Σταυρος Νιαρχος

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που αποσκοπεί στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους Νέους στον Αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι στην προσπάθεια να ενισχυθούν οι πιθανότητες να γίνει η γεωργία ξανά η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης και της προόδου στα Νησιά μας εγκρίθηκε για τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης πρόταση έργου η οποία είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Ειδικότερα, η επιστημονική πρόταση, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε συνολικά 78 υποβληθείσες προτάσεις εκπροσωπώντας όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αφορά στη παροχή κατάρτισης και συμβουλευτικής στο γεωργοκτηνοτροφικό τομέα των Νησιών μας στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής.

Στην πρόταση έργου συμμετέχουν ως εταίροι ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ως Συντονιστής Φορέας, με επιστημονικό υπεύθυνο Δρ. Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτο) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (με επιστημονικό υπεύθυνο Επ. Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου), και το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (με επιστημονική υπεύθυνη Καθηγήτρια Δρ. Πηνελόπη Μπεμπέλη).

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που αποσκοπεί στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους Νέους στον Αγροδιατροφικό τομέα, υλοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers (κορυφαίου δημόσιου Πανεπιστημίου της Αμερικάνικης Πολιτείας Νέας Ιερσέης) και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (το τρίτο παλαιότερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο) και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης (ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα που ειδικεύεται από το 1904 στην προφορά τεχνογνωσίας αιχμής, σε ενδιαφερόμενους της πραγματικής οικονομίας).

Η συνεργασία μεταξύ Φορέων και της ΘιακοΚεφαλονίτικης Αγροτικής Ένωσης έχει ως στόχο να προσφέρει στους υφιστάμενους και στους νέους ντόπιους Αγρότες την κατάλληλη κατάρτιση και τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στη βελτίωση των μεθόδων καλλιέργειας καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Πηγή: https://agropublic.gr/

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: