Ψητές σαρδέλες για αρχάριους!

Nutrition Home

Δεν θέλει κόπο να εντάξουμε το ψάρι στη διατροφή μας, θέλει τρόπο! Μια από τις αγαπημένες μου γρήγορες συνταγές για ψάρι είναι οι σαρδέλες “παντρεμένες”, δηλαδή γεμιστές, με μαϊντανό και σκόρδο. 😍

Η συνταγή είναι απλή! Θα χρειαστείς:
🔸400γρ φιλέτο σαρδέλας (κατεψυγμένη, υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
🔸1/2 ματσάκι μαϊντανό (έχω πάντα πλυμένο και ψυλοκομμένο στην κατάψυξη για ευκολία)
🔸1 σκελίδα σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη (εγώ βάζω σκόνη)
🔸2-3 κ.σ ελαιόλαδο
🔸1 λεμόνι
🔸 Αλάτι
🔸 Πιπέρι

//Εκτέλεση:
🔸 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 σε αέρα
🔸 Στρώνουμε τις μισές σαρδέλες στον πάτο ενός μικρου ταψιού στο οποίο έχουμε καλύψει με 1 κ.σ ελαιόλαδο
🔸 Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες, βάζουμε το σκόρδο (λιωμένο ή σε σκόνη), στρώνουμε τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες
🔸Στύβουμε μισό λεμόνι από πάνω και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ταψάκι σε κομμάτια
🔸 Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά!

 

https://www.instagram.com/p/CFepAEcle2m/

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το profil της ειδικού στο Instagram sto link:

https://www.instagram.com/nutrition_home/ 

Αλλά και στην ιστοσελίδα:

https://nutritionhome.gr/

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Κοντοδήμου,▪️BSc Dietitian
▪️MSc in Public Health (MMedSci)
▪️FODMAP/IBS management-trained dietitian
▪️Personalized nutrition
▪️Healthy recipes creator 
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency