Φαντάζομαι ότι και μόνο που το ακούς κρυώνεις! Τον Χειμώνα ο καιρός είναι πολύ κρύος και σίγουρα θέλει τόλμη για να κολυμπήσεις αυτή την εποχή. Ισως, όμως αν μάθεις πόσο καλό κάνει στην υγεία, μπορεί να το δοκιμάσεις. Παρακάτω το pretty dose σου παρουσιάζει τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης.

1. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σώμα μας όταν βρεθεί απότομα σε μια διαφορετική θερμοκρασία, το εκλαμβάνει ως μια “επίθεση”. Σταδιακά λοιπόν μαθαίνει να αμύνεται απέναντι σε αυτή την επίθεση. Έρευνες αποδεικνύουν ότι αυξάνοντας στις 3 φορές τη βδομάδα το κολύμπι σε κρύα νερά, αναπτύσσονται τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία αποδυναμώνουν τους ιούς και τις λοιμώξεις. Γενικότερα η χειμερινή κολύμβηση δυναμωνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Ενισχύει την καύση θερμίδων

Δεν ειναι κάτι πρωτοφανές ότι το κολύμπι σε κρύο νερό μας βοηθά να χάσουμε περισσότερες θερμίδες από ότι σε ζεστό νερό. Αυτό συμβαίνει διότι το σώμα πρέπει να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να κρατηθεί ζεστό. Επίσης, κολυμπώντας σε κρύα νερά ο μεταβολισμός ευθυγραμμίζεται και αποδίδει καλύτερα.

3. Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Όταν το σώμα ζεσταίνεται το αίμα “ανεβαίνει” στην επιδερμίδα ενώ όταν κρυώνει περνάει στα εσωτερικά όργανα. Και στις δύο περιπτώσεις η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα. Το κολύμπι σε κρύο νερό βοηθά να κυκλοφορήσει το αίμα καλύτερα και συνεπώς καθαρίζονται οι αρτηρίες τα τριχοειδή αγγεία και οι φλέβες.

4. Έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία

Βουτώντας σε κρύο νερό από το σώμα απελευθερώνονται οι ενδορφίνες που είναι η μορφίνη του ανθρώπινου οργανισμού. Έχουν αναλγητικές ιδιότητες οι ενδορφίνες και διαρκούν έως 4 ώρες. Ένας χειμερινός κολυμβητής λοιπόν, αποκτά καλύτερη διάθεση και μπορεί να κατά πολεμήσει μια ήπιας μορφή κατάθλιψη.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency