Ο δρόμος προς την ευτυχία, συνήθως περνάει από πολλές στιγμές με δάκρυα και άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι και αυτά μικρά κομμάτια της ζωής που σίγουρα πρέπει να περάσουμε για να εκτιμήσουμε τα όμορφα.

Όσο περνάει ο καιρός και ιδίως το τελευταίο διάστημα που όλοι καταλάβαμε πως τα μικρά είναι και καθημερινά είναι και αυτά που μετράνε, αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως καθημερινές συνήθειες και πράξεις, μπορούν να μας γεμίσουν θετική ενέργεια, κάνοντάς μας, πραγματικά πολύ ευτυχισμένους.

1. Ξεκίνα με μουσική

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις την ημέρα σου, από ένα τραγούδι που θα σε γεμίζει θετική ενέργεια. Δημιούργησε μια αγαπημένη λίστα, με κομμάτια που σε βοηθούν να βλέπεις την όμορφη πλευρά της ζωής. Προσπάθησε να συνοδεύεις τις περισσότερες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα σου, με μουσική, θα παρατηρήσεις πως η διάθεση σου θα είναι τελείως διαφορετική.

2. Πες «όχι»

Άργησα να το καταλάβω, αλλά το όχι είναι μια λέξη αναγκαία. Είναι μια λέξη την οποία πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου, όταν τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ζορίζουν. Πολλές φορές προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, πιέζουμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα που δεν μας ταιριάζουν ή μας ζορίσουν τη δεδομένη στιγμή, προκαλώντας μας παραπάνω άγχος και εκνευρισμό.

3. Διόρθωσε τη διατροφή σου

Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, δείχνουν πως η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο για την ψυχολογία μας. Είναι λοιπόν σημαντικό, να καταναλώνουμε τροφές που θα μας γεμίζουν βιταμίνες και στοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό μας. Ξεκίνα λοιπόν να δημιουργείς ένα πρόγραμμα, το οποίο θα είναι πλούσιο σε τροφές που θα βοηθούν τον οργανισμό σου να νιώθει υγιής.

4. Βρες ένα χόμπι

Μπορεί μεγαλώνοντας να άφησες στην άκρη τους διάφορους ενθουσιασμούς ή τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες, προκειμένου να βρεις μια καθημερινότητα που θα χωράει όλες σου τις υποχρεώσεις. Σκέψου όμως να ξεκινήσεις ξανά την ενασχόληση με τη φωτογραφία, τον χορό ή οτιδήποτε νιώθεις πως θα σε γεμίσει και θα σε ευχαριστεί.

5. Επιστροφή στη φύση

Η ανάγκη μας για επαφή με τη μητέρα φύση, είναι κάτι που εσωτερικά όλοι μας χρειαζόμαστε. Ένας μεγάλος περίπατος στο δάσος ή μια πεζοπορία στο βουνό θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Πόσο μάλλον το αίσθημα του να ξυπνάς με την ανατολή του ήλιου, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, αυτό σίγουρα είναι ευτυχία.

6. Γνώρισε νέο κόσμο

Μετά από την καραντίνα, σίγουρα η συναναστροφή με νέους ανθρώπους, είναι κάτι που όλοι μας χρειαζόμαστε. Επαφές με νέα άτομα και εμπειρίες. Θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο κοινωνική και παράλληλα θα ανταλλάξεις απόψεις και ιδέες, πράγμα που σίγουρα είναι αρκετά παραγωγικό και ενδιαφέρον.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: