Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των βραβείων, οι υποψηφιότητες και όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη φετινή τελετή των Όσκαρ.

Ήταν 10 Φεβρουαρίου 2020 όταν ο Bong Joon σκηνοθέτης της ταινίας ”Παράσιτα” σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ, όμως η ιστορική πια τελετή μας φαίνεται σαν όνειρο καθώς το πλήθος χειροκροτούσε τους νικητές. Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα γίνει φέτος, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και τα μέτρα προστασίας πρέπει να είναι πιο αυστηρά. Εμείς σας έχουμε τις πρώτες πληροφορίες που μάθαμε μέχρι τώρα.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η φετινή τελετή

Η αρχική ημερομηνία που ορίστηκε για τη φετινή τελετή είναι 28 Φεβρουαρίου, αισίως βρισκόμαστε στα 93α βραβεία τα οποία αναβλήθηκαν για να διεξαχθούν στις 25 Απριλίου 2021. Η αλλαγή ημερομηνίας έχει σαν αποτέλεσμα την προσωρινή αλλαγή για την επιλογή των υποψηφιοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι η τυπική προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων από 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Οι ταινίες που θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι την προθεσμία που έχει δωθεί θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin σε κοινή δήλωση με τον Διευθύνωντα Σύμβουλο της Ακαδημίας Dawn Hudson δήλωσαν: ”Για περισσότερο από έναν αίωνα, οι ταινίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην παρηγοριά, την έμπνευση και την ψυχαγωγία μας στις πιο σκοτεινές επιλογές”. ”Η ελπίδα μας κατά την παράταση της περιόδου επιλογής και ημερομηνίας των βραβείων είναι να παρέχουμε την ευελιξία που χρειάζονται οι σκηνοθέτες για να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να τιμωρηθούν για κάτι πέρα από τον έλεγχο κανενός.

Πότε θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

Οι υποψηφιότητες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο της Ακαδημίας η προκαταρκτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 1 έως 5 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η σύντομη λίστα των βραβείων στις 9 Φεβρουαρίου και η ψηφοφορία για τους τελικούς υποψήφιους θα διεξαχθεί από 15 έως 20 Απριλίου.

Ποιες υποψηφιότητες περιμένουμε 

Η παράταση που έχει δωθεί για την επιλογή των ταινιών σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνονται περισσότερες ταινίες ανάμεσά τους και blockbusters κυκλοφορίες, οι οποίες αρικά ήταν προγραμματισμένες για την Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2020 και αναβλήθηκαν για τις αρχές του 2021. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να φύγουν με το αγαλματίδιο από τα βραβεία, καθώς το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται και από την πορεία της πανδημίας, εάν θα ανοίξουν οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ και φυσικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το Box Office όμως δεν είναι το παν, διότι τον Απρίλιο του 2020 η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι επιτρέπει να συμπεριληφθούν στις υποψηφιότητες και οι ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα στους κινηματογράφους. Αυτό σημαίνει πως οι κυκλοφορίες του Netflix Spike Lee’s Da 5 Bloods του David Fincher, Aaron Sorkin’s The trial of the Chicago 7 και το Ron Howard’s Hilbilly Elegy έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία.

Που και πως θα διεξαχθούν τα βραβεία 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το 2021 στο Dolby Theater στο Hollywood. Λόγω της μετάδοσης του από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC στις ΗΠΑ, παράλληλα προβάλλεται σε πάνω από 225 χώρες παγκοσμίως. Με τη διαφορά πως φέτος θα υπάρχει ένα πιο χαλαρό κλίμα όσον αφορά τους καλεσμένους και φυσικά θα μεταδοθεί ζωντανά. Ένας εκπρόσωπος της Ακαδημίας αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ότι τα φετινά Όσκαρ θα έχουν παρόμοια μορφή με τα Emmy’s.

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency