Η ημέρα του πατέρα ή όπως έχουμε συνηθίσει να την λέμε «γιορτή του πατέρα» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου! Φέτος γιορτάζετε στις 20 Ιουνίου. Δηλαδή κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Τους δείχνουμε λοιπόν έμπρακτα την αγάπη μας. Σε όλους τους Μπαμπάδες που συντέλεσαν στο να έρθουμε στη ζωή, μας αγκάλιασαν σφιχτά δίνοντάς μας το τρυφερότερο χάδι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι όμως για τους οποίους τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και πρέπει να τους αφιερώσουμε μια ολόκληρη ημέρα.

Τους αγαπάμε γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς είναι διαφορετικοί ως γονείς.

Οι μπαμπάδες χτίζουν εμπιστοσύνη. Ενώ οι μαμάδες από πλευράς τους προστατεύουν τα παιδιά, οι μπαμπάδες τα σπρώχνουν στα όριά τους. Αρκεί μια βόλτα σε πάρκο ή σε παιδότοπο για να διαπιστώσουμε ποιος αγχώνεται περισσότερο και λέει τα πιο πολλά «μη». Μαζί λοιπόν οι δύο γονείς, τα βοηθούν να παραμείνουν ασφαλή, ενώ συγχρόνως επεκτείνουν τις εμπειρίες τους και αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Οι πατεράδες έχουν ιδιαίτερο στιλ επικοινωνίας και διαδραστικότητας με τα παιδιά.

Οι μπαμπάδες παίζουν διαφορετικά… παλεύουν με τα παιδιά, τα πετούν στον αέρα, τα γαργαλούν, τα κυνηγούν υποδυόμενοι τα «τέρατα ή τους σούπερ ήρωες».  Κρύβονται για να τους βρουν τα παιδιά. Παράλληλα όμως αυτοί θα θέσουν τα όρια και θα διδάξουν στα παιδιά την υγιή ισορροπία ανάμεσα στην δειλία και την επιθετικότητα.

Οι μπαμπάδες συμμορφώνουν διαφορετικά καθώς δίνουν έμφαση στη δικαιοσύνη και στα καθήκοντα, ενώ οι μαμάδες δίνουν έμφαση στην κατανόηση, την φροντίδα και την βοήθεια. Οι μπαμπάδες επιβάλουν κανόνες με στόχο τα παιδιά να μάθουν τις συνέπειες του σωστού και του λάθους. Ενώ οι μαμάδες διδάσκουν την καλοσύνη και την κατανόηση με αποτέλεσμα να δημιουργούν αίσθηση ελπίδας.

Οι μπαμπάδες είναι το σημείο αναφοράς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο των ανδρών. Να κατανοήσουν πως άνδρες και γυναίκες είναι διαφορετικοί. Τρώνε διαφορετικά, ντύνονται διαφορετικά, λειτουργούν στη ζωή διαφορετικά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν ή έχουν κοντά τον πατέρα τους εξοικειώνονται με τον κόσμο των ανδρών. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν σε ένα σπίτι, όπου ο μπαμπάς είναι δίπλα στη μαμά αποκτούν υγιέστερες σχέσεις με το αντίθετο φύλο μεγαλώνοντας, γιατί γνωρίζουν πώς φέρονται οι «σωστοί» άνδρες στις γυναίκες. Ενώ και τα αγόρια που μεγαλώνουν με σωστούς μπαμπάδες έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν βίαια, αφού γνωρίζουν πως πρέπει να εκδηλώνουν τον ανδρισμό τους. Οι μπαμπάδες βοηθούν τα αγόρια να κατανοήσουν τη σεξουαλικότητά τους, τους κανόνες υγιεινής και το πώς λειτουργούν και συμπεριφέρονται οι άνδρες ανάλογα με την ηλικία τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμη αφιερώνουμε αυτή τη μέρα στους μπαμπάδες που είναι στήριγμα στα παιδιά και στις συντρόφους τους!

Χρόνια Πολλά!

 

 

Καλλιόπη Ουζούν -Ανδρέου

Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός – Συγγραφέας ,Συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: