μπερ,
  • 280γρ. Βούτυρο

  Για την κρέμα :

  • 500ml κρέμα γάλακτος,
  • 220 γρ. Άχνη ζάχαρη,
  • 1 βανίλια,
  • 500γρ. Τυρί κρέμα

  Για την επικάλυψη :

  • 1 βαζάκι 450 γρ. γλυκό του κουταλιού αγριοβύσσινο

 Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα μπισκότα πτι – μπερ και τα κάνουμε σκόνη , Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο Κ το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει χωρίς όμως να μας καεί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο τριμμένο μπισκότο Κ ανακατεύουμε καλά έπειτα στρώνουμε τη βάση μας πατώντας το καλά ώστε η επιφάνεια να είναι ίσια.
Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη Κ την βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα για 4′ και προσθέτουμε την κρέμα τυρί Κ συνεχίζουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας. Αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού αγριοβύσσινο πάνω στην κρέμα και ξαναβάζουμε το ψυγείο για άλλη μια ώρα !

 Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου, chef & μέλος της ελληνικής ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: