Ας το παραδεχτούμε, όλοι κάποτε είχαμε φορέσει έστω και κάποιο αυτά, ενώ άλλα μπορεί ανέκαθεν να μας φαινόταν αντιαισθητικά. Παρόλα αυτά υπήρξαν τάσεις στην μόδα και ακόμα και οι διάσημοι τα φορούσαν.

1) Χαμηλοκάβαλα Τζίν.
Τι μόδα κι αυτή..πλέον όσο πιο ψηλόμεσο είναι ένα παντελόνι τόσο το καλύτερο. Κάποτε όμως ίσχυε το ακριβώς αντίθετο. Τα γνωστά ώς και Low-rise pants, ήταν το επίκεντρο της μόδας το 2000. Φήμες λένε ότι τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια θέλουν να κάνουν επιστροφή στις τάσεις…

2) Τζιν φούστες διακοσμημένες με διάφορα στρασάκια.
Αυτές οι φούστες ήταν συνήθως σε λίγο πιο μακρύ μήκος και τα στολίδια λαμπίριζαν..οι τζιν φούστες έχουν κάνει ήδη comeback στην μόδα, τις συγκεκριμένες όμως ακόμη δεν τις έχουμε δει.

3) Μαλλιά καρφάκια.
Αν σκεφτούμε για τις τάσεις στα αντρικά μαλλιά το 2000, ένα πράγμα θα μας έρθει σίγουρα στο μυαλό, κι αυτό είναι…ξανθά βαμμένα μαλλιά και καρφάκια με gel. Ιδιαίτερα τα boy bands τότε είχαν υιοθετήσει αυτή την μόδα για τα καλά.. και οι υπόλοιποι τους ακολουθούσαν.

4) Τζιν «από την κορυφή ως τα νύχια» ή αλλιώς double denim.
Δεν λέω, ωραία τα τζιν αλλά αυτό θεωρώ πως ήταν λιγάκι..υπερβολικό. Τζιν τζάκετ και ίδιο χρώμα παντελόνι ή ακόμα και τζιν φορέματα, μια τάση που την βλέπαμε πολύ συχνά στους διάσημους.

5) Belly chains.
Κι όμως ναι, χρυσές αλυσίδες στην κοιλιά ήταν κάποτε ένα μεγάλο trend.

6) Παντελόνια «καμπάνα» ή bootcut jeans.
Εντάξει αυτό δεν ήταν και τόσο κακό.. για αυτό μάλλον και έχει επιστρέψει πλέον δυναμικά στις τάσεις της μόδας.

7) «Chokers».
Ήταν κατά βάση βελούδινα (όχι πάντα όμως), και πολλές φορές κρεμόταν και διάφορα κοσμήματα από αυτά. Τα chokers κάνουν κατά διαστήματα πισωγυρίσματα στην μόδα μέχρι και σήμερα.

8) Κοντομάνικες μπλούζες πάνω από μακρυμάνικες μπλούζες.
Νομίζω ότι κατευθείαν μας έρχεται η εικόνα, αφού αυτή η τάση ήταν από τις πιο διαδεδομένες στο παρελθόν, ιδιαίτερα για τους άντρες.

9) Κορδέλες γυμναστικής ή αλλιώς sweatbands.
Ξεκίνησαν από τα 80s, τότε που ήταν στην μόδα το aerobic, και ήταν λογικό γιατί είχαν μια χρησιμότητα για την άθληση. Συνέχισαν όμως και μετά από αυτό, ως στιλιστικό αξεσουάρ.

10) Μπλουζάκια κορσέδες ή ακόμα χειρότερα κορσέδες πάνω από μπλουζάκια.
Ήταν κι αυτό κάποτε μια τάση.. και κάποιες ίσως προσπάθησαν να το ξαναφέρουν στην μόδα.

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: