Υπάρχουν μερικοί τρόποι που αν ακολουθήσεις θα φέρουν καλά αποτελέσματα στα μαλλιά σου.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και οι ψηλές θερμοκρασίες που συνοδεύουν τα hair tools που τόσο συχνά τείνουμε να χρησιμοποιούμε, είναι λόγοι που οδηγούν την τρίχα να σπάει και να φαίνεται αδύναμη, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξηραίνονται και να χάνεται η ελαστικότητά τους.

Αλλά μην πτοείσαι γιατί υπάρχουν μερικά tips που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου, έτσι ώστε να αποφύγεις όσο μπορείς αυτό το πρόβλημα, αλλά και να το προλάβεις πριν γίνει μεγαλύτερο.

1. Chop chop

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να “καθαρίζεις” τις άκρες των μαλλιών σου, και οι ειδικοί προτείνουν κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες… μάλιστα, τόσο συχνά. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά θα δείχνουν πολύ πιο υγιή και πλούσια, πόσο μάλλον, θα απορροφούν καλύτερα τα προϊόντα που θα εφαρμόζεις πάνω τους.

2. Keratin boost

Ενημερώσου από τον κομμωτή σου για τη θεραπεία με κερατίνη, μια διαδικασία από την Βραζιλία όπου λειαίνει τα μαλλιά και τα εμπλουτίζει με αυτή την ελαστική πρωτεΐνη. Εάν δεν επιθυμείς να κάνεις τη συγκεκριμένη θεραπεία, τότε μπορείς να επενδύσεις πάνω σε σαμπουάν που να περιέχουν κεράτινη. Η συχνή χρήση τους θα φέρει αποτελέσματα.

3. Be gentle

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με προσοχή, εφόσον η τρίχα που έχει απορροφήσει υγρασία σπάει πολύ πιο εύκολα. Για να τα στεγνώσεις λοιπόν, πίεσε τα ελαφριά χωρίς να τα τρίψεις με την πετσέτα σου. Όσο για το χτένισμα, προτίμησε να τα βουρτσίζεις πριν από το μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του λουσίματος όταν αυτά είναι καλυμμένα με μαλακτικό ή μάσκα μαλλιών.

4. Bet on technology

Το ιδανικό είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν από μόνα τους χωρίς τη βοήθεια εργαλείων. Ωστόσο εάν επιθυμείς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι, καλό θα ήταν να επενδύσεις πάνω σε ένα με τεχνολογία ιόντων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αφαιρεί λιγότερη υγρασία από τα μαλλιά σου, κάνοντάς τους πολύ λιγότερη ζημιά.

Συντάκτρια: Μαρία Σιαφάκα

Μαρία Σιαφάκα

Hello everyone! Είμαι η Μαρία και στα 31 μου αποφάσισα να μην είμαι μία απλή couch potato. Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettdose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ισπανική Φιλολογία, βγήκα να το γιορτάσω (πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει) και άρχισα να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα για τα οποία θα προσπαθήσω να σας μιλήσω (πράγματα που ελπίζω να σας ενδιαφέρουν). Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency