Μικρές αλλαγές που θα έχουν τεράστιο impact στον πλανήτη μας

Το πλαστικό, πλέον γνωστό σε όλους, είναι καταστροφικό για το περιβάλλον, ενώ η ποσότητα microplastics που θα βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και στις θάλασσες το 2040, αναμένεται να τριπλασιαστεί εάν δεν δράσουμε άμεσα.

Είναι σημαντικό να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά και να ανακυκλώνουμε τις άδειες συσκευασίες μας, όσο εύκολο κι αν είναι να τις πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων. Αυτό ισχύει και για τις συσκευασίες φτιαγμένες από γυαλί, χαρτί κτλ.

Μάθε λοιπόν 4 απλούς τρόπους για να μειώσεις δραστικά τη χρήση πλαστικών στη καθημερινότητά σου.

Reusable ποτήρια, καλαμάκια κπλ.
Είναι σημαντικό να κουβαλάς πάντα μαζί σου το reusable ποτήρι και το μεταλλικό ή bamboo καλαμάκι σου, για να αποφύγεις την χρήση one use cups, τόσο για σκοπούς takeaway όσο και για να απολαύσεις το ρόφημά σου στην καφετέρια. Βλέποντάς σε διάφοροι άνθρωποι, ίσως και να παραδειγματιστούν.

Πες όχι στις πλαστικές σακούλες
Για την αγορά τροφίμων στις υπεραγορές, να χρησιμοποιείς πάντα υφασμάτινες τσάντες από το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς επίσης επιπλέον χρήματα.

Απέφευγε τα προϊόντα μίας χρήσης στη ρουτίνα ομορφιάς
Τα προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, είναι επιβλαβή τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον. Αντί λοιπόν να επενδύσεις σε αυτά, θα μπορούσες να τα αντικαταστήσεις με ένα ειδικό σαπούνι ή λοσιόν. Επίσης, στην αγορά μπορείς να βρεις ειδικά pads από ύφασμα που αφαιρούν το μακιγιάζ και καθαρίζουν την επιδερμίδα καλύτερα από αυτά τα μιας χρήσης.

Μαγείρεψε περισσότερο στο σπίτι
To να επενδύεις περισσότερο χρόνο στη μαγειρική σου χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά, θα κάνει καλό σε πολλούς τομείς. Αρχικά μειώνεται η χρήση πλαστικών από τα take away και delivery φαγητά, εξοικονομείς χρήματα και κάνεις πιο υγιεινές επιλογές για το μεσημεριανό ή βραδινό σου.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency