Μανούλες μου, τώρα που είστε σπίτι με τα παιδάκια σας, μιας που με τα νέα δεδομένα καθιστούν αδύνατο την ενασχόλησή τους με δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου και είμαι σίγουρη πως θα σας έχουν τρελάνει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το άρθρο, αφού είναι ειδικά διαμορφωμένο και σχεδιασμένο, για σένα τη νέα μαμά που δε ξέρει ακόμη πως να διαχειριστεί αυτή τη κατάσταση και το παιδί εντός του σπιτιού!

Έτσι λοιπόν, έχω συλλέξει μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να απασχολήσεις το παιδί σου μέσα στο σπίτι, εν καιρώ καραντίνας. Αφού η μόνη διέξοδος του από τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις που θα έχει διαδικτυακά -αν είναι σε ηλικία δημοτικού και άνω- είναι να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν να κάνει εντός του σπιτιού! Και το πιο σημαντικό, είναι πως θα περάσει ώρα μαζί σου! Αφιέρωσε, λοιπόν, λίγο χρόνο με το παιδί σου μέσα στο σπίτι και είμαι σίγουρη πως δε θα καταλάβεις πως τελείωσε έτσι η ώρα και το πόσο δημιουργικά και όμορφα πέρασε η ώρα, μαζί του, στο σπίτι!

Για να μη μακρηγορώ… εδώ από κάτω σου αφήνω 3 πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μαζί με το παιδάκι σου, εν καιρώ καραντίνας, μέσα στο σπίτι!

Είσαι έτοιμη; 

Αρχικά, βρες τα ενδιαφέροντα του παιδιού και χτίσε πάνω σε αυτά! Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει, πως ό,τι κάνει είναι σημαντικό και για σένα!

  1. Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο-παραμύθι- που μιλά για τη καραντίνα:

Τα παιδιά, πολλές φορές, δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις συνθήκες που πολλές φορές κυριαρχούν εκεί έξω. Οπότε, μια καλή ιδέα και λύση είναι να τα αντιληφθούν με ένα πιο χαρούμενο και γεμάτο εικόνες τρόπο! Και αυτός δεν είναι άλλος, από τα παιδικά παραμύθια… τα παιδικά παραμύθια που περνούν ένα σημαντικό μήνυμα, καλό είναι να τα προτιμούν οι  γονείς, μιας που βοηθούν το παιδί να διαμορφώσει τη κρίση του, στη μετέπειτα ζωή του για διάφορα κοινωνικά ζητήματα! Πιο κάτω, σου δίνω μερικές ιδέες από παραμύθια που μιλούν για  την οικογένεια και πως αυτή μπορεί να διαφέρει, αλλά δε παύει να είναι οικογένεια!

βρες το εδώ

βρες το εδώ

 

2. κάντε δημιουργικές εργασίες στο σπίτι, μαζί

Το πιο σημαντικό είναι το παιδί να αισθάνεται από πολύ μικρή ηλικία, πως συμβάλλει και βοηθά και αυτό μέσα στο σπίτι. Αυτό θα γίνει αν κάνετε μαζί μερικές δημιουργικές εργασίες μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να στολίσετε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μιας που έρχεται η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε κάτι δημιουργικό μαζί και μέσα στο σπίτι! Διαφορετικά, μπορείτε να φτιάξετε μαζί το μεσημεριανό φαγητό ή το αγαπημένο του γλυκό (π.χ κουλουράκια), ορίζοντάς του την αρμοδιότητα τού βοηθού σας!

 

3. Παίξτε μαζί τα αγαπημένα του παιχνίδια και αφήστε εκείνο να δημιουργήσει το σενάριο του παιχνιδιού σας

Πολλοί γονείς δεν ασχολούνται πολύ με τα παιχνίδια του παιδιού τους! Όμως, είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι, μιας που δείχνει τη ψυχοσύνθεση του παιδιού αλλά και τη δημιουργικότητά του, μετέπειτα! Πολλοί μελετητές, αναφέρουν πως το παιχνίδι δείχνει πράγματα από την εξέλιξη του παιδιού, σε μεταβατικό στάδιο της ζωή του! Για αυτό, αφήστε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας, να λάμψει και απλά ακολουθήστε το σενάριο, που εκείνο έχει ορίσει και με αυτό το τρόπο, θα περάσει και εκείνο χρόνο μαζί σας αλλά και εσείς με εκείνο, έχοντας την ίδια ακριβώς ασχολία… το δημιουργικό παιχνίδι μαζί σας! Άλλωστε ευτυχισμένοι γονείς… ευτυχισμένα παιδιά!

 

 

Εσύ πως θα περάσεις τη καραντίνα σου μέσα στο σπίτι, με το παιδάκι σου; 

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή

 

Ανθή Σακκά

Γειά σου! Και καλώς όρισες στο Pretty Dose και στα άρθρα μου. Είμαι η Ανθή Σακκά και μαζί θα ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της διατροφής, της μόδας και φυσικά του wellness και των ταξιδιών. Και μάλλον θα κατάλαβες, πάνω κάτω τι μου αρέσει... αν όχι, ας συστηθούμε! Είμαι φιλόλογος στο επάγγελμα αλλά ασχολούμαι και με πολλά ακόμη, όπως τη παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και φυσικά τη συγγραφή άρθρων. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ, γιατί μπορώ και επικοινωνώ πιο εύκολα με όλους εσάς και να ανταλλάζουμε απόψεις! Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη μουσική, γιατί και τα δυο σε "ταξιδεύουν" σε άλλους κόσμους! Πιο ανοιχτούς και μαγικούς. Υπέροχο; Αν είσαι και εσύ τόσο ενθουσιώδης όσο κι εγώ, τότε έλα στη παρέα μου και στο 'μικρόκοσμο' μου, μέσα από τα άρθρα μου, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: