Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να έχεις 4685 διαφορετικά καλλυντικά. Όταν, όμως, αρχίσει να συμβαίνει αυτό καταλήγεις: α) να έχεις τα καλλυντικά σου σκορπισμένα δεξιά και αριστερά, και β) ο χρόνος που κάνεις να ετοιμαστείς διπλασιάζεται γιατί πέρα από την εφαρμογή έχεις να ψάξεις και εκείνο το pink nude κραγιόν ανάμεσα σε 150 άλλα.

Πρόσφατα έβαλα σε τάξη τα δικά μου 4685 καλλυντικά. Και μιας και τα έχω φρέσκα είπα να μοιραστώ μαζί σου το πώς να οργανώσεις τα καλλυντικά σου σωστά σε 5 απλά βήματα! Δες παρακάτω…

1. Επίλεξε το πού θα αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου

Αν αποθηκεύεις τα καλλυντικά πάνω στο boudoir σου, φρόντισε να το ομορφύνεις επενδύοντας σε ένα ωραίο αποθηκευτικό κουτί. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα διάφανα με τα συρτάρια τα οποία, όμως, έχω εντοπίσει μόνο online στο Original Beauty Box. Όμως, μιας και οι τιμές δεν είναι τόσο προσιτές μην ανησυχείς. Μπορείς εναλλακτικά να πάρεις κάποια ωραία κουτιά ή να ντύσεις ακόμη και με ένα ωραίο περιτύλιγμα ένα κουτί από παπούτσια και μέσα σε αυτό να βάλεις διαχωριστικά που μπορείς να βρεις σε διάφορα καταστήματα με είδη σπιτιού.

οργάνωση καλλυντικών

2. Βάλε ξεχωριστά τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς καθημερινά

Μπορεί να έχεις πολλά καλλυντικά αλλά αυτά που χρησιμοποιείς συνήθως για το καθημερινό σου μακιγιάζ είναι συγκεκριμένα. Αυτά, λοιπόν, τοποθέτησέ τα ξεχωριστά σε ένα νεσεσέρ έτσι ώστε αφενός να μην χάνεσαι κάθε πρωί ανάμεσα σε δεκάδες καλλυντικά και αφετέρου να μπορείς να το παίρνεις και μαζί σου ώστε να φρεσκάρεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς κάποια προϊόντα

Είναι η στιγμή που πρέπει να ξεφορτωθείς εκείνο το lip gloss που δεν το φόρεσες ούτε μισή φορά. Κι επίσης, το αγόρασες πριν τρία χρόνια που σημαίνει ότι έχει λήξει! Από κάτι τέτοια προϊόντα, λοιπόν, ήρθε τώρα η ώρα να απαλλαγείς! Για να τσεκάρεις αν έχουν λήξει τα καλλυντικά σου, γύρισε από την ανάποδη μεριά τις παλέτες και από την κάτω μεριά τα κραγιόν και τα gloss και αναζήτησε το σήμα που βλέπεις παρακάτω στον κύκλο. Αυτό το σήμα σημαίνει ότι από την στιγμή που ανοίχτηκε το προϊόν έχει 12-18-24 μήνες (όπου Μ = μήνες) ζωής.

οργάνωση καλλυντικών

4. Βάλε τα υπόλοιπα ανά κατηγορία

Τα κραγιόν πάνε με τα κραγιόν, οι σκιές με τις σκιές, τα πινέλα με τα πινέλα και πάει λέγοντας. Είναι απλή λογική διαχωρισμού και ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις μια λογική διάσταση σε όλο αυτό το χάος που επικρατεί στο δωμάτιο ή το μπάνιο σου. Για παράδειγμα, μια καλή ιδέα οργάνωσης των πινέλων σου είναι να πάρεις βαζάκια, να τα γεμίσεις με μερικές πετρούλες και μέσα εκεί να τοποθετήσεις τα πινέλα για να τα βλέπεις όλα μαζί. Άλλη μια επιλογή, είναι να πάρεις τα παλιά χειμωνιάτικα σκουφάκια σου και να βάλεις εσωτερικά χοντρό χαρτόνι στον πάτο ή και γύρω γύρω ώστε να σταθούν όρθια τα μολύβια και τα κραγιόν. Τέλος, μια ακόμη ιδέα που μπορείς να τοποθετήσεις στα συρτάρια σου είναι οι κλασικές παγοθήκες, στις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις τα βαζάκια με τις σκιές σου!

5. Κρύψε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μια στο τόσο

Αν τα καλλυντικά σου είναι τόσα πολλά, μπορείς τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς να τα διαχωρίσεις ανά κατηγορία και να τα βάλεις στο πρώτο συρτάρι του boudoir σου ή σε ένα συρτάρι που θα σε βολεύει.

Αλήθεια, έχεις κάποια έξυπνα tips που εφαρμόζεις όταν αποφασίζεις να βάλεις σε τάξη τα καλλυντικά σου; Κι επίσης, ποια ήταν η τελευταία φορά που αποφάσισες να οργανώσεις το boudoir σου; Comment! Comment! Comment!

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency