Μια νέα χρονιά ξεκινά. Θέτεις νέους στόχους, κάνεις όνειρα και το μόνο που σου λείπει για τη νέα αυτή χρόνια είναι μια σχέση. Η πανδημία βέβαια προχωρά με αμείωτο ρυθμό οπότε είναι λογικό να περιορίζονται οι κοινωνικές επαφές και να μην γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Με κάποιον τρόπο όμως γίνεται το θαύμα! Μιλάς με κάποιον και κανονίζετε να βγείτε. Και μετά; Πως προχωράς; Είναι ο ¨κατάλληλος¨ για να υπάρξει συνέχεια και δεύτερο ραντεβού;

Ένα πρώτο σημάδι αναγνώρισης είναι το πως αισθάνεσαι όταν είστε μαζί. Σε κάνει να νιώθεις άνετα; Χρειάζεται να προσποιηθείς και να δείξεις έναν διαφορετικό ευατό; Είναι πολύ σημαντικό το να είσαι πραγματικά ο ευατός σου, το να μην χρειάζεται να προσποιηθείς κάποιον άλλο, το να μην κρύβεις την προσωπικότητα σου γιατί ντρέπεσαι μην κριθείς. Αν σε κρίνει και σε συγκρίνει δεν είναι ο άνθρωπος σου. Αντ’ αυτού αν νιώθεις άνετα με το να μοιραστείς τις σκέψεις σου, τα όνειρα σου, τους φόβους σου, τις όχι και τόσο κολακευτικές στιγμές της ζωής σου τότε σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι για να προχωρήσεις.

Σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί η επικοινωνία. Έχει ροή ο λόγος; Η σιωπή μεταξύ σας δείχνει αμηχανία; Το να βγαίνεις με έναν άνθρωπο για να γνωριστείτε και οι ερωτήσεις είναι μονόπλευρες, σαν να δίνεις δηλαδή συνέντευξη σίγουρα δεν είναι ευχάριστο. Το να έχεις κοινές εμπειρίες και κοινά βιώματα με τον συνομιλητή σου αναντίρρητα βοηθά στην συνέχεια και στην ομαλή ροή της συζήτησης. Αυτομάτως ο λόγος γίνεται πιο άμεσος και σπάει ο πάγος μεταξύ σας.

Για να μην υπάρχει αμηχανία και να σπάσει ευκολότερα ο εν λόγω πάγος σημαντικό ρόλο κατέχει το χιούμορ. Σε κάνει να περνάς καλά; Να διασκεδάζεις; Να γελάς με την ψυχή σου; Είναι πολύ σημαντικό το χιούμορ και τα αστεία. Είναι γεγονός άλλωστε πως οι άνθρωποι με χιούμορ είναι ευφυείς και απαλλαγμένοι από σύνδρομα κατωτερότητας.

Τέλος, το πιο καίριο απ όλα (κατά τη γνώμη της αρθρογράφου), είναι αυτό το πολυπόθητο μήνυμα. Όλες ανεξαιρέτως (και αυτό δεν αποτελεί γνώμη της γράφοντος αλλά κοινά αποδεκτή αλήθεια) περιμένουμε μετά το πρώτο ραντεβού ένα μήνυμα τύπου ¨έφτασες;¨ή ¨ είναι όλα εντάξει;¨ συνοδευόμενο με το: ¨πέρασες καλά;¨.  Γιατί περιμένουμε αυτό το μήνυμα; Επειδή με αυτόν τον τρόπο θα αντιληφθούμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει φίλε άντρα, στέλνοντας αυτό το απλό και τυπικό μήνυμα θα φανείς κύριος.

Μέχρι την επόμενη φορά , σου στέλνω love dose

 

Συντάκτης : Αλεξανδράκη Ειρήνη

Ειρήνη Αλεξανδράκη

Hello stranger ! Είμαι η Ειρήνη και θα μοιραστώ μαζί σου κυρίως άρθρα με τα αγαπημένα μου θέματα τον πολιτισμό τα ταξίδια και τον αθλητισμό. Με love dose, Ειρήνη Αλεξανδράκη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: