Σοκαριστικές οι εικόνες από τις ΗΠΑ. Πλήθος οπαδών του Τραμπ, εισέβαλε στο Καπιτώλιο, λίγο μετά από την ομιλία του στην Ουάσινγκτον. Το Κογκρέσο ανέβαλλε εκτάκτως την συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Aπόλυτο χάος επικράτησε στο Καπιτώλιο, πολίτες ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς, και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό στο στήθος και λίγες ώρες μετά, κατέληξε στο νοσοκομείο.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν συνάντησα παρόμοια ούτε όταν υπηρετούσα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Είμασταν παγιδευμένοι και ο όχλος έσπασε την αλυσίδα ασφαλείας και εισέβαλε στο Καπιτώλιο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεισον Κροου, περιγράφοντας την εισβολή.

«Η Ιστορία θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, η οποία υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο, ο οποίος συνεχίζει να λέει αβάσιμα ψέματα για το αποτέλεσμα των εκλογών, ως μια στιγμή μεγάλης ντροπής για το έθνος μας. Αλλά θα κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας εάν την αντιμετωπίζαμε σαν έκπληξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά από τα τραγικά γεγονότα, ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε διάγγελμα, καλώντας τον Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο, και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα. «Σήμερα φέρεται να έχει πληγωθεί όσο ποτέ η ψυχή της δημοκρατίας μας. Αλλά και ο ίδιος ο νόμος με τρόπο που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί. Το χάος αυτό δεν αντιπροσωπεύει την Αμερική. Ενας αριθμός εξτρεμιστών έχει στόχο το χάος και την αναστάτωση. Πρέπει να τελειώσει τώρα. Καλώ τον όχλο να αποχωρήσει άμεσα από τον ναό της Δημοκρατίας. Τα λόγια ενός προέδρου μετρούν όσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο τώρα να εκπληρώσει τον όρκο του και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα Να διαλύσει αυτό τον όχλο. δεν είναι διαμαρτυρία, είναι επανάσταση», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Τζο Μπάιντεν.

 

 

 

 

 

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency