Πως να φτιάξεις την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα!

Πως να φτιάξεις την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα!

                                                              Πορτοκαλόπιτα
Για την παρασκευή της πορτοκαλόπιτας θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml χυμό πορτοκαλί
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 25 γρ. Baking powder
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση   

                                                                            Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στο φούρνο, τα σιγοψήνουμε μέχρι να ξεραθούν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό, το γιαούρτι, το ξύσμα και τις βανίλιες. Έπειτα ανακατεύουμε καλά  και ρίχνουμε το baking powder. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα κομμένα φύλλα λίγα -λίγα. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι θέλουμε το μείγμα μας να μοιάζει με χυλό, τον οποίο στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς έως ότου να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.

Για το σιρόπι : Ρίχνουμε τη ζάχαρη , το νερό , την κανέλα και το πορτοκαλί και βράζουμε για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε στην καυτή πορτοκαλόπιτα το σιρόπι ,εφόσον αυτό έχει κρυώσει, και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!

Καλή μας όρεξη!!!

Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου,Chef &Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.