6 απλά βήματα για το σωστό make up!

6 απλά βήματα για το σωστό make up!

Πόσο εύκολο είναι για σένα το make up; Μήπως δυσκολεύεσαι η το αποτέλεσμα  δεν  είναι εκείνο που επιθυμείς ; Κάνεις τα σωστά βήματα;

Τώρα το make up γίνεται πιο απλό από ποτέ! Διάβασέ τα 6 απλά βήματα που σου προτείνουμε και σίγουρα θα τα λατρέψεις όπως και το αποτέλεσμα! Φυσικό και αψεγάδιαστο όπως μας αρέσει αλλά και όπως  επιτάσσει η μόδα αυτή τη χρονιά!

1. Καθάρισε και ενυδάτωσε σωστά το δέρμα σου

Πριν από την εφαρμογή του make up για να εφαρμόσει σωστά στο πρόσωπο μας και να δείχνει όσο πιο τέλειο και “καθαρο” το αποτέλεσμα θα πρέπει να καθαρίζουμε το δέρμα μας με κάποιο καθαριστικό σαπούνι ειδικό για τον τύπο δέρματος μας αλλά και να φροντίζουμε να το ενυδατώνουμε με τη σωστή κρέμα προσώπου! Έτσι ότι εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου θα δείχνει ακόμη πιο ακαταμάχητο!

2. Διάλεξε και εφάρμοσε το σωστό primer

Η χρήση primer κάτω από το make εκτός από το ότι προστατεύει την επιδερμίδα σου για να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το make up, βοηθά το δέρμα σου να δείχνει πιο λείο αλλά και κάνει τη βάση σου πιο σταθερή .

3.Εφάρμοσε το make up με βρεγμένο και καλά στημένο make up sponge!

Η χρήση του make up sponge για την εφαρμογή της βάσης είναι must! Το sponge ή σφουγγαράκι κάνει τη βάση σου να δείχνει πολύ φυσική Και αψεγάδιαστη! Βρέξε το σφουγγάρακι σου και στιψτο πολυ καλά. Χρησιμοποίησε το εφαρμόζοντας το make up σου με απαλές κινήσεις “χτίζοντας ” στο πρόσωπο και όχι τραβώντας το γιατί θα δημιουργήσεις γραμμές.

4.Εφάρμοσε λιγο κονσιλερ κάτω απο τα μάτια και κάθετα  στο κόκκαλο της μύτης.

Το κονσίλερ είναι βασικό! Χρησιμοποίησε έναν δύο τόνους πιο ανοιχτό  από το make up σου για να δώσεις φως στα σημεία που θέλεις! Φώτισε τα μάτια,  τη μύτη και το πηγούνι σου!

Consealer

5. Διάλεξε μια διάφανη loose πούδρα  για φυσικό αποτέλεσμα και σταθεροποίηση του μακιγιάζ σου.

Εφάρμοσε την πούδρα με ένα απαλό πινέλο για πούδρα, “πατώντας” στα πιο λιπαρά σου σημεία! Η loose powder διαθέτει ελαφριά σύνθεση και σε προστατεύει από τη λιπαρότητα κάνοντας το μακιγιάζ πιο σταθερό και ανθεκτικό χωρίς να δίνει το βαρύ cakey αποτέλεσμα που δίνουν συνήθως οι απλές πούδρες.

6. Χρησιμοποίησε ένα natural μπρόνζερ η ενα φυσικό ρουζ για να δώσεις ” χρώμα” στο πρόσωπο σου !!

Το μπρονζερ ή το ρουζ είναι βασικό για να δώσει στο πρόσωπο σου λάμψη αλλά και χρώμα,  εφάρμοσε με ένα πινέλο τονίζοντας τα μήλα και τις γωνίες σου,  επίσης μπορείς να διαλέξεις τα κρεμώδη ρουζ σε στικ που κυκλοφορούν στην αγορά για πιο φυσικό αποτέλεσμα !

Extra Tip : Φόρεσε το πιο όμορφο χαμόγελο σου!

 

Συντάκτης: Παπαδοπούλου Γεωργία

Fashion Marketing & Retailing AUEB