Τα τατουάζ εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας και έχουν αγαπηθεί κυρίως από τους νέους. Οι περισσότεροι χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αποφασίζουν να κάνουν τατουάζ. Ωστόσο επειδή είναι κάτι σχεδόν μόνιμο,


είναι σημαντικό να γνωριζουμε τα πάντα γύρω από τα τατουάζ καθώς και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως έχουν πάνω μας.

 1. Είσαι σίγουρος-η ότι είναι κάτι που θέλεις;

Αν είσαι κάτω των 18 ετών είναι πολύ πιθανό να μην είναι κάτι που θέλεις πραγματικά αλλά να έχεις ενδεχομένως επηρεαστεί από άλλους συνομιλήκους σου ή από την τηλεόραση. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο αν το κάνεις σε μικρή ηλικία να είναι ένα τατουάζ που εκφράζει μια μόδα που όταν μεγαλώσεις να μην σου αρέσει καθόλου. Ακόμα κι αν είσαι ενήλικας όμως είναι σημαντικό να σκεφτείς σοβαρά αν είναι όντως δική σου επιθυμία. Θέλεις να μοιάσεις σε κάποιον; Θέλεις κάνοντας ένα τατουάζ να ενταχθείς σε κάποια ομάδα ανθρώπων; Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να αλλάξεις αν δεν το επιθυμείς απλώς για να γίνεις αρεστός σε κάποιους.

  2. Το σημείο του σώματος που θα το κάνεις

Μπορεί εσύ να σκέφτεσαι μόνο το σχέδιο αλλά έχει σημασία σε ποιο σημείο του σώματος θα το κάνεις. Μην ξεχνάς ότι αν είναι σε ένα σημείο που είναι πολύ φανερό μπορεί να υπάρχει δυσαρέσκεια στον χώρο της εργασίας σου. Η ακόμα και εσένα να μην σου ταιριάζει πάντα με το ντύσιμο σου. Γι’αυτο επεξεργάσου όχι μόνο αν θα το κάνεις αλλά και που.

  4. Επισκέψου τον χώρο, διασφαλίσε τις συνθήκες υγιεινής

Μην βιαστείς να κλείσεις ραντεβού στο πρώτο tatoo studio που θα βρεις. Οι κανόνες και οι συνθήκες υγιεινής πρέπει να είναι ίδιες με του νοσοκομείου αφού το τατουάζ απαιτεί τρύπημα του δέρματος και επαφή με το αίμα και τα σωματικά υγρά. Επισκέψου το χώρο, μάθε αν χρησιμοποιούν κλίβανο, γάντια, βελόνες, κυπελλάκια μελανιών μιας χρήσης. Μπορεί να τα θεωρείς αυτονόητα αυτά αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα εμφάνισαν αλλεργίες και βακτηριακές λοιμώξεις εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων πραγμάτων.

 5. Επέλεξε την σωστή εποχή

Τατουάζ θέλεις τώρα το θέλεις! Μπορεί να μην κρατιέσαι αλλά καλό είναι να ξέρεις ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι δύο εποχές που θεωρούνται οι πιο ιδανικές για να κάνεις τατουάζ λόγω του ήπιου καιρού. Όταν κάνεις το τατουάζ για 2 εβδομάδες το δέρμα δημιουργεί κρούστα στο σημείο και ξεφλουδίζει γι’αυτό δεν επιτρέπονται τα μπάνια στη θάλασσα και η ηλιοθεραπεία. Επίσης όταν το δέρμα είναι λευκό το τατουάζ θα βγει καλύτερα από ότι όταν είναι μαυρισμένο το καλοκαίρι.

                                         Συντάκτης: Ελένη  Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: