Τα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται πως δεν θα μοιάζουν με όλα τα προηγούμενα, αφού λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην χώρα μας, με τα κρούσματα και των αριθμό διασωληνομένων να ανεβαίνουν καθημερινά, πρέπει να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό, χωρίς ρεβεγιόν, και χωρίς καλεσμένους στα σπίτια φαίνεται πως θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σενάρια όταν ανοίξουν τα καταστήματα:

Το πρώτο σενάριο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν δηλαδή οι πολίτες sms με κωδικό 7, όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου.

Το δεύτερο είναι με την άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και να κινηθεί η αγορά, με τους περιορισμούς που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τα πιθανότερα σενάρια για το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν και πάλι καταστήματα και σχολεία είναι 7 και 14 Δεκεμβρίου, με την προτεραιότητα να δίνεται στα δημοτικά σχολεία και στην συνέχεια στο λιανεμπόριο ώστε να «κινηθεί» λίγο η οικονομία την περίοδο των εορτών.

Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσουν τα εναλλακτικά σενάρια για την σταδιακή άρση του lockdown.

«Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν ανακοινώσεις για το σχεδιασμό. Προς το παρόν όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τη διασπορά, να ρίξουμε πιο γρήγορα τα κρούσματα στην Επικράτεια και στις συγκεκριμένες περιοχές που ανέφερα και είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση, ώστε να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση του lockdown», δήλωσε στην προχθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας.

 

 

 

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency