Θα σου έχει συμβεί κι εσένα πιθανότατα, να πας στο κομμωτήριο για βαφή και πολύ σύντομα το χρώμα να ξεθωριάζει και να ανοίγει. Αντί να ξαναπάς στο κομμωτήριο και να δώσεις κι άλλα χρήματα για βαφή, τι θα έλεγες να δούμε μερικά tips που θα βοηθήσουν στο να κρατήσεις το χρώμα των μαλλιών σου λαμπερό και ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο;

1. Έλαια

Ένα πάρα πολύ αξιόπιστο και ισχυρό μυστικό για να είναι τα μαλλιά σου λαμπερά με έντονο ζωηρό χρώμα. Αναζήτησε τα  έλαια τα οποία συνιστώνται για βαμμένα μαλλιά. Έτσι θα πετύχεις λάμψη και διατήρηση του χρώματος.

2. Σαμπουάν

Άμα θέλεις να κρατήσεις το χρώμα των μαλλιών σου όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να δώσεις έμφαση στα σωστά σαμπουάν. Σίγουρα, οι περισσότερες γυναίκες ψωνίζουμε από το σούπερ μάρκετ τα σαμπουάν μας, ωστόσο πρέπει να ξέρεις ότι τα προϊόντα του φαρμακείου και του κομμωτηρίου έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα. Μπορείς να συμβουλευτείς και τον δικό σου κομμωτή ώστε να σου προτείνει το κατάλληλο σαμπουάν για τις ανάγκες των δικών σου μαλλιών.

3. Ενυδάτωση

Τα μαλλιά μας χρειάζονται κι αυτά ενυδάτωση όπως χρειάζεται το σώμα ή το πρόσωπο μας. Ενα πολύ εύκολο και βασικό μυστικό, είναι να κάνουμε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα μαλλιά μας από ρύπους, μικρόβια και υπολείμματα από προϊόντα styling. Επίσης, το conditioner είναι σύμμαχος των βαμμένων μαλλιών, γι’ αυτό μετά το μπάνιο με το σαμπουάν μας, πρέπει να το εφαρμόζουμε για να είναι τα μαλλιά μας λεία, απαλά και να διατηρήται το χρώμα ζωηρό.

4. Όχι στα προϊόντα με θερμότητα

Το χρώμα των μαλλιών μας φθείρεται όταν χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση προϊόντα που παράγουν θερμότητα, όπως πιστολάκι μαλλιών, ισιωτική ή ψαλίδι για μπούκλες. Μειώνοντας τη χρήση τους και αντικαθιστώντας τα με μη θερμοφόρα προϊόντα, θα πετύχουμε την διατήρηση της βαφής.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency