Βόλος: 2 φημισμένα διεθνή φεστιβάλ

 

Η πόλη του Βόλου ανήκει στις πρώτες πόλεις οι οποίες κατοικήθηκαν. Διαθέτει σιδηροδρομική, αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με άλλα μέρη της Ελλάδας. Είναι μια μεγάλη παραθαλάσσια πόλη του Νομού Μαγνησίας και σε αυτήν διοργανώνονται δύο μεγάλα διεθνή φεστιβάλ. Τα διεθνή φεστιβάλ προσελκύουν πολύ κόσμο τους θερινούς και χειμερινούς μήνες. Κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό προγραμματίζουν ταξίδι προς την μεγάλη πόλη της Μαγνησίας.

Διαθέτει αρκετά αξιοθέατα για επίσκεψη αλλά αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι τα διεθνή φεστιβάλ που πραγματοποιεί ενισχύοντας τον τουρισμό της περιοχής. Επίσης, ξεχωρίζει για το μεγάλο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους για ποδηλασία ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες του έτους αλλά και για τα διεθνή φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Παρακάτω αναφέρονται τα φημισμένα διεθνή φεστιβάλ της πόλης.

Διεθνές φεστιβάλ Μουσικής

Το διεθνές  φεστιβάλ Μουσικής αποτελείται από χορωδίες και  κλασσική ζωντανή μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες.

Διοργανώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια κυρίως τους θερινούς μήνες στην πόλη του Βόλου προσελκύοντας λάτρεις της κλασσικής και σύγχρονης μουσικής. Πέρυσι διήρκησε 4 ημέρες και πραγματοποιήθηκε σε διάφορα μέρη του νομού όπως στενό Γραβιάς, δημοτικό ωδείο Βόλου κ.ά. και η ώρα έναρξης ήταν μετά την δύση του ηλίου.

Το φεστιβάλ της Μαγνησίας με θέμα την μουσική προσελκύει περισσότερους επισκέπτες στην πόλη ενισχύοντας τον ποιοτικό τουρισμό.

Βόλος, φεστιβάλ, κλασσική μουσική
Πηγή: artviews.gr

 

Διεθνές φεστιβάλ θεάτρου

Το διεθνές φεστιβάλ θεάτρου είναι ένα φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει θεάματα, μουσική  και πολύτεχνες εκδηλώσεις. Πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στο δημοτικό θέατρο Βόλου με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συνήθως ξεκινά τους χειμερινούς μήνες ( Δεκέμβριο, Ιανουάριο) με ένα γεμάτο πρόγραμμα παραστάσεων και πολύ χορό, τραγούδι, παντομίμα, ζογκλέρ, μουσικούς, τραγουδιστές.

Παλαιότερα τραγούδησε η τραγουδίστρια Δ. Γαλάνη με την ορχήστρα του Βόλου. Παρουσιάστηκε το έργο «Recital», ένα έργο με βιολί και χορό hip hop ενώ ο διάσημος ζογκλέρ  Μichael Moschen παρουσίασε μια μοναδική παράσταση δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα.

Στην εικόνα μπορείς να δεις την εσωτερική όψη του μουσικού θέατρου Βόλου στο οποίο πραγματοποιείται το διεθνές φεστιβάλ. Αξίζει να παρακολουθήσεις ένα τέτοιο υπερθέαμα, συνδυάζοντας λίγες μέρες χαλάρωσης στο τόπο και απολαμβάνοντας διάφορα εδέσματα στα τοπικά μαγαζιά με θέα τον Παγασητικό Κόλπο.

 

Βόλος, φεστιβάλ, θέατρο
Πηγή: ploumistos.com

 

Αυτά ήταν τα πιο γνωστά διεθνή φεστιβάλ τα οποία διοργανώνονται στον Βόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο διοργανώνονται και άλλου είδους εκθέσεις και δραστηριότητες για να διασκεδάσουν οι μικροί και οι μεγάλοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της πόλης μπορείς να βρεις εδώ.

Αν κάποτε βρεθείς εκεί, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το περίφημο βολιώτικο τσίπουρο και τα διάφορα θαλασσινά και ψάρια που το συνοδεύουν.

Συντάκτης: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: