Στην Βόρεια Αμερική, είναι παράδοση κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, να συμβαίνουν παράξενα και τρομακτικά πράγματα!

Φωτισμένες κολοκύθες, σκελετοί, φαντάσματα και μάγισσες καβάλα σε σκούπες, κοσμούν τα σπίτια στις γειτονιές της Αμερικής, ενώ σαν έθιμο τα παιδιά ντύνονται με διάφορες εξίσου τρομακτικές στολές και γυρνούν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας. Οι νοικοκύρηδες προσφέρουν στα παιδιά που τους χτυπούν την πόρτα, γλυκά και ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών.

Trick or Treat

Η φάρσα ή κέρασμα (trick-or-treating), είναι μια δραστηριότητα για τα παιδιά στην οποία πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι με κοστούμια, ζητώντας γλυκά με την ερώτηση, «Trick or Treat;» Το Trick από την έκφραση είναι μια απειλή για να κάνουν μία φάρσα ή να τρομάξουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού εάν δεν δώσει γλύκισμα. Το Trick or Treat είναι μία από τις κύριες παραδόσεις του Halloween. Έχει γίνει κοινωνικά αποδεκτό ότι αν κάποιος ζει σε μια γειτονιά με παιδιά πρέπει να αγοράσει τα απαραίτητα γλυκίσματα ώστε να αντιμετωπίσει τα παιδιά στο πλαίσιο του Trick or Treat.

Halloween

Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ’ ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική Ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στην χώρα μας σε εορταστικές περιόδους, όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, όπου ο κόσμος ψωνίζει γλυκά και φαγητά για τα γιορτινά τραπέζια, έτσι και στην Αμερική η ημέρα του Χάλογουιν είναι «η χαρά» των ζαχαροπλαστείων, αφού ο τζίρος σε γλυκά και ζαχαρωτά είναι μεγάλος!

Ακόμα και οι ενήλικες συνηθίζουν να γιορτάζουν φανατικά το Χάλογουιν στην Αμερική. Φανταχτερά, τρομακτικά ή και σέξι κοστούμια πρωταγωνιστούν στα μεγάλα πάρτι που διοργανώνονται ανήμερα του Χάλογουιν. Φυσικά, τα social media «παίρνουν φωτιά» με ανάλογες φωτογραφίες!

Φέτος, σίγουρα θα είναι μια διαφορετική χρονιά για την γιορτή του Χάλογουιν, αφού λόγω covid δεν μπορούν να διεξαχθούν πάρτι και εκδηλώσεις. Ίσως όμως κάποιοι να τηρήσουν τις παραδόσεις έστω και από το σπίτι.

 

 

 

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Με πληροφορίες από: sansimera.gr

 

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency