instagramers

Tα social media εξελίσσονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο έχοντας εισχωρήσει πια για τα καλά στην καθημερινότητά μας!

Όλοι μας, είτε λίγο είτε πολύ, γνωρίζουμε τη δύναμη του instagram και τον καθοριστικό ρόλο των influencers στην προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και έχουμε σίγουρα ξεχωρίσει αυτούς που ταιριάζουν στο προσωπικό μας στυλ και στην ιδιοσυγκρασία μας ή που πολύ απλά θαυμάζουμε για τον τρόπο που διαχειρίζονται τον λογαριασμό τους και για το καλαίσθητο υλικό που συχνά αναρτούν σε αυτόν!

Πόσο εύκολη είναι όμως η ζωή μιας influencer;

H ζωή μιας instagrammer ή μίας influencer μπορεί να φαντάζει ιδανική, εύκολη, ανέμελη και κάποιες φορές διασκεδαστική, τόσο που ώρες ώρες, αντικρίζοντας μόνο το τελικό αποτέλεσμα και αγνοώντας όλη την υπόλοιπη προσπάθεια και τις ευθύνες της συγκεκριμένης ενασχόλησης, μας κάνει να θεωρούμε πως είναι κάτι απλό!

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Πόσο εφικτό είναι τελικά να διατηρείς και να ενδυναμώνεις έναν τέτοιον λογαριασμό ταυτόχρονα με πλειάδα άλλων υποχρεώσεων;

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί και εσύ πώς τα καταφέρνουν όλα, διαγωνισμούς, συνεργασίες, τέλειες αψεγάδιαστες φωτογραφίες καθώς και πολυάριθμες άλλες ερωτήσεις που πολύ εύλογα γεννώνται σε όλους μας!

Αυτό λοιπόν κάναμε και εμείς, ξεχωρίσαμε και ρωτήσαμε 6 πανέμορφα αλλά και αξιόλογα κορίτσια που ασχολούνται με το Ιnstagram -είτε επαγγελματικά είτε ως χόμπι- για να μας απαντήσουν σε ορισμένες απορίες μας, θέτοντας τα ίδια ερωτήματα σε όλες!Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι πολύ διαφορετικές και ενδιαφέρουσες, όμως και ορθά τεκμηριωμένες που όπως θα διαπιστώσετε και εσείς αποδεικνύουν την ισορροπημένη προσωπικότητά τους αλλά και την καθόλου τυχαία εξέλιξή τους!

Ο λόγος που τις ξεχωρίσαμε είναι η αξιοπρόσεκτη αισθητική των φωτογραφιών τους, το ιδιαίτερο αλλά και chic στυλ που αποπνέουν, η προσεγγίσιμη και ευγενική συμπεριφορά τους απέναντι στους followers τους αλλά και η επαγγελματική στάση που επιδεικνύουν σε κάθε τους συνεργασία, δικαιώνοντας κάθε εταιρεία ή συνεργάτη που τις επιλέγει και τις εμπιστεύεται!

Σίγουρα θα τις έχεις εντοπίσει και εσύ σκρολάροντας στο instagram και πολύ πιθανόν να τις ακολουθείς ήδη! Αν όχι, τότε είναι ευκαιρία να τις γνωρίσεις αμέσως καλύτερα και να τις αφήσεις να σε κερδίσουν αυτή τη φορά όχι μόνο για την μοναδική εικόνα τους αλλά και για την υπέροχη και προσγειωμένη προσωπικότητά τους!

 

 

 •  Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;
Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τη φωτογραφία και έτσι μου τράβηξε το ενδιαφέρον το Instagram σαν πλατφόρμα.
Ξεκίνησα να “πειραματίζομαι” με το Instagram τον Φεβρουάριο του 2016 ανεβάζοντας κάποια προϊόντα γνωστής μου και έπειτα μετά από λίγους μήνες η μία σελίδα/κατάστημα μετά την άλλη έβλεπε τις δημοσιεύσεις μου και μου πρότεινε συνεργασία. Όταν τα projects και οι απαιτήσεις είχαν αυξηθεί σε σημείο που δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο μέσα στην μέρα μου ξεκίνησα να το βλέπω επαγγελματικά πια.
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο, εκτιμώ την κάθε ευκαιρία που μου δίνεται καθημερινά να δοκιμάσω και να δείξω νέα πράγματα και ενθουσιάζομαι όταν βλέπω πως μεγάλα brands που αγαπούσα από πάντα με πλησιάζουν με σκοπό να συνεργαστούμε, οπότε μπορείς να πεις πως ένας από τους στόχους μου είναι να συνεργαστώ με γνωστά brands που χρησιμοποιώ και αγαπώ από μικρή. Επίσης ενθουσιάζομαι όταν μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ με προϊόντα τεχνολογίας και ξενοδοχειακές μονάδες καθώς αγαπώ να γνωρίζω νέα μέρη και να ταξιδεύω.
 •   Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς; 
Το έχω πάρει κυρίως επάνω μου, δεν θα ήθελα κάποια βοήθεια στο θέμα οργάνωσης και προγραμματισμού προς το παρόν καθώς είμαι λίγο ψυχαναγκαστική με το εβδομαδιαίο πλάνο και δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ κάτι εκτός προγράμματος. Επίσης το editing το επιμελούμαι πάλι εγώ και συμπεριφέρομαι στην κάθε φωτογραφία σαν να είναι ξεχωριστή και χρειάζεται η καθε μια έμφαση σε διαφορετικά χρώματα και φωτισμό.
Όσο για τις φωτογραφίες με βοηθάει πολύ ο σύντροφός μου που πάντα είναι πρόθυμος να με βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.
 • Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του instagramer/influencer έχοντας  αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;
Πιστεύω πως ναι, αν το κυνηγήσεις και είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, εννοείται. Το παν είναι θέμα καλής συνεννόησης, σεβασμού και ευγένειας.
 •  Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;
Ευτυχώς δεν λαμβάνω κακά σχόλια αλλά αν λάβω κάποιο δεν θα δώσω καμία σημασία καθώς δεν έχει καμία απολύτως λογική να κρίνεις κάποιον χωρίς να τον γνωρίζεις προσωπικά. Τα μόνα σχόλια που αποδέχομαι είναι από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και από άτομα που με γνωρίζουν καλά.
 •  Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή  -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);
Κατά την γνώμη μου η καλύτερη Instagrammer στην Ελλάδα είναι η Evelyn Kazatzoglou (@evelynkazatzoglou) καθώς οτιδήποτε κάνει το κάνει πολύ κομψά και σωστά και δίνει την ψυχή της σε κάθε φωτογραφία της.
Δεν θα ήθελα να ονοματίσω κάποια υπερεκτιμημένη Instagramer καθώς όλες προσπαθούν με τον τρόπο τους να ξεχωρίσουν ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες προφίλ. Όσο πιο πολύ είσαι ο εαυτός σου τόσο καλύτερα σε αυτόν τον χώρο καθώς ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει ποιος είναι αληθινός και έτσι τον νιώθει περισσότερο “κοντά του”, φίλο του.

♦ afrodite_balari

 • Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;

Ξεκίνησα πριν ενάμιση χρόνο έχοντας μόνο 200 ακόλουθους και ιδιωτικό προφίλ!! Έκανα ένα διαγωνισμό με καλλυντικά μαζί με μια γνωστή μου επειδή εκείνη μου το πρότεινε !! Δεν είχα ιδέα καν τι είναι τα giveaways και γενικά δεν είχα ιδέα από instagram. Θυμάμαι πως ούτε στόρι δεν ήξερα να κάνω όταν έκανα τον πρώτο μου διαγωνισμό!! Μετά απλά πήγε μόνο του. Το ένα έφερε το άλλο και ξεκίνησαν οι συνεργασίες με εταιρίες!! Από την αρχή το είδα σοβαρά !! Γενικά ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά!! Ο στόχος μου είναι να διατηρήσω μια όμορφη εικόνα και να επηρεάζω θετικά όσους με παρακολουθούν!! Φυσικά στόχος είναι να έχω και καλές συνεργασίες με αξιόλογες εταιρίες και να παρουσιάζω όμορφα προϊόντα που αξίζει να προβληθούν !!

 • Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς;

Η μόνη βοήθεια που έχω πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι από τον σύζυγο μου όταν έχει χρόνο. Συνήθως μια φορά την εβδομάδα έχουμε περίπου 1 ώρα στην διάθεση μας να καταφέρω να βγάλω φωτογραφίες για ένα δυο ποστ !! Με άγχος συνήθως και βιασύνη αλλά ως μανούλα 2 παιδιών είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει ελάχιστος χρόνος για μένα!! Επίσης πολλές φορές στήνω το κινητό μου κάπου βάζω χρονόμετρο και βγάζω μόνη φωτογραφίες!! Μετά κάνω επεξεργασία με κάποια προγράμματα να φαίνεται πιο επαγγελματική η δουλειά μου !!

 •  Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του instagramer/influencer έχοντας αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;

Δεν θα πρότεινα σε καμία κοπέλα να βασιστεί σε αυτή την δουλειά!! Καλύτερα να το βλέπουν ως χόμπι η απλά ως μια δεύτερη δουλειά που έχει κάποιες απολαβές με πολύ σκληρή δουλειά γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και στην Ελλάδα οι bloggers δυστυχώς είναι αδικημένες!! Φυσικά αν έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς με αυτό όπως πρέπει, τα κέρδη μπορούν να είναι αξιόλογα αλλά και πάλι δεν είναι τίποτα σίγουρο!!

 • Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;

όχι δεν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο συχνά!! Έχει τύχει ελάχιστες φορές αλλά προσπαθώ να εξηγήσω όμορφα με ωραίο τρόπο κάθε φορά!! Αν δω ότι δεν βγάζω άκρη απλά δεν συνεχίζω να απαντάω !! Φυσικά επηρεάζομαι και στεναχωριέμαι!! Παίρνω καθημερινά τόσο όμορφα μηνύματα και αυτό με κάνει απόλυτα χαρούμενη και γεμάτη !! Ειδικά οι μανούλες μου δίνουν πολύ θετική ενέργεια!!

 • Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);

Δεν είναι μια!! Είναι αρκετές που μου αρέσουν πολύ και τις θαυμάζω!! Κορίτσια που δουλεύουν καθημερινά και έχουν φτιάξει υπέροχα προφίλ !! Όπως η Melina_dal & η Mariatzani που έχουν προσεγμένη δουλειά και οι φωτογραφίες τους είναι καταπληκτικές!! Έχουν τρομερές συνεργασίες και δουλεύουν με επαγγελματισμό!! Είναι και άλλες κοπέλες φυσικά που θαυμάζω γιατί παλεύουν με αξιοπρέπεια να δουλέψουν μέσω της σελίδας τους!! Τις χαίρομαι !! Τώρα οι instagramers που δεν ταιριάζουν σε μένα είναι όσες βγάζουν συνεχώς προς τα έξω μια εικόνα που δείχνει σέξι-πρόστυχη!! Πολύ γυμνό αλλά Β επιπέδου!! Γιατί υπάρχει το όμορφο σέξι αλλά υπάρχει και το σέξι που δείχνει κιτς!! Κάποιες το έχουν παρακάνει με το να προβάλουν συνεχώς τέτοιες εικόνες!! Επίσης όσες κοπέλες κάνουν συνεχώς stories όπου κρίνουν και σαμποτάρουν άλλες bloggers. Έχω βαρεθεί να βλέπω κοπέλες να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους!! Αυτές θα έλεγα ότι ίσως δεν μου ταιριάζουν!! Αλλά είναι δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν εννοείται !!

Να πω πως ότι προφίλ και να έχει η καθεμία πρέπει να το σεβόμαστε και να μην κρίνουμε. Γι’ αυτό υπάρχει και η επιλογή follow unfollow!!

 

♦thisissivylla

 • Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;

To 2017, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του blog μου, ThisIsSivylla, δημιούργησα τον λογαριασμό μου στο instagram, με σκοπό αρχικά την αναδημοσίευση και προβολή των άρθρων που αναρτούνται στο blog. Πλέον μέσω του instagram παρουσιάζω στιγμιότυπα της καθημερινής μου ζωής, μοιράζομαι συμβουλές ομορφιάς και parenting tips και προτείνω αγαπημένα προϊόντα και υπηρεσίες.

 •  Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς;

Ναι, συνεργάζομαι με επαγγελματία φωτογράφο για τις φωτογραφήσεις μου.

 •  Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του instagramer/influencer έχοντας αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;

Ναι, φυσικά! Με πολύ και καλή δουλειά είναι εφικτό.

 •  Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;

Έχω λάβει κατά καιρούς. Στην αρχή έπαιρνα πολύ προσωπικά τα αρνητικά σχόλια και στεναχωριόμουν. Πολλές φορές έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω και να αντικρούσω την αρνητική κρητική. Πλέον δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να επηρεαστεί από ένα σχόλιο που είναι ξεκάθαρα προϊόν κακόβουλης σκοπιμότητας. Ηaters gonna hate!

 •  Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Θαυμάζω πολλές instagrammers για τη ποιότητα της δουλειάς τους, αλλά και για τον τρόπο που επικοινωνούν με το κοινό τους. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ταιριάζουν με την αισθητική μου, αλλά ευτυχώς είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.

 

♦despina_georgiadu

 • Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;

όλα ξεκίνησαν να γίνονται σιγά σιγά από μόνα τους , απλά όταν κατάλαβα πως σοβάρευαν τα πράγματα και οι συνεργασίες αυξάνονταν αποφάσισα πως θα το βλέπω ποιο επαγγελματικά κι από εκεί και πέρα..εφόσον μου δινόταν η ευκαιρία !

 • Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς;

Όλα τα κάνω μόνη μου. Μόνο όταν χρειάζομαι κάποια βοήθεια για φωτογραφία έχω τον άντρα μου .

 •  Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του Instagramer/influencer έχοντας αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;

Πιστεύω πως ναι αλλά νομίζω πως το να είσαι influencer θα υπάρχει μια μέρα με ημερομηνία λήξης και ότι ποτέ δεν υπάρχει σιγουριά

 • Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;

Ναι λαμβάνω! στην αρχή με επηρέαζαν παρά πολύ, ακόμα και τώρα είναι η αλήθεια όμως προσπαθώ να μην δίνω άλλο σημασία σε τέτοιου είδους μηνύματα .

 • Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);

Δεν έχω βρει ακόμη αυτήν την Ελληνίδα που το προφίλ της στο Instagram θα με ενθουσιάσει τόσο ώστε να πω πως είναι η καλύτερη προτιμώ τις influencers του εξωτερικού δείχνουν τόσα πολλά πράγματα και διαφορετικά
Ενώ στην Ελλάδα τα περισσότερα προφίλ μοιάζουν μεταξύ τους.

 

♦katalina_himona

 • Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;

Αρχικά ξεκίνησα με το YouTube και ύστερα έφτιαξα το Instagram το οποίο το χρησιμοποιούσα στην αρχή μόνο για να προωθώ τα βίντεο μου. Όλο αυτό σιγά-σιγά μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να αποκτήσω την βάση που έχω τώρα. Νιώθω πολύ χαρούμενη και είμαι ευγνώμων που έχω άτομα που με στηρίζουν και με ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για το content που ανεβάζω όσο και για την αγάπη τους σε εμένα ως Καταλίνα. Για μένα στόχος μου είναι ο κόσμος να συνεχίσει να με στηρίζει με τον ίδιο τρόπο, και να μη με δει ποτέ σαν telemarketing στο Instagram.

 • Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς;

Δυστυχώς όχι. Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαζόμουν με έναν επαγγελματία φωτογράφο για να τραβάει τέλειες λήψεις. Παρόλα αυτά τα έχω καταφέρει και μόνη μου με τη βοήθεια του τριπόδου και τις φίλες μου, που έχουν γίνει experts!

 •  Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του instagramer/influencer έχοντας αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;

Προφανώς ο κόσμος του digital κυριαρχεί στις νέες γενιές! Με αυτό ως δεδομένο οι περισσότερες εταιρείες επενδύουν όλο και περισσότερο πάνω σε αυτό το μέσο, σε σχέση με τις outdoor διαφημίσεις ή περιοδικά κλπ. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλο αυτό για μία influencer έχει ημερομηνία λήξης. Το ξεκίνησα σαν χόμπι και για μένα έτσι έχει παραμείνει, καθώς παράλληλα δουλεύω σε διαφημιστική εταιρεία. Για μένα είναι ένα επιπλέον εισόδημα το οποίο είναι αρκετά χρήσιμο στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό τομέα ως προς τους μισθούς στους νέους ανθρώπους.

 • Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;

Είτε κάνεις κάτι είτε δεν κάνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος να σχολιάσει αρνητικά! Ειδικά όταν προβάλλεσαι σε πλατφόρμες δημόσια, τα αρνητικά σχόλια έρχονται σαν ασταμάτητη βροχή. Γενικά δεν με επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια ίσα-ίσα με κάνουν πολύ πιο δυνατή και πεισμώνω ακόμα περισσότερο. Για να είμαι όμως ειλικρινής τους πρώτους μήνες στεναχωριόμουνα και αναρωτιόμουνα πόση κακία μπορεί να υπάρχει στον κόσμο και φυσικά τα έκανα αμέσως όλα delete. Πλέον δεν ασχολούμαι καν και δεν με επηρεάζουν ούτε λίγο.

 • Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);

Για μένα καλύτερη instagrammer στην Ελλάδα θεωρώ την Βάσια Κωσταρά! Πολύ ωραία αισθητική, στυλ και δημιουργικό content. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποια κοπέλα που δεν μου αρέσει ή την θεωρώ υπερεκτιμημένη γιατί μπορεί να έχει άτομα που πραγματικά την στηρίζουν και την θεωρούν καλή γι’ αυτό που κάνει. Επειδή δεν μου αρέσει εμένα δε σημαίνει ότι δεν αρέσει σε κάποιον άλλον επομένως δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα άτομα και να επηρεάσω γνώμες.

 

♦vicky_valer1a

 • Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο σοβαρά/επαγγελματικά με το instagram και ποιος ο στόχος σου;

Ουσιαστικά ξεκίνησα πριν από 4 χρόνια! Στην αρχή το χρησιμοποιούσα ως book έτσι ώστε να κλείνω επαγγελματικές φωτογραφήσεις. Έπειτα σιγά-σιγά μου προτάθηκαν ορισμένες προωθήσεις προϊόντων και δοκίμασα και αυτό το κομμάτι με αποτέλεσμα στην πορεία κατέληξα να ασχολούμαι και με τα δύο ταυτόχρονα!  Ο πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διατηρώ ένα υψηλής αισθητικής προφίλ που να αποπνέει επαγγελματισμό γεγονός που θα αποτελούσε αρωγό στη δουλειά μου  πάνω στο κομμάτι του modeling και των φωτογραφήσεων. Φυσικά πλέον αντιμετωπίζω εξίσου επαγγελματικά και το κομμάτι της προώθησης των προϊόντων καθώς επιδιώκω να τα προωθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που επιθυμώ να επιφέρει και επιπλέον συνεργασίες με εταιρείες. Γενικά στόχος μου είναι η αύξηση του κοινού που με ακολουθεί  και έτσι εάν προβώ στη δημιουργία ενός δικού μου project , να έχει μεγαλύτερη απήχηση!

 • Σε βοηθάει κάποιος στις φωτογραφίες τα ποστ ή τα βίντεο που αναρτάς;

Οι φωτογραφήσεις  κατά βάση είναι από επαγγελματία φωτογράφο. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως , εάν έχουμε ταξιδέψει σε κάποιο μέρος με τον άντρα μου, τότε τη δουλειά του φωτογράφου την αναλαμβάνει αυτός!

 •  Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί με την ιδιότητα του instagramer/influencer έχοντας αξιόλογα κέρδη από την ενασχόληση αυτή;

Πιστεύω πως πλέον ναι και αυτό γιατί το instagram αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μέσο με τεράστια απήχηση που οι εταιρείες εμπιστεύονται ολοένα και παραπάνω για την διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων τους,  δίνοντας χρηματική αμοιβή στο άτομο που επιλέγουν, έχοντας βέβαια και οι ίδιοι  και μεγάλο κέρδος από αυτό! Εξάλλου πλέον πολλές κοπέλες ασχολούνται καθαρά επαγγελματικά ως influencer, βγάζοντας ένα αξιόλογο ποσό και μάλιστα κάνοντας κάτι που αγαπάνε!

 • Λαμβάνεις κακόβουλα σχόλια ή μηνύματα; Πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο σε επηρεάζουν;

Φυσικά και λαμβάνω ποικίλα σχόλια! Όπως δέχομαι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια έτσι δέχομαι και ορισμένα με πολύ αυστηρή κριτική! Προσωπικά θεωρώ πως και μέσα από μια αρνητική κριτική μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Προφανώς και στην αρχή σε επηρεάζουν, όμως από ένα σημείο και έπειτα αποτελούν ένα μήνυμα επιπλέον, καθότι μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι και το συγκεκριμένο κομμάτι, επιλέγοντας που θα δώσεις βάση! Πλέον, μπορεί να με επηρεάσουν κακόβουλα σχόλια που θα αναφέρονται στην οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Πιστεύω , ότι όταν εκθέτεις ένα κομμάτι της προσωπικής σου ζωής δημόσια είναι αναμενόμενο να δεχτείς και κάποια αρνητικά σχόλια!

 • Ποια instagramer θεωρείς καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή -εκτός από εσένα- και ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη σου (ή δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου παρόλα που μπορεί είναι “πετυχημένη” σε αυτό που προβάλει);

Δύο instagramers που ξεχωρίζω και θεωρώ πως είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι η Έλενα Γαλύφα και η Βάσια Κωσταρά!  Η καθεμία διαθέτει τη δική της αισθητική και θαυμάζω ιδιαίτερα την αμεσότητα που χαρακτηρίζει την Έλενα Γαλύφα, καθώς μέσα από τα stories της διατηρεί πολύ άμεση επαφή με το κοινό της! Όσο αναφορά ποια θεωρώ υπερεκτιμημένη θα προτιμούσα να μην αναφέρω κάποια, γιατί η καθεμία έχει τη δική της οπτική και σέβομαι τη προσπάθειά της! Αν δεν ταιριάζει με την αισθητική μου και την ιδιοσυγκρασία μου απλώς δεν θα την ακολουθήσω, χωρίς να πω όμως ποτέ κάτι αρνητικό.

 

Αρχισυνταξία και δημοσιογραφική επιμέλεια: Μιλένα Αμπράμοβιτς & Xριστιάννα Πίτη.

 

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: