90′ Λεπτά! Μία συγκινητική ταινία μικρού μήκους για την δωρεά μυελού των οστών.

90′ Λεπτά! Μία συγκινητική ταινία μικρού μήκους για την δωρεά μυελού των οστών.

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

Η ταινία μικρού μήκους «90 ΛΕΠΤΑ» αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Choose Life.

Τί συμβαίνει κάθε φορά που προσπερνάμε μια αφίσα που προτρέπει για τη ζωή;

Μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Θανάση Τσαλταμπάση, Βαγγέλη Μόρα και Φάνη Κατεργιαννάκη ενώ στην περιγραφή του αγώνα είναι ο Αντρέα Παλομπαρίνι,  όλοι μαζί στέλνουν το μήνυμα τους: Όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν ολοκληρώνεται πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, έτσι και η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει πριν σβήσει και η τελευταία ελπίδα.

 

Ο αδερφός του Βαγγέλη Μόρα, ο Δημήτρης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 33 ετών από λευχαιμία τον Ιούλιο του 2015 και έκτοτε ο διεθνής ποδοσφαιριστής δημιούργησε στη μνήμη του αγαπημένου του αδερφού το σωματείο Μ.ΟΡ.Α.Σ με μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όπως γράφουν στο site https://www.savemoras.com/ :

Η εγγραφή σας είτε ως μέλος στο σωματείο M.OP.A.Σ είτε ως εθελοντής δότης μυελού των οστών αποτελεί στήριξη ώστε να συνεχίσουμε την επιθυμία αυτή. Μια επιθυμία να γίνει γνωστό ότι με μια απλή διαδικασία μπορούν να σωθούν ζωές. Εμείς ως κύκλοι ομόκεντροι που δυναμώνουν και πολλαπλασιάζονται, μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση.

 

View this post on Instagram

Τί συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος περνά αδιάφορος μπροστά από μια αφίσα που προτρέπει για τη ζωή; Τί γίνεται όταν ο άνθρωπος συναντά την απόγνωση και πόσο εύκολο είναι να ανατραπεί αυτό; Ποιο είναι το στοιχείο που λείπει από τη συνείδησή μας και ποιοι είναι οι άγνωστοι για εμάς “αγώνες” που δίνονται μακριά από την πεζή ζωή μας; Πώς εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε να χάνονται “πολύτιμες ευκαιρίες” που οδηγούν στη νίκη; Αφορμή για προβληματισμό λοιπόν Cosa succede ogni volta che qualcuno passa indifferente davanti a un cartellone sollecitando per la vita? Cosa succede quando una persona incontra la disperazione e quanto è facile rovesciarla? Qual è l'elemento che manca alla nostra coscienza e quali sono le "lotte" sconosciute che ci vengono date dalla nostra vita meschina? Come permetterci di perdere "preziose opportunità" che portano alla vittoria? Un'occasione di riflessione quindi! @savemoras @savealifegreece @hellasveronafc @officialbolognafc #savealife #donormarrow #film

A post shared by Moras Vangelis (@moras_vangelis_) on

 

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος