Οι Γαλλίδες έχουν μια περίφημη στενή σχέση με το άρωμά τους. Τι κάνουν για να κρατάει η κολόνια περισσότερη ώρα; Σε ποια σημεία του σώματος βάζουν το αγαπημένο τους άρωμα; Αν θέλεις να μάθεις τα μυστικά τους, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα 5 tips που έχουμε συγκεντρώσει για σένα!

Οι Γαλλίδες δεν εκτιμούν μόνο ένα καλό άρωμα που ταιριάζει στο δέρμα τους, αλλά ξέρουν επίσης ποιο από όλα να χρησιμοποιήσουν για κάθε περίσταση. Μπορεί εγώ να ψεκάζω δύο φορές την κολόνια μου – Libre by Yves Saint Laurent Eau de Parfum – στο λαιμό μου, μία σωστή Γαλλίδα ξέρει ακριβώς πως να ψεκάσει το άρωμα, σε ποια σημεία και όλα τα κόλπα για να αξιοποιήσει στο έπακρον το όπλο της γοητείας και της θηλυκότητας.

Για να είμαι ειλικρινής, αν και όλοι λένε πως οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τα καλά αρώματα και έχουν μία ολόκληρη ιστορία που το αποδεικνύει, έπρεπε να επισκεφτώ το Παρίσι για να καταλάβω πόσο σημαντικές ήταν οι κολόνιες σε αυτή τη χώρα.

Inside tip: Για να γίνει κάποιος αρωματοποιός, θα πρέπει πρώτα να μελετήσει όλα τα είδη των επιστημονικών θεμάτων που ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι θα σχετίζονται με τα αρώματα. Πρόκειται για μία ολόκληρη κουλτούρα που αξίζει να ψάξεις αν σε ενδιαφέρει. Ωστόσο, εμείς δεν θα σε κουράσουμε με όλα αυτά! Θα σου δείξουμε παρακάτω πως να βάζεις κολόνια για να κρατάει περισσότερο και ποια είναι τα σωστά σημεία για να ψεκάσεις.

Ψέκασε στα μαλλιά

Ένας τρόπος να μυρίζεις ωραία και κάτι που κάνουν όλες οι Γαλλίδες είναι να ψεκάζουν στα μαλλιά. Το άρωμα δεν διαρκεί μόνο πάνω στο δέρμα και στα ρούχα, αλλά και στα μαλλιά. Ένας απλός τρόπος να το καταφέρεις αυτό αν έχεις πυκνά μακριά μαλλιά, είναι να ψεκάσεις την βούρτσα σου με την κολόνια και ύστερα να την περάσεις στα μαλλιά μερικές φορές. Είναι έξτρα ρομαντικό και μπορείς να το χρησιμοποιείς σε κάθε ραντεβού για να κάνεις την καλύτερη εντύπωση.

Μην τρίβεις τους καρπούς

Συχνά εφαρμόζουμε άρωμα στους καρπούς μας και τρίβουμε το ένα πάνω στο άλλο. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από αυτό; Η απάντηση είναι καθαρά όχι, καθώς αυτή η κίνηση δεν επιτρέπει στο άρωμα να “εξαπλωθεί” γύρω από το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει το πόσο δυνατό είναι και να έχει λιγότερη διάρκεια.

Κράτα μία απόσταση

Μην κρατάς το μπουκαλάκι της κολόνιας πολύ κοντά στους καρπούς ή στο λαιμό σου όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις. Κράτα μερικά εκατοστά απόσταση, έτσι ώστε η κολόνια να αιωρείται γύρω από την επιδερμίδα και να απορροφηθεί από μόνη της από τους πόρους. Οι Παριζιάνες δίνουν ιδιαίτερη σημασία και σ’αυτό!

Ψέκασε το περιβάλλον σου

Κάτι άλλο που μαθαίνουμε από την πρωτεύουσα της ομορφιάς είναι και το πόσο σημαντικό είναι να ψεκάζεις και το περιβάλλον γύρω σου με την αγαπημένη σου κολόνια. Ξέρουμε ότι σκέφτεσαι πως σπαταλάς άδικα το άρωμα, αλλά αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο το πόσο ωραία θα μυρίζεις. Έτσι λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις πράγματα όπως την τσάντα σου, την ντουλάπα σου για να απορροφήσουν τα ρούχα την κολόνια, αλλά και αξεσουάρ όπως την ζώνη σου!

Βρες τα πιο ζεστά σημεία σου

Έχεις ακούσει ότι οι Γάλλοι πάντα λένε να βάζουμε άρωμα στα ”σημεία παλμού”; Αυτό βασικά σημαίνει τα θερμότερα σημεία στο σώμα μας, όπως είναι οι καρποί και ο λαιμός. Προτείνω ένα ακόμα σημείο – την μέση σου. Η κολόνια εκεί κρατάει πολλές ώρες!

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency