1. Ο ύπνος μπρούμυτα προκαλεί χαλάρωση του δέρματος

Μύθος: Η στάση του σώματός μας όταν κοιμόμαστε δεν προκαλεί κρέμασμα του δέρματος. Μπορεί, όμως να προκαλέσει ρυτίδες ύπνου (τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές που παρατηρείς στον καθρέφτη μόλις ξυπνήσεις). Οι ρυτίδες αυτές προκαλούνται καθώς το μαξιλάρι «τραβάει» στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου όταν κοιμόμαστε. Για τα νεαρά άτομα αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ελαστικό και επανέρχεται εύκολα στη θέση του. Καθώς όμως γερνάμε το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό, γι’ αυτό και εμφανίζονται συχνότερα αυτές οι γραμμές. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις είναι να κοιμάσαι ανάσκελα.

2. Το τρέξιμο προκαλεί κρέμασμα του προσώπου

Μύθος: Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται σε δύο λόγους, που σχετίζονται με την ηλικία. Ο πρώτος είναι η μείωση του κολλαγόνου, το οποίο χαρίζει στο δέρμα την ελαστικότητά του και ο δεύτερος είναι η απώλεια λίπους στο πρόσωπο, η έλλειψη του οποίου κάνει το δέρμα να γερνά. Όσον αφορά στο τρέξιμο, καθώς το σώμα αναπηδά, θεωρείται απίθανο να προκαλούνται τόσο βίαιες ταλαντώσεις, ώστε να βλάψουν το κολλαγόνο του οργανισμού. Η μόνη περίπτωση για να βλάψεις το δέρμα σου με το τρέξιμο είναι αν κάνεις τζόγκινγκ στην ύπαιθρο, όπου το δέρμα εκτίθεται περισσότερο στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος. Για να το αποτρέψεις αυτό, αν θα ασκηθείς έξω, βάλε αρκετή ποσότητα αντηλιακής κρέμας, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες.

3. Οι ασκήσεις προσώπου περιορίζουν το κρέμασμα

Αλήθεια: Με ένα μεγάλο αλλά, όμως. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μυών του προσώπου, που αυτό μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης «ρυτίδων έκφρασης».

4. Η απώλεια βάρους προκαλεί κρέμασμα του δέρματος

Αλήθεια: Όταν παίρνουμε βάρος το δέρμα του προσώπου μας τεντώνει και προσαρμόζεται στην αποθήκευση του λίπους κάτω από αυτό, όπως ακριβώς κάνει και οπουδήποτε αλλού. Αλλά όταν τελικά χάσουμε το επιπλέον βάρος, μπορεί να προκληθούν «σακούλες» κάτω από τα μάτια και να χαλαρώσει το δέρμα κάτω από το πηγούνι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του, οπότε όταν το τεντώνουμε δεν επανέρχεται με τον ίδιο τρόπο όπως όταν ήμασταν νεότεροι.

5. Υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν στην καταπολέμησης της χαλάρωσης;

Αλήθεια: Μπορείς να επιβραδύνεις το κρέμασμα του δέρματος του προσώπου σου από… έξω προς τα μέσα, με τη χρήση ορισμένων προϊόντων κοσμετικής. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα τοπικής περιποίησης, όπως ρετινόλες ή ρετινοειδή, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις serum με βιταμίνη C, η οποία συντείνει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Μάθε, επίσης, ότι σε μία μελέτη ένα καθημερινό συμπλήρωμα pycnogenol, ένα εκχύλισμα από τον φλοιό γαλλικού πεύκου, αύξησε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση, καθώς και την παραγωγή υαλουρονικού οξέος κατά 44%.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency