Τα φυτά είναι πηγή ζωής και μπορούν να δώσουν σε ένα χώρο, μια διάθεση ανανέωσης, να τον ομορφύνουν και να μας ανεβάσουν την ψυχολογία.Εγώ λοιπόν θα σου προτείνω μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, θα χαρίσουν μια μοντέρνα αισθητική στο σπίτι σου και θα το γεμίσουν με χρώμα. Τι λες; Πάμε να τα δούμε;

  • Μπιγκόνια Ρεξ

Με κόκκινα εντυπωσιακά φύλλα, η Μπιγκόνια Ρεξ είναι ένα φυτό ιδιαίτερα αγαπητό για εκείνους που θέλουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους με φυτά εσωτερικού χώρου. Για να αναπτυχθεί σωστά είναι προτιμότερο να βρίσκεται σε σκιερό μέρος ενώ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η φροντίδα της είναι μια εύκολη διαδικασία αφού διατηρείται με μέτριο πότισμα, και απλώς δεν πρέπει να ξεχνάς να την αποστραγγίζεις.

  • Κακτάκια

Μία πιο συνηθισμένη αλλά εξίσου ωραία επιλογή για διακόσμηση είναι τα μικρά κακτάκια. Μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι με περισσότερα από ένα, αφού δεν πιάνουν πολύ χώρο, και η φροντίδα τους δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου, καθώς δεν χρειάζονται φως και νερό για να ευδοκιμήσουν. Υπάρχουν διάφορα είδη και μεγέθη κάκτων, άρα έχεις μεγάλη γκάμα επιλογών.

  • Ζάμια

Η Ζάμια που αλλιώς λέγεται και ζαμιόκουλκας είναι ένα φυτό που δεν περνάει απαρατήρητο. Θα “χρωματίσει” τέλεια μια άδεια γωνία του σπιτιού σου και επίσης δεν θα σε απασχολήσει η φροντίδα του αφού με μικρή ποσότητα νερού και λίγο φως, αναπτύσσεται. Μπορεί να φτάσει μέχρι 1 μέτρο ύψος. Ώρα λοιπόν να βάλεις στο σπίτι σου ένα φυτό με κομψότητα, φινέτσα και διάρκεια στο χρόνο.

  • Σεντπόλια

Για το τέλος σου άφησα ένα φυτό που χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα από τα προηγούμενα, αλλά αξίζει να του την αφιερώσεις αφού πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό φυτό. Η Σεντπόλια που την αποκαλούν και αφρικανική βιολέτα,είναι ένα ανθοφόρο φυτό με εντυπωσιακά βελουδένια ανθή χρώματος κόκκινου, ροζ, μπλε μωβ και λευκού. Η φροντίδα του απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο αφού πρέπει να ποτίζεται με χλιαρό νερό -το κρύο θα χαλάσει το φυτό-. Για να διατηρηθεί η υγρασία του, πρέπει να τοποθετήσεις την γλάστρα σε ένα στρώμα με χαλίκια που θα συγκρατεί την υγρασία. Πρέπει λοιπόν να του αφιερώσεις περισσότερο χρόνο αλλά νομίζω ότι του αξίζει!

Με αυτά τα υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου λοιπόν, μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου δίνοντας του χρώμα φως και ζωντάνια.

Εσένα ποιο από αυτά τα φυτά είναι το αγαπημένο σου; Θες να μας προτείνεις κάποιο άλλο;

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: