Ψάρια Σαβόρο: To πολυσυζητημένο πιάτο του chef  μας Νίκου Κουλούσια!Βρες τη συνταγή εδώ!

Ψάρια Σαβόρο: To πολυσυζητημένο πιάτο του chef μας Νίκου Κουλούσια!Βρες τη συνταγή εδώ!

Υλικά:

  • 1 1/4 κιλού ψάρια (μπαρμπούνια,γόπες,λιθρίνια,σαφρίδια κλπ),
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι,
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι λευκό,
  • 1 λεμόνι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ,
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη,
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • 3-4 κουταλιές κοφτές αλεύρι,
  • 4-5 κόκκους πιπεριού,
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε πιατέλα και τους στύβουμε επάνω το λεμόνι. Αφού στραγγίξουν, τα αλευρώνουμε λίγα-λίγα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοψηθούν. Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν. Αν το λάδι του τηγανιού έχει μαυρίσει, το σουρώνουμε και πλένουμε το τηγάνι. Έπειτα το ξαναβάζουμε, προσθέτουμε και όσο λάδι έχει μείνει από το τηγάνισμα, και αφού κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι, -ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να διαλυθεί-, μετά το ξύδι, τη ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμη, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και τη δάφνη και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

Μόλις αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα, ρίχνουμε τα ψάρια και αναμένουμε ώστε να πάρουν και αυτά 2 με 3 βράσεις. Ολοκληρώνουμε το πιάτο βγάζοντας τα ψάρια πρώτα σε πιατέλα και περιλούζοντάς τα με τη σάλτσα! Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο.

Καλή σας όρεξη!!!

Συντάκτης: Νίκος Κουλούσιας

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.