Ας το παραδεχθούμε. Η προστατευτική μάσκα προσώπου ήρθε και θα μείνει για όσο χρειάζεται. Φοράμε την μάσκα μας διότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω μας. Μπορεί να είμαστε ασυμπτωματικοί και να εξαπλώσουμε τον ιό εν αγνοία μας. Δεν ντρεπόμαστε λοιπόν να φοράμε την μάσκα μας, όπου και όταν χρειάζεται. Η προστατευτική μάσκα είναι δείγμα σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Παρόλα αυτά, δεν είναι και ό,τι πιο βολικό. Θέλει υπομονή γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές-hacks για να κάνουν την όλη “εμπειρία” πιο ανεκτή.

1. Πως να κρατήσεις καθαρά τα γυαλιά σου

Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι ότι θολώνουν τα γυαλιά. Ένα κόλπο για να το αποφύγεις είναι να εφαρμόζεις σωστά την μάσκα στη μύτη, πατώντας το ειδικό συρματάκι και αφήνοντας όσο το δυνατόν μικρότερο κενό. Επίσης, δεδομένου ότι τα γυαλιά είναι τόσο κοντά στο πρόσωπο, θα πρέπει να τα καθαρίζεις όσο πιο συχνά μπορείς. Καλό είναι λοιπόν να τα πλένεις μια φορά την ημέρα, αμέσως μόλις επιστρέψεις στο σπίτι με ζεστό νερό και να τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά.

2. Αρωμάτισε την μάσκα σου

Εάν είσαι οπαδός τον αιθέριων ελαίων, μπορείς να αρωματίσεις την μάσκα σου με κάποιο αγαπημένο σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, ο δυόσμος και ο ευκάλυπτος μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου.

3. Φτιάξε την δική σου μάσκα

Σίγουρα έχεις δει το γνωστό σποτάκι με τις οδηγίες της αγαπημένης Βίκυς Σταυροπούλου για το πως θα φτιάξεις την δική σου μάσκα χρησιμοποιώντας μια παλιά φανέλα. Στο σχετικό διάγραμμα παρακάτω, μπορείς να δεις πως θα φτιάξεις τη δική σου μάσκα προσώπου από μια μπαντάνα και μάλιστα με φίλτρο καφέ για επιπλέον προστασία. Υπάρχουν πολλές κομψές προστατευτικές μάσκες, αλλά ακόμα και αν τίποτα δεν σε ικανοποιεί, απλά κάλυψέ την με ένα μεταξωτό μαντήλι όπως κάνει η Olivia Palermo. Συνεπώς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Φοράμε την μάσκα μας πάντα και παντού!

4. Δίπλωσε τα λαστιχάκια για σωστή εφαρμογή

Οι μάσκες έχουν μεγέθη αλλά καμιά φορά γίνονται και λάθη. Αν τα λαστιχάκια της μάσκας είναι πολύ μεγάλα, δεν θα εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπό σου. Για να το διορθώσεις λοιπόν αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διπλώσεις χιαστί τα λαστιχάκια πριν τα βάλεις πίσω από τα αυτιά.

5. Πως θα αποφύγεις τον πόνο πίσω από τα αυτιά

Φόρεσε την μάσκα σου κανονικά αλλά μην στερεώσεις τα λαστιχάκια πίσω από τα αυτιά. Πέρασέ τα σε κάποιο τσιμπιδάκι-κλιπ, όπως θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία.

 

Συντάκτης: Μαρία Σιαφάκα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency