Πρόσφατα υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι και ήδη προετοιμαζόμαστε για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που είθισται να σημειώνονται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, οι οποίες μας υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης σωστού κλιματισμού και εξαερισμού, τόσο στον προσωπικό μας χώρο όσο και στον χώρο εργασίας μας!

Τι είναι όμως ο κλιματισμός και ποιες προϋποθέσεις καθιστούν μια εταιρεία κλιματισμού και εξαερισμού κατάλληλη προκειμένου να την επιλέξουμε;
Η τεχνητή διαδικασία της επίτευξης συνθηκών υγιεινής αλλά και άνεσης σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο ονομάζεται κλιματισμός και με τον όρο αυτόν εννοούμε την επίτευξη των βέλτιστων συνθηκών του ατμοσφαιρικού αέρα που διαχέεται σε κάθε εσωτερικό κτίριο.

Σκοπός μίας ορθής τοποθέτησης και συντήρησης των κλιματιστικών μηχανημάτων αποτελεί η δυνατότητα απόλυτου ελέγχου της θερμοκρασίας, της υγρασίας, και της ταχύτητας του αέρα στο εκάστοτε κτίριο, προκειμένου να μην ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων που είτε εργάζονται είτε διαμένουν στον συγκεκριμένο χώρο.
Κάνοντας λόγο λοιπόν για τα πιθανά προβλήματα υγείας που υποβόσκουν σε ορισμένες περιπτώσεις  ελλιπούς συντήρησης ή λάθος χειρισμού των μηχανημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο σύνδρομο των “άρρωστων κτιρίων” που πλήττει πολυάριθμες κτιριακές υποδομές.

Πιο αναλυτικά, το σύνδρομο αυτό προσδιορίζει την κατάσταση κατά την οποία ένα σημαντικό ποσοστό των ενοίκων ενός κτιρίου παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα στην υγεία του, τα οποία σχετίζονται με την παραμονή τους εντός του κτιρίου. Επομένως, ένα τέτοιο κτίριο δημιουργεί διάφορα προβλήματα υγείας σε όσους στεγάζονται ή εργάζονται σε αυτό, όπως : πονοκεφάλους, ζαλάδες, αίσθηση κούρασης, αλλεργίες, ερεθισμούς και άλλα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο αέρας που εισπνέει ο κάθε άνθρωπος έχει πρωταρχική σημασία για την υγεία και την ευεξία του, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανά τον κόσμο από πανεπιστημιακές μονάδες αποδείχθηκε ότι ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους και δη τους επαγγελματικούς είναι περισσότερο μολυσμένος και σε ακραίες περιπτώσεις ανέρχεται στις 100 φορές περισσότερο από τον εξωτερικό! Ο νωπός αέρας που εισάγεται από το περιβάλλον δεν είναι καθόλου αθώος. Η Ε.Ε. έχει καταγγείλει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, με το νέφος της Αθήνας να υπερβαίνει τα όρια που έχει ορίσει η Ε.Ε. κατά 3,3 φορές!

Αυτό από μόνο του φανερώνει την επιτακτική ανάγκη για την επιλογή της σωστής εταιρείας εσωτερικού κλιματισμού, έτσι ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν σφαιρικά όλοι οι παράγοντες που απαιτούνται προκειμένου να αποφευχθούν όλες οι αρνητικές συνέπειες που έχουν αντίκτυπο την υγεία κάθε εργαζομένου. Εξάλλου, ακόμη και το συγκεκριμένο σύνδρομο σχετίζεται άμεσα με την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Έτσι, ένα “υγιές” κτίριο συνεπάγεται υγιείς υπαλλήλους, καθαρή ατμόσφαιρα και αισθητά ποιοτικότερο εργασιακό περιβάλλον και είναι αναμενόμενο να έχει αυξημένη παραγωγικότητα!

Ιδίως τώρα με την πανδημία του κορονοϊού που ξέσπασε και έπληξε και τη χώρα μας, κρίνεται απαραίτητη η συντήρηση και ο ορθός καθαρισμός των μηχανημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, έτσι ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος μετάδοσης μικροοργανισμών και ιογενών σταγονιδίων μέσω του αέρα!

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς ακόμη, το Pretty Dose έψαξε και βρήκε την πλέον ασφαλέστερη αλλά και με τη μεγαλύτερη εμπειρία εταιρεία κλιματισμού, την AEROCLEAN INDOOR AIR QUALITY, η οποία ξεχωρίζει για μια πλειάδα συγκριτικών πλεονεκτημάτων όπως θα διαπιστώσετε, εάν αποφασίσετε να προβείτε στην επιλογή της για την εγκατάσταση ή τη συντήρηση των μονάδων σας !!!

Τι κάνει την AEROCLEAN INDOR AIR QUALITY την ιδανική επιλογή;
Πραγματοποιώντας τον καθαρισμό του κεντρικού συστήματος κλιματισμού με την εταιρία AEROCLEAN, είστε σίγουροι ότι συνεργάζεστε με την πλέον εξειδικευμένη εταιρία στον τομέα του Indoor Air Quality, καθώς διαθέτει το πλέον έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό στην Ελλάδα, με τεράστια και πολυετή εμπειρία!
Τα συνεργεία και οι συνεργάτες της διαθέτουν άνω των 25 ετών εμπειρία στην μελέτη, κατασκευή, τοποθέτηση, συντήρηση και καθαρισμό κλιματιστικών συστημάτων σε εγκαταστάσεις ξηράς, καθώς και ναυτιλίας.

Επίσης η εταιρία διαθέτει꞉

 • Τις περισσότερες πιστοποιήσεις ως Indoor Air Cleaning Specialist από τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε Αμερική και Ευρώπη (NADCA, EVHA, κτλ),
 • Τον μεγαλύτερο και αρτιότερο εξοπλισμό στην Ελλάδα, ικανό να καλύπτει κάθε ανάγκη και να παρέχει υπηρεσίες κάτω από όλες τις συνθήκες,
 •  Το πλέον εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, αφού οι τεχνικοί καθαρισμού στην πλειοψηφία τους έχουν εκπαιδευτεί και εργασθεί στις ΗΠΑ για αρκετά χρόνια,
 •  Το περισσότερο προσωπικό  στην Ελλάδα, (δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης πάνω από 5 έργων)
 •  Τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές καθαρισμού βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία της,
 •  Αμερικανικά οικολογικά προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης πιστοποιημένα με ISO 9001: 2000.
 • Το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, πάνω στη μελέτη, κατασκευή, τοποθέτηση, συντήρηση και καθαρισμό κλιματιστικών συστημάτων,
 •  Άριστα οργανωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης για εγγυημένο αποτέλεσμα της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα,
 •  Απόλυτη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας,
 • Συνεχής επιμόρφωση πάνω στις νέες τεχνολογίες που αφορούν το αντικείμενο του κλιματισμού.

Σε ποιους χώρους εφαρμόζεται η τοποθέτηση των μηχανημάτων;
Η εφαρμογή πραγματοποιείται στους εξής χώρους:

 •  Ξενοδοχεία,
 • Κτήρια γραφείων,
 • Νοσοκομεία,
 • Εμπορικά κέντρα,
 • Εκθεσιακά κέντρα,
 • Συνεδριακοί χώροι,
 •  Βιομηχανίες,
 •  Εργοστάσια,
 •  Νυχτερινά κέντρα,
 •  Καταστήματα εστίασης (δυνατότητα καθαρισμού με ξηρό πάγο),
 •  Εργαστήρια τυποποίησης και συσκευασίας προϊόντων,
 •  Κατοικίες (τζάκια, κεντρικές μονάδες ψύξης – θέρμανσης),
 •  Πλοία (Επιβατικά, Κρουαζιερόπλοια, κτλ),
 •  Κότερα : Ειδικά για τα κότερα η AEROCLEAN είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που έχει εξειδικευτεί στον καθαρισμό των οχετών εξαγωγής καυσαερίων των κυρίων και βοηθητικών μηχανών για την απομάκρυνση των επικαθίσεων της αιθάλης, καθώς και στη μελέτη και τοποθέτηση κεραμικών φίλτρων καθαρισμού των καυσαερίων, τεχνολογίας και κατασκευής της NASA.

Όσο αναφορά το κομμάτι της απολυμάνσεως αξίζει να αναφερθεί ότι πριν και μετά τον καθαρισμό πραγματοποιείται ενδοσκόπηση με ρομποτικά μηχανήματα. Το οπτικό υλικό που βιντεοσκοπείται, εγγράφεται σε ψηφιακά μέσα (cd) και παραδίδεται στον πελάτη χωρίς καμία χρέωση, ενώ ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει μόνιμη απολύμανση με την χρήση της Υπεριώδους Ακτινοβολίας με την τοποθέτηση λαμπτήρων UV!

Φυσικά η AEROCLEAN καινοτομεί και στο κομμάτι της καθαριότητας, εκπλήσσοντας κάθε πελάτη της, καθώς παρέχεται η επιλογή του βιολογικού αλλά και του χημικού καθαρισμού – με εκθαμβωτικά αποτελέσματα και μέσω των πιο προηγμένων υπηρεσιών-, αλλά ταυτόχρονα είναι η μοναδική Εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να προσφέρει καθαρισμό με την μέθοδο του Ξηρού Πάγου.

Σε τι διαφέρει ο καθαρισμός με ξηρό πάγο;
Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου καθαρισμού δεν χρησιμοποιείται ούτε νερό, αλλά ούτε κανένα άλλο υγρό ή καθαριστικό, παρά μόνο Ξηρός Πάγος, ο οποίος ψεκάζεται θρυμματισμένος και με μεγάλη πίεση από ειδικό ρομποτικό μηχάνημα, επάνω στις επιφάνειες του συστήματος εξαερισμού. Οι επικαθίσεις παγώνουν ακαριαία, στερεοποιούνται και αφαιρούνται, δίνοντας τη δυνατότητα συλλογής χωρίς την ανάγκη πλύσης με οποιοδήποτε υγρό!

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί και η νομοθεσία που διέπει το συγκεκριμένο κομμάτι, η οποία συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Αποθέσεις και ρύποι στις εγκαταστάσεις κλιματισμού ή μηχανικού εξαερισμού που ενδέχεται να επιφέρουν κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων, λόγω μόλυνσης του εισπνεόμενου αέρα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ».

Επιπλέον, υπενθυμίζεται η υποχρεωτική για όλους τους ιδιοκτήτες κτιρίων συμμόρφωση με την Κοινοτική Οδηγία 2002/91/ΕΟΚ, που από τις αρχές του 2006 εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και αφορά τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων, η οποία αναφέρει:

Η περιβαλλοντική ποιότητα των κτιρίων, προϋποθέτει:

 1. την εξασφάλιση άριστης ποιότητας του εσωτερικού αέρα, για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων,
 2. την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.»

Τέλος, υπάρχει και το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης (2004/2132-ΙΝΙ) που αφορά την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας, το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2010.

Έχοντας λοιπόν μία πλήρη εικόνα της AIRCLEAN Indoor Air Quality: και της κρισιμότητας των πρωτοπόρων υπηρεσιών της, αντιλαμβανόμαστε ότι η επιλογή της προσφέρει μοναδικά ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα με καθοριστικής σημασίας επιπτώσεις στην υγεία και την απόδοση των ατόμων. Καθίσταται λοιπόν απαραίτητος ο έλεγχος της κατάστασης των υπαρχόντων μηχανισμών κλιματισμού και η συντήρησή τους ή η τοποθέτησή τους, όπως επίσης και η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας που θα εμπιστευτούμε την υγεία και την ευεξία μας.

Η ανάθεση στην AIRCLEAN INDΟOR AIR QUALITY, της πλέον εξειδικευμένης εταιρείας παροχής υπηρεσιών στο χώρο του κλιματισμού και του εξαερισμού, αποτελεί επένδυση και αποφυγή ολέθριων συνεπειών και προβλημάτων!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την AIRCLEAN INDΟOR AIR QUALITY στα εξής στοιχεία:
• τηλέφωνο:  69 449 10 449 – 210 97 69 421
• e-mail:ifo@aeroclean.gr
• site:http://www.aeroclean.gr
• Διεύθυνση: Θεοφιλοπούλου 2, Δάφνη Αττικής, Τ.Κ: 17234.

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια : Xριστιάννα Πίτη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: