Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι
  • 0,25γρ Γάλα
  • 1 βανίλια
  • 30γρ ξερή μαγιά
  • 40γρ βούτυρο
  • 80γρ Ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 0,125ml κρέμα γάλακτος

Την ζάχαρη και το αλάτι τα ανακατεύουμε με το γάλα και έπειτα το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε την μαγιά ( προσοχή πρέπει να είναι χλιαρό το γάλα)!

Στη συνέχειανπαίρνουμε το υπόλοιπο αλεύρινκαι τα ανακατεύουμε με τη βανίλια ,, το βούτυρο και το αυγό ώστε  να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι . Το δουλεύουμε τόσο ώστε να μη κολλάει στης άκρες του μπολ . Εάν δείτε ότι είναι στεγνός συμπληρώστε λίγο γάλα και αλεύρι .

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με ένα πανί και το αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε μέγεθος .

Μετά φορμάρουμε 12 μπάλες και τις ξανά σκεπάζουμε για περίπου 15 λεπτά .

Στην συνέχεια ζεσταίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα η ένα βαθύ τηγάνι με βούτυρο , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη τοποθετούμε τις μπάλες μας και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά να κοχλάζει με καπάκι . Μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε εκτός φωτιάς με το καπάκι για άλλα 10-12 λεπτά.

Θα καταλάβετε όταν είναι έτοιμο με το που θα έχουν απορροφήσει όλη την υγρασία .

Προσοχή : ανοίγουμε το καπάκι όταν δεν υπάρχει υγρό στο τηγάνι η στην κατσαρόλα αλλιώς θα πέσουν η μπάλες .

Τις σερβίρουμε ζεστές με μια κρέμα βανίλιας ή μους από μήλο .

Καλή σας όρεξη!!!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον εξαίρετο σεφ αλλά και τις συνταγές του ακολουθώντας τις σελίδες του:

 

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Xριστιάννα Πίτη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: